Trenger råd - aktiv deling

gunnarius

Medlem
Ble medlem
14.07.2006
Innlegg
30
Antall liker
0
Jeg har et kjelleroppsett hvor jeg bruker 2 stk. Hypex effektmoduler (innebygget 2-veis elektronisk deling) sammen med en rørpre. Disse Hypex modulene og selve løsningen med aktiv deling imponerer meg så pass, at jeg vurderer en oppgradering.

Ser at billebro (Sverige) selger en fristende sak KAM KXT23600. Effektforsterker med innebygget varabel elektronisk deling. Noen som kjenner eller har synspunkter om denne, utover at den er mer generell PA basert?

Jeg kjenner ikke dette markedet så godt, finnes det andre effektforsterkere med innebygget variabel elektronisk deling som er verd å forsøke?

Dette blir vel mer PA orienterte løsninger, med vifte og annet tant og fjas, men nå vil jeg fortsette med aktiv deling. Alternativet med eksisterende høytt. som har innebygget aktiv deling er ikke interessant i øyeblikket.

Noen som har KAM KXT23600 eller tilsvarende for salg, vennligst gi lyd.

Hovedspørsmålet mitt blir: Finnes det debattanter som vet om effektforsterkere i markedet med innebygget elektronisk variabelt filter og vil slike effekttrinn kunne forsvares brukt i hi-fi sammenheng?
 

ragwo

Mud-fi freak
Ble medlem
02.05.2007
Innlegg
6.722
Antall liker
14.341
Sted
Bodø
Torget vurderinger
42
Crown har XTi-serien sin med innebygget DSP, men det er jo en PA-amp med vifter. Hva med en ren effektforsterker og for eksempel en brukt Tact/Lyngdorf X2.2 preamp? Den har så vidt jeg har forstått innebygd deling og så får du romkorreksjon med på kjøpet. Ellers kan du jo se på XTA delefiltre, som DP424 - 2 In 4 Out http://www.xta.uk.com/products-series4.html.
Også til PA-bruk, men låter finfint. Du får også med 9-bånds parametrisk eq pr ut-kanal og 28-bånds grafisk eq på inputen. Styres via Audiocore fra PC eller via display på delefilteret. I PA-sammenheng er det helt knall, men vet ikke om det vil falle igjennom i hifiverdenen. Ser nå at det koster skjorta, dvs over 20k. http://www.scandecsystemer.no/prislister/prisliste_2008_1.pdf Kan hende du er heldig og finner noe brukt.
 

gunnarius

Medlem
Ble medlem
14.07.2006
Innlegg
30
Antall liker
0
Fin tilbakemelding fra deg og ragwo. Stor takk - alltid hyggelig med svar fra kjennere på dette forum.

Jeg er virkelig godt fornøyd med disse Hypex tasene av 2-veis effekttrinn med elektronisk deling. Sammen med Xindak XA3200S pre røramp og Scan-Speak 6.5" og D2904/9800 i avdankede Sonab OA52 kabinetter.

Lyden er direkte og sikkert ikke optimal, men den har noe ærlig og "live" over seg.

Så har jeg også sluttet med å bry meg så mye om tant og fjas, high-end kontra mer generell hi-hi. Sier mitt Bechstein flygel fra 1914 at det som nå reproduseres i anlegget kan aksepteres, er det OK for meg. Eller om sønnen i naborommet tar en trommesolo.

Spesifikasjoner og dyrt anlegg betyr mye, men det er foruroliggende at så få hi-fi entusiaster bryr seg om akustiske forhold og hva som kan forbedres. Man er mer opptatt av dingser enn faste installasjoner og romtilpasning - synd for her er det meget å hente.

Tilbake til utgangspunktet, kjøpte nylig Altec 807-8A drivere og 811H horn fra en kar i Calefornien. Får se om jeg ikke bruker disse med to gode basser i en aktiv deling. Men det blir til høsten.
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.277
Antall liker
34.813
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Sannsynligvis overkill, men hva med en DEQX HDP3-300 med innebygde Hypex UcD-moduler? Det er mest et elektronisk delefilter/romkorreksjon med innebygde effektforsterkere, heller enn motsatt. Jeg har en HDP3 selv, med en stabel Hypex monoblokker ved siden av.
 
Topp Bunn