Jolida 102B - Stor glede med rør

dimitrim

Fersking
Ble medlem
13.02.2006
Innlegg
4
Antall liker
0
Hei,

I går mottok jeg endelig en Jolida integrert rørforsterker (JD 102B). Stor takk betjening på hifi-stasjonen for utrolig god hjelp og veiledning. Det kriblet i hendene å få den pakket opp fortest mulig, sette inn rørene, justere bias(utrolig enkelt på denne modellen) og sette igang. Jeg var veldig spent for jeg byttet ut nemlig en Sat Amplifix med skikkelige 2x115 watt med denne lille 2x20 watt rørforsterkeren. Gjett om jeg ble overrasket!!! For en lyd. Dette var som en helt ny verden, det føltes som om musikken spredde seg ut i rommet i alle kriker og kroker. Mine Tannoy sensys DC1 har aldri spilt så bra. Tenk på hvordan lyden vil bli når denne er spilt inn!!

Jeg kommer til å lage en liten review om denne forsterkeren om et par dager. Er man spesielt glad i jazz som det jeg er og ikke har tung drevne høyttalere er dette noe man bør prøve ut.

Rett og slett en glede å gå over til rør.

;D Dimitris
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Hei!
Velkommen i rørverdenen. Jeg har også hatt liknende rørende opplevelser.

Mvh BA
 

dimitrim

Fersking
Ble medlem
13.02.2006
Innlegg
4
Antall liker
0
Takk skal du ha

:D

Jeg har prøvd ut mange ulike forsterkere i tillegg til Sat amplifix som Thule, Arcam og Electrocompaniet innen jeg bare tok og testet ut Jolidaen. Jeg hadde ikke hørt den før men leste at mange i USA ga den topp karakterer. Jeg tror ikke jeg klarer å gå tilbake til en vanlig forsterker etter dette.

Selv med bare 2x20 watt kan jeg skru opp på full guffe og det ser ikke ut som om den går tom for krefter!

Hilsen Dimitris
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Flott, men husk at som nyforelsket er man ikke helt objektiv. ;) Kos deg så lenge du kan! :D

Mvh BA
 

PAR

Overivrig entusiast
Ble medlem
02.04.2006
Innlegg
542
Antall liker
1
Hmm, ja rør er artig det, men 88dB og 20 rør-watt? Regner med at du må guffe på ganske mye for å få dette til å svinge?
 

dimitrim

Fersking
Ble medlem
13.02.2006
Innlegg
4
Antall liker
0
Jeg var litt redd for dette da jeg skulle bestille forsterkeren. Men det viste seg ikke å være tilfelle. Jeg har såklart ikke display på denne som kan vise hvor høyt jeg spiller slik som Thule og Sat har på sine forsterkere. Men la oss si at skrur volum julet omlag 25 - 30 prosent av det som er mulig. Da blir lyden høyt nok til at naboen klager. Så jeg er med andre ord fornøyd.

Lett drevne høyttalere ville såklart kanskje spilt enda bedre.

:D Dimitris
 

PAR

Overivrig entusiast
Ble medlem
02.04.2006
Innlegg
542
Antall liker
1
Men om du er fornøyd da er vel bare alt vel! Bortsett fra at naboen kanskje ikke er så fornøyd. Har du mulighet en gang, vil jeg anbefale deg å prøve høytalere med en følsomhet på rundt 95dB. Dette vil kanskje øke dynamikken og presisjonen, selv på lave nivåer.
 

GJ

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.02.2004
Innlegg
74
Antall liker
0
Rør kan bare ikke sammenliknes med transistor.
Det er som en annen verden, musikk med en annen dimensjon.

Det finnes så mange rør forsterkere på markedet at det burde ikke være noe vanskeligheter å tilpasses enn hver høyttaler. Det er bare å prøve seg fram. Den som venter venter på no godt.

Vi er jo alle forskjellige.
Jeg har finni meg min lykke, og det er rør :)


Jakob
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.952
Antall liker
1.289
Sted
Nadadouro, Portugal
Min drøm er en 5 kanals forforsterker a la Thule PR350 og effektforsterkere med rør til alle 5 kanaler, men det blir sikkert aldrig jo.
Lagde Copland ikke en 5 kanals rør forforsterker med tilhørende transistortrin ? Mener det var testet i Fidelity...., skal kanskje lete etter en brukt av den forforsterkeren....hvad het den igjen ? CVA-306 ?
 

dimitrim

Fersking
Ble medlem
13.02.2006
Innlegg
4
Antall liker
0
Hei igjen,

Lurte bare på hvor viktig det er med rørene som sitter i forsterkeren. Jeg forstår at ulike rør har ulike egenskaper, men er dette noe man hører lett? Alle rørene som fulgte med er av merke Electro Harmonix. Er dette et kurant merke? Vil jeg høre forskjell hvis jeg kjøper for eksempel bruker Sovtek eller Svetlana rør?

Hva er best?

Hilsen Dimitris
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.696
Antall liker
7.937
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
No har eg ikkje prøvd rørskift i akkurat denne forsterkaren, men normalt gjev rør ulike klangeigenskapar, og til tider ulike dynamikk- og perspektivieigenskapar.
Du vil nok få størst utslag ved å skifte dei minste røra - dei som er 12AT7 og 12AX7. EL 84 er utgangsrøret - eit svært lite utgangsrør som m.a. stod i gamle Tandbergradioar. Det fargar lyden ein del, og er ikkje noko vidare i bassen, men akkurat i denne forsterkaren funkar det glimrande - spesielt om du har subwoofer innebygd. Eg køyrde med dette i heimekinoen, og sakna ikkje dei tre manglande kanalane noko vidare, det vart så mykje betre lyd. Faktisk oppdaga eg at poden sat og høyrde utan å ha stilt på undertekster - det vart tydelegvis lettare å forstå engelsken med rør....:)
 
Topp Bunn