Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem gunnarius's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  30
  Tagget i
  0 Innlegg

  Trenger råd - aktiv deling

  Jeg har et kjelleroppsett hvor jeg bruker 2 stk. Hypex effektmoduler (innebygget 2-veis elektronisk deling) sammen med en rørpre. Disse Hypex modulene og selve løsningen med aktiv deling imponerer meg så pass, at jeg vurderer en oppgradering.

  Ser at billebro (Sverige) selger en fristende sak KAM KXT23600. Effektforsterker med innebygget varabel elektronisk deling. Noen som kjenner eller har synspunkter om denne, utover at den er mer generell PA basert?

  Jeg kjenner ikke dette markedet så godt, finnes det andre effektforsterkere med innebygget variabel elektronisk deling som er verd å forsøke?

  Dette blir vel mer PA orienterte løsninger, med vifte og annet tant og fjas, men nå vil jeg fortsette med aktiv deling. Alternativet med eksisterende høytt. som har innebygget aktiv deling er ikke interessant i øyeblikket.

  Noen som har KAM KXT23600 eller tilsvarende for salg, vennligst gi lyd.

  Hovedspørsmålet mitt blir: Finnes det debattanter som vet om effektforsterkere i markedet med innebygget elektronisk variabelt filter og vil slike effekttrinn kunne forsvares brukt i hi-fi sammenheng?

 2. #2
  Hifi Freak ragwo's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Bådåddjo
  Innlegg
  2,805
  Tagget i
  1 Innlegg

  Trenger råd - aktiv deling

  Crown har XTi-serien sin med innebygget DSP, men det er jo en PA-amp med vifter. Hva med en ren effektforsterker og for eksempel en brukt Tact/Lyngdorf X2.2 preamp? Den har så vidt jeg har forstått innebygd deling og så får du romkorreksjon med på kjøpet. Ellers kan du jo se på XTA delefiltre, som DP424 - 2 In 4 Out http://www.xta.uk.com/products-series4.html.
  Også til PA-bruk, men låter finfint. Du får også med 9-bånds parametrisk eq pr ut-kanal og 28-bånds grafisk eq på inputen. Styres via Audiocore fra PC eller via display på delefilteret. I PA-sammenheng er det helt knall, men vet ikke om det vil falle igjennom i hifiverdenen. Ser nå at det koster skjorta, dvs over 20k. http://www.scandecsystemer.no/prisli...ste_2008_1.pdf Kan hende du er heldig og finner noe brukt.
  Min Tråd: Ragwos stue

 3. #3
  J.J
  Guest

  Trenger råd - aktiv deling


 4. #4
  Medlem gunnarius's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  30
  Tagget i
  0 Innlegg

  Trenger råd - aktiv deling

  Fin tilbakemelding fra deg og ragwo. Stor takk - alltid hyggelig med svar fra kjennere på dette forum.

  Jeg er virkelig godt fornøyd med disse Hypex tasene av 2-veis effekttrinn med elektronisk deling. Sammen med Xindak XA3200S pre røramp og Scan-Speak 6.5" og D2904/9800 i avdankede Sonab OA52 kabinetter.

  Lyden er direkte og sikkert ikke optimal, men den har noe ærlig og "live" over seg.

  Så har jeg også sluttet med å bry meg så mye om tant og fjas, high-end kontra mer generell hi-hi. Sier mitt Bechstein flygel fra 1914 at det som nå reproduseres i anlegget kan aksepteres, er det OK for meg. Eller om sønnen i naborommet tar en trommesolo.

  Spesifikasjoner og dyrt anlegg betyr mye, men det er foruroliggende at så få hi-fi entusiaster bryr seg om akustiske forhold og hva som kan forbedres. Man er mer opptatt av dingser enn faste installasjoner og romtilpasning - synd for her er det meget å hente.

  Tilbake til utgangspunktet, kjøpte nylig Altec 807-8A drivere og 811H horn fra en kar i Calefornien. Får se om jeg ikke bruker disse med to gode basser i en aktiv deling. Men det blir til høsten.

 5. #5
  J.J
  Guest

  Trenger råd - aktiv deling

  Jeg kommer til å bygge 2 stk TAPPA HORN til høsten med en stk 18" ifra http://www.eighteensound.com/ i hvert horn. og jeg kommer til å bruke aktive filter ifra http://www.groundsound.com/ ........ Høsten er en fiin tid for selvbygg.

  Lykke til med ditt prosjekt

 6. #6
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,624
  Tagget i
  28 Innlegg

  Trenger råd - aktiv deling

  Sannsynligvis overkill, men hva med en DEQX HDP3-300 med innebygde Hypex UcD-moduler? Det er mest et elektronisk delefilter/romkorreksjon med innebygde effektforsterkere, heller enn motsatt. Jeg har en HDP3 selv, med en stabel Hypex monoblokker ved siden av.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed