Hvordan legitimerer dere oppgradering av anlegget?

Ramla Forbi

Medlem
Ble medlem
31.05.2008
Innlegg
26
Antall liker
0
Har tatt meg tid til å overvære flere demoer med ulike hifi - oppsett i det siste og opplever en stigende frustrasjon... Lyd er absolutt ikke lyd lenger, og jeg har begynt å drømme om 6.1 kanaler med mer. Men innholdet i pengeboka er ikke i nærheten av de beløpene som vil kreves for å innfri mitt nyopplevde teknologibehov. Akkurat nå synes det eneste alternativet å være: 1. Ignorere min mine nye behov for lydopplevelse. 2. Prioritere om i familiens behovsdekning for å innfri mine nyervervede hifi-behov. Hva gjør man? Med unger og hus og hjem synes det som egoisme å prioritere egen lydinteresse fremfor opplevelser og aktiviteter for ungene og husholdet generelt. Jeg opplever at jeg nå er inne i en kamp med meg selv mellom verdier og interesse, og det er ikke helt enkelt. Hvordan argumenterer dere andre for dere selv når dere legitimerer og gir etter for hifi-interessen innenfor rammen av husholdets økonomi?


Mvh Ramla Forbi
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.388
Antall liker
20.804
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Mitt seneste argument er å frigjøre plass. Slike IKEA Benno CDhyller er ikke så pene heller.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Mitt beste argument for å overbevise meg selv om oppgraderinger er at jeg ser på hifi som en form for sparing. Men det er jo litt drøyt å sette hifi og lyd fremfor barna ve og vel, iallefall hvis de blir helt forsømt ;)

Måten jeg ser hifi som sparing på er at jeg stort sett handler brukt, og hvis man ikke gjør noen bomkjøp så kan man ofte selge igjen etter et år eller to uten særlig stort tap, og kanskje uten tap hvis man har gjort et godt kjøp og har litt tolmodighet når man skal selge igjen. Alternativene er jo å bruke pengene på noe annet, og da er de sannsynligvis oppbrukt når samme tid har passert.

Så med mindre man er usedvanlig disiplinert når det kommer til bankkontoen og sparing, så er det faktisk lønnsomt i parksis å oppgradere og investere i bedre utstyr. Man har ikke den samme likviditeten som på en konto, men for de mindre disiplinerte er dette stort sett kun en fordel. Det er dog viktig å kjøpe utstyr som er relativt lett å selge igjen, så dette er et godt argument for å holde seg til de mest kjente og pretigefylte merkene.. selv om man gjerne kan få mer for pengene med andre løsninger.

Flerkanals utstyr er nok mye vanskeligere å få solgt igjen etter noen år, siden de som kjøper slikt veldig ofte vil ha det siste nye da det hele tiden er forandringer i spesifikasjonene her. To kanals anlegg forandrer seg ikke på samme måten når det gjelder tradisjonelt utstyr i allefall. Så flerkanals utstyr er ikke noen god investering rent økonomisk. Det er litt som en PC eller en TV.. morro en stund til man finner noe bedre, og selger man er det med stort tap.

Kommer det senere noen uforutsette og store utgifter kan man selge og realisere verdiene igjen. Så her har man jo anlegget som en økonomisk sikkerhet, som også er en sikkerhet for barna. Man skal jo heller ikke kimse av kunne gi barna gode lydopplevelser de også.. hørespill, filmlyd, barneplater og rett og slett se på det musikalske som en del av den nødvendige oppgragelsen. Kanskje det kan inspirere dem til å lære å traktere noe mer komplisert og givende enn enn en playstation kontroll?
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.875
Antall liker
8.159
Torget vurderinger
1
Man skal ikke kimse av at denne hobbyen holder en i eller i nærheten av hjemmet. Så når kona/samboeren/kjæresten merker at man blir "merkelig" utilgjengelig og heller ikke får tak på deg i telefonen når man er ute, så er det faktisk stort sett fordi man befinner seg en eller annen Hi-Fi pusher og helt har glemt omverden, tid og annen mening. ;)

Mvh. Bjørn
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.495
Antall liker
2.925
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
For tiden er det legitimering av alle vinylplatene som liksom flyter inn døra her, som gjelder..... ::)
Kom rimelig velberget unna de siste oppgrad. på komponentfronten ;)
Hvordan?

:-X :-X

Blir vel verre om det blir slik at stoooore blokker skal bæres ned i kjelleren og blir stående.....
 
L

lark

Gjest
Hvorfor må man på liv og død legitimere sine hifi-kjøp? Når noen spør f.eks. "trenger du den forsterkeren?" svarer jeg "nei".
Neste spørsmål blir da som oftest "hvorfor kjøpte du den da?" Svaret er alltid: "Jeg hadde lyst" ;D Men det det selvføgelig viktig at proriteringene ikke går utover andre familiemedlemmers behov!!

Jeg liker ikke folk som legger seg borti hva jeg bruker mine opptjente kroner på :mad:
 
G

Gjestemedlem

Gjest
lark skrev:
Jeg liker ikke folk som legger seg borti hva jeg bruker mine opptjente kroner på :mad:
Nei, men har man kone/mann og barn, så er dette en problemstilling man kan støte på. Man kan jo ikke legge dem for hat selv om de stiller spørsmål ved økonomiske prioriteringer. Hvis en oppgradeing av preampen gjør at man ikke kan reise på ferie neste sommer er det jo ikke helt uforståelig at man ikke kun blir møtt med bifallende taushet.
 
L

lark

Gjest
Oppgraderer aldri uten at kona er enig. Har heldigvis en kone som har forståelse for og aksepterer hobbyen min.
 

fhe

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.11.2006
Innlegg
110
Antall liker
2
Har man et presset familiebudsjett er vel kanskje ikke dyr hi-fi det man bør prioritere høyest? Livet har jo sine faser og i visse perioder må man jo gi avkall på saker man har lyst på til fordel for andre ting. Det har i hvert fall vært min filosofi. I valget mellom fetere biler, båter, ferieturer, hus eller et godt hi-fi anlegg derimot, har mitt valg vært hi-fi anlegget, som tross alt gir glede alle dager hele året i mange år! Det mener jeg legitimerer investeringen.
Men jeg har kjøpt meg gradvis opp med min begrensede økonomi uten å ta opp ekstra lån. Og kjøpt brukt, naturligvis.... Skulle jeg bli nødt til å selge vil tapet være til å leve med.

Mvh
 
K

Kaare G. Opsahl

Gjest
Trenger for tiden ikke å rettferdigjøre det for andre enn meg selv, noe som kan være krevende nok i valget mellom ferie, ny bil og annet
 

Elektron

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.07.2007
Innlegg
1.886
Antall liker
120
Sted
Bergen
Hei!

Den beste rettferdigjøringen ligger vel litt i hvor mye tid man bruker på interessen. Musikk er noe vi spiller hver dag og særlig i vinterhalvåret er det kjekt med en innehobby. Vi kjøper jo andre ting som båter og motorsykler. Dette er dyre ting som i svært mange tilfeller blir veldig lite brukt og bare synker i verdi fortere enn du liker. Ellers er det jo ikke nødvendig å ta den helt ut med en gang. Bruk bruktbørsen og bygg deg oppover. Det er jo litt av det som er moro med hobbyen vår. det å forbedre og finne sin lyd.

Elektron
 
L

lark

Gjest
Har du lyst på noe, og har råd til det, trenger du ikke noen andre grunner til å handle. Hvis du i tillegg blir kjempefornøyd er det også verdt pengene, uansett pris ;D
 
C

Cyber

Gjest
Jeg bare svarer med et spørsmål. Hvorfor har du brukt 10 ganger så mye på en bil? Hvorfor har du brukt 6 ganger så mye på en båt du er ute i 6-7 ganger i løpet av året?

For min egen del så vet jeg at sirkuset må roes når jeg blir smidd i hymens lenker etterhvert så nå må det bare oppgraderes frem til den tid. ;D
 

BurntIsland

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.02.2006
Innlegg
8.193
Antall liker
10.357
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
2
Dere kjenner vel til reglene rundt brudd på taushetsplikten? Du kan bare bryte din taushetsplikt om:
a) det kan rede andres liv
b) om det kan berge ditt eget liv, eller
c) om du har veldig, veldig lyst ;)

Fordi jeg har lyst, og fordi det er hobbyen min, og fordi jeg har tro på at akkurat denne oppgraderingen er vel anvendte penger. Alle oppgraderinger som gir meg en følelse av å komme nærmere musikken uten å gå på bekostning av ting jeg ha råd til er verdt det fordi det gir meg en ny platesamling gjennom å få mere utav de platene jeg allerede har, og de er det jo blitt en del av etterhvert...

mvh
 

gpjonas

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.12.2006
Innlegg
188
Antall liker
1
Jeg lagde en gang en hattehylle til bilen i mdf og satt i 2 6x9 høyttalere. Sjefen syntes ikke noe om det men lot meg holde på under tvil. masse klaging og missnøye senere var det ferdig. Kjørte med bilen slik i kansje et halvt år. kjøpte en bil til maken til den vi hadde fra før og siden den skulle være min flyttet jeg over hattehyllen og koblet tilbake det gamle systemet. Da ble det ramaskrik bassen var borte og lyden tam. Jeg forklarte at nå var det slik hun foretrakk det.
Fikk inn haste bestilling på en hattehylle med høyttalere ;D. Med andre ord la de få venne seg til det nye og ta det så bort. Var det gamle bedre? Var det nye verdt pengene? Hvis svaret er nei og så ja har produktet rettferdiggjort seg selv. AIDA attention interest desire action....
 
R

Ronny_D

Gjest
Neh ! Hvorfor skulle det legitimeres ? Vi er alle besserwessers og har skuet lenge på hifijante så kom bare ikke hær, oppgraderingen er ett must bare spør bjørnh
 
K

kathrine

Gjest
Hei!

Hmm....synes det er forferdelig at man må legitimere oppgradering av anlegg over for samboer/kone .

Ser til stadighet at "grunnet samboer, må jeg selge.....", "konevennlig høytaler ønskes" , synes det blir for dumt!

Nei, får man ikke puste og ha en hobby i et bofellesskap, må "noko gjeras" ,det mener jeg.

Det må da selfølgelig IKKE gå ut over den økonomiske delen av resten av familien...!

Vh
S
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
”Legitimere” – smak på ordet. Høres det ikke ut som om det er noe veldig dyrt og unyttig som skal forsvares med nebb og klør? Hvem er det som har fått oss til å tro på det? Sannheten er at hifi er billig! Selv et anlegg til 100-150.000 kroner rett fra butikken – og da har man uomtvistelig ganske bra lyd - koster ikke mer enn en 3-4-500 kroner i måneden – hvis man strør kjøpesummen ut over anleggets levetid. En dråpe i havet i forhold til det å ha en bil stående i garasjen eller å ta en sydenferie – bare for å sammenligne med noen vanlige pengesluk.

Det er klart at kjøp av hifi blir en forhandling innen husholdningen om hvordan kjøpekraften skal fordeles. Hifi eller ny bil til far/mor eller unyttige leker eller dyrt sportsutstyr til barna? I en slik sammenheng er likevel ikke hifi det verste man kan bruke penger på. Det er mye iboende og varig glede i et godt musikkanlegg – ikke bare for eieren, men også for resten av familien. Ikke å kimse av, det.

Altså ingen grunn til å bruke energi på å gruble på hvordan hifigleden skal legitimeres.

Skal man være rasjonell – og det bør man jo av og til – er det god økonomi å kjøpe skikkelig bra hifi med en gang. Det dyreste som er, er å kjøpe noe som er nesten bra. For en lydinteressert er det å ha et nesten bra anlegg, sammenlignbart med det å ha en bil som nesten starter hver morgen når man skal haste av gårde på jobben. Begge deler er til å miste nattesøvnen av. Halvbra stereoanlegg og halvbra biler kan man like gjerne være foruten. Nei – kjøp det hjertet begjærer. Om fem år husker man bare de gode lytteopplevelsene – da er det ingen som spør hva det kostet.
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.875
Antall liker
8.159
Torget vurderinger
1
Obsolete Audio skrev:
Neh ! Hvorfor skulle det legitimeres ? Vi er alle besserwessers og har skuet lenge på hifijante så kom bare ikke hær, oppgraderingen er ett must bare spør bjørnh
Oppgradere det må man ;D -men hvor ofte, ja det er vel på fristelsen man skal temmes, tenker jeg...


Mvh. Bjørn
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.875
Antall liker
8.159
Torget vurderinger
1
Dette var tydeligvis et vanskelig tema, ser det ut til. ;D

Mvh. Bjørn
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
bjornh skrev:
Dette var tydeligvis et vanskelig tema, ser det ut til. ;D

Mvh. Bjørn
Tja , hva skal en si. "Legimitering" forekommer meg litt snålt.... Dette er en hobby , og som all annen hobby gjelder det vel å ,gjøre sine investeringer ifht den økonomien en har og av hensyn til den/de en bor i sammen med.. Om det da heter å "legitimere" sitt bruk så får enhver finne sin egen form. Hjemme her er alt lov sålenge det ikke går utover basale ting i det daglige! :)
 

Elektron

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.07.2007
Innlegg
1.886
Antall liker
120
Sted
Bergen
Her lukter det guttepenger! Guttepenger er et begrep vi innførte på åttitallet (overtid, overskudd på tjenestereiser osv) I et ektaskap hvor begge tjener penger og har separate konti så vil det forhåpentligvis opparbeide seg et lite overskudd etter at regninger på huslån, matvarer, billån osv er betalt. Disse små kronene som settes til side vokser rimelig raskt. Det er her man henter penger til oppgraderinger. Hvis den andre halvdel merker noe forskjell, hvilket skal litt til (hvis hun merker alle endringer er hun jo egentlig hifi interessert ;D) er det jo å bruke de velkjente frasene: Nei den har jeg jo hatt lenge, nei den kjøpte jeg jo på salget i høst, ja var ikke den fin den var nedatt til halv pris osv. ;) ;) ;)

Elektron
 
L

lark

Gjest
Elektron skrev:
Hvis den andre halvdel merker noe forskjell, hvilket skal litt til (hvis hun merker alle endringer er hun jo egentlig hifi interessert ;D) er det jo å bruke de velkjente frasene: Nei den har jeg jo hatt lenge, nei den kjøpte jeg jo på salget i høst, ja var ikke den fin den var nedatt til halv pris osv. ;) ;) ;)

Elektron
Hmmm.... hvis man begynner å lyve for sin kjære er man virkelig ute å kjøre :eek:
Dessuten, hvis man føler at man må skjule for partneren at man bruker penger på hifi når abstinensen får taket, er vel innlegging og avvenning å anbefale ;D
 

REX

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.08.2007
Innlegg
516
Antall liker
6
Samboeren min er interessert i sko, vesker og jakker ( som de fleste andre kvinnfolk). Jeg er interessert i hifi. Vi trenger ikke legitimere våre kjøp for hverandre. Det er fordelen med å ha hver vår økonomi ;D ;D ;D
 

ronnytt

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.08.2004
Innlegg
479
Antall liker
0
Trenger ikke legitimere, er singel nå, men slapp glatt å gjøre det den gangen jeg var gift også. Kona brukte mye penger på reiser og dilldall, så jeg tror faktisk jeg kunne hatt mye høyere forbruk på hobbyen om jeg ville.
Men min gamle mor har av og til noen kommentarer, og det går på at høyttalerne er så store (ja egentlig er det forferdelig at de synes i det hele tatt)... Det er da jeg begynner å trekke frem alle de glorete pyntegjenstandene og bildene hennes, samt duker og gardiner og... plutselig har hun skiftet tema.... "synes du har lagt på deg i det siste jeg junior".. ;D
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.082
Antall liker
10.486
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Er også singel nå. Trenger ikke legitimere en skit. Saken er at etter at jeg ble singel har solgt unna i stedet for å samle ???
 

Komponenten

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.08.2005
Innlegg
7.089
Antall liker
6
Nå var vel spørsmålet hvordan man legitimerer overfor seg selv når man vet innerst inne at det er andre ting man heller burde brukt pengene på. Er det rett å bruke mye penger på noe man selv har glede av når det kan gå ut over andre i familien? Hvor mye skal man i så fall la det gå ut over familiemedlemmer før grensen er nådd?
 

ronnytt

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.08.2004
Innlegg
479
Antall liker
0
Du har et poeng der Komponenten. Jeg antok overskriften var selvforklarende og gikk rett på side 2 her. Men som sagt lenger opp, så brukte nok min livsledsager langt mer penger enn meg, så hadde ingen kvaler sånn sett. Ville aldri latt hobbyen gå foran barna eller viktige ting som betaling av f.eks. strømregningen (har ikke hifianlegg med batteridrift, så.. ;D)
Tror vel de fleste her er edruelige nok til å ikke la det gå utover livsnødvendigheter og livskvalitet for øvrige familiemedlemmer.
Større fare for at folk tar seg vann over hodet ved bilkjøp og ikke minst altfor kostbar bolig! ::)
Det er det som virkelig går utover oss alle gjennom renteøkninger fordi myndighetene må kjøle ned det private forbruket.. Altså helt uten en eneste kostbar oppgradering, kan du få din privatøkonomi kraftig redusert pga at en del snobbete og ufornuftige mennesker går bananas i jakten på den absolutte materielle lykke..
 
M

Morpheus

Gjest
ron-hi skrev:
Det er det som virkelig går utover oss alle gjennom renteøkninger fordi myndighetene må kjøle ned det private forbruket.. Altså helt uten en eneste kostbar oppgradering, kan du få din privatøkonomi kraftig redusert pga at en del snobbete og ufornuftige mennesker går bananas i jakten på den absolutte materielle lykke..
Der har du dessverre helt rett min venn, selv om visse markroøkonomiske forhold også spiller inn.
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Lyst og prioritering.

Jeg prioriterer bort ting jeg har mindre lyst på. Når man forbannet/velsignet med felles økonomi gjør man streng tatt akkurat det samme.
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.031
Antall liker
7.853
Torget vurderinger
12
1 Har jeg råd til det
2 Hvis ja, gå til 4
3 Hvis nei, gå til 4
4 Trenger jeg det?
5 Hvis ja, gå til 7
6 Hvis nei, gå til 7
7 Går det utover ungenes behov?
8 Hvis nei, gå til 10
9 Hvis ja, gå til 11
10 Hvor kan jeg få tak i det og hvor fort kan det skaffes!
11 Gå til 1
 

ronnytt

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.08.2004
Innlegg
479
Antall liker
0
Skrekk og gru Trondmeg, du får dette til å høres så inn i granskauen vanskelig ut. Jeg ble nesten sliten av å tenke over det når det ble satt opp i punkter på den måten. I likhet med tabeller, blir jeg mer forvirret av slikt - enn av noen få gode setninger med sammenheng.
Matematikerens måte å tenke på? Frem og tilbake for å dobbeltsjekke om en er kommet frem til rett svar. For mange av oss andre, er første pkt allerede glemt når en er kommet lenger ned. Var det pkt 7 som var spørsmålet, eller var det pkt.2 Hvis ja, nei vel. og om ikke, hva med pkt.9? ;D
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.031
Antall liker
7.853
Torget vurderinger
12
Hmmmm, les den gjerne en gang til. Uansett vil den alltid ende opp med kjøp av mere audioutstyr alternativt evig løkke. Det er et fattig forsøk på litt humor. Det er ikke sikkert den satt?
 

ronnytt

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.08.2004
Innlegg
479
Antall liker
0
Jo da, skjønte den - men ville være med på moroa ved å vise hva den måte å tenke på kan gjøre med oss andre ;)
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.031
Antall liker
7.853
Torget vurderinger
12
Good. Normalt tenker jeg litt på punkt 1 og går rett til punkt 9 10.
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.495
Antall liker
2.925
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Trondmeg skrev:
1 Har jeg råd til det
2 Hvis ja, gå til 4
3 Hvis nei, gå til 4
4 Trenger jeg det?
5 Hvis ja, gå til 7
6 Hvis nei, gå til 7
7 Går det utover ungenes behov?
8 Hvis nei, gå til 10
9 Hvis ja, gå til 11
10 Hvor kan jeg få tak i det og hvor fort kan det skaffes!
11 Gå til 1
Jeg har ett par Donald Pocketbøker der noen historier leses slik.....
Slitsomt, og jeg bare blar over ;)
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.238
Antall liker
2.373
Torget vurderinger
13
Jeg er av den oppfatning at vi har ett liv, lev det idag uten dra med deg 1 million hardt beskattede KR i grava uten å nyttigjøre deg av disse.Hvilken garanti har en for at en vil oppleve neste dag eller neste uke for den saks skyld.Visst en skulle bli syk når en blir gammel, kjedelig å sitte der å mimre over ting en skulle tatt seg råd til når en var yngre.
Selvfølgelig alt uten at det går på bekostning av mat, bosted, og unger, det vil selvføgelig være dumt visst så skulle skje.
Tror vi skal være glad for at vi lever i nuet da nuet ser ut som vi har overflod av luksus, samtidlig som vi har tid til å bruke det også...-- ;)

MVH Johnny
 

Vidar Øierås

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.01.2003
Innlegg
3.202
Antall liker
340
Ramla Forbi skrev:
Har tatt meg tid til å overvære flere demoer med ulike hifi - oppsett i det siste og opplever en stigende frustrasjon... Lyd er absolutt ikke lyd lenger, og jeg har begynt å drømme om 6.1 kanaler med mer. Men innholdet i pengeboka er ikke i nærheten av de beløpene som vil kreves for å innfri mitt nyopplevde teknologibehov. Akkurat nå synes det eneste alternativet å være: 1. Ignorere min mine nye behov for lydopplevelse. 2. Prioritere om i familiens behovsdekning for å innfri mine nyervervede hifi-behov. Hva gjør man? Med unger og hus og hjem synes det som egoisme å prioritere egen lydinteresse fremfor opplevelser og aktiviteter for ungene og husholdet generelt. Jeg opplever at jeg nå er inne i en kamp med meg selv mellom verdier og interesse, og det er ikke helt enkelt. Hvordan argumenterer dere andre for dere selv når dere legitimerer og gir etter for hifi-interessen innenfor rammen av husholdets økonomi?


Mvh Ramla Forbi
Kjenner meg igjen her ja ;D Heldigvis for meg er det kona som planleger økonomien, så jeg slipper å kjøpe flott hifi, men drømmer gjør jeg. Uansett, det er andre ting jeg bruker mer penger på, som ikke har noe med hifi å gjøre - modellfly og helikoptere. Jeg legimiterer med god samvittighet disse innkjøpene med at jeg blir en roligere, mer avslappet og hyggeligere person, dersom jeg får lov å rydde tankene vekk fra jobb-dagen med å gjøre noe som tvinger meg til å ikke tenke på noe annet enn å kjøre modellfly - hvis så skjer, går flyet i bakken...så enkelt ;D

Den samme tingen kan vel gjøres med lytting til musikk - det gjør jeg uansett selv om ikke anlegget er veldig flott. Maks 20k til sammen - minus kr. 900 for en nå ødelagt DVD/CD-spiller :)

Vidar
 

GFE

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.09.2003
Innlegg
830
Antall liker
3
Ramla Forbi skrev:
Har tatt meg tid til å overvære flere demoer med ulike hifi - oppsett i det siste og opplever en stigende frustrasjon... Lyd er absolutt ikke lyd lenger, og jeg har begynt å drømme om 6.1 kanaler med mer. Men innholdet i pengeboka er ikke i nærheten av de beløpene som vil kreves for å innfri mitt nyopplevde teknologibehov. Akkurat nå synes det eneste alternativet å være: 1. Ignorere min mine nye behov for lydopplevelse. 2. Prioritere om i familiens behovsdekning for å innfri mine nyervervede hifi-behov. Hva gjør man? Med unger og hus og hjem synes det som egoisme å prioritere egen lydinteresse fremfor opplevelser og aktiviteter for ungene og husholdet generelt. Jeg opplever at jeg nå er inne i en kamp med meg selv mellom verdier og interesse, og det er ikke helt enkelt. Hvordan argumenterer dere andre for dere selv når dere legitimerer og gir etter for hifi-interessen innenfor rammen av husholdets økonomi?


Mvh Ramla Forbi
Hei,

Hvis du sikter til at din interesse går ut over dekking av "primær behovene" som løpende utgifter til hus, mat og feriereiser så forstår eg din skeptisk men er disse behovene dekket så synes jeg at man også må prioritere seg selv av og til, hjelper lite å kun dekke andres behov hvis din store interesse faller uenom som det ofte gjør med denne hobbien.
Skal man da legimitere et innkjøp som den andre parten ikke deler, så bør nå dette være mulig mener jeg, mulig kan du jobbe noe mere overtid etc, spare litt utenom det som trengs for faste utgifter og således ha noe bedre samvittighet for det du kjøper.
Selv synes jeg ikke det er egosime å prioritere noe man liker såfremt at det ikke går ut over "vanlig" forlystelse for familien, det er godt mulig at den andre part ville ha foretrekt ferietur nummer 2 eller tre på sommeren, men er dette da riktig for det?

Mitt råd er da at såfremt at det ikke går utover det som vi for enkelhets skyld kan kalle primer behovene så har du bare godt av å skjemme deg selv litt ut også, gjerne 2 kanals i plassen for 6.1 men dette er nå litt åpent, 6.1 og super musikk lyd henger gjerne ganske høyt i pris.

Mvh
Geir
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.948
Antall liker
6.128
Det holder med vanlig legitimasjon og rent økonomisk rulleblad så får man alltids kredit hos Cresco som kan benyttes til oppgradering...
 
Topp Bunn