Hvor nå? DAC/DVD-spiller - SACD?

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Situasjonen min er for tiden som følger: jeg skal få bygget en kombinert RAKK DAC (http://www.kandkaudio.com/digitalaudio.html)og en Silk TVC (http://www.sacthailand.com/Transformer_Attenuator.html) i ett og samme chassis som da blir en kombinert DAC/pre. Ut fra denne tar jeg et fullbalansert signal og mater til Hegelen og ut igjen til Magnepanene. Foreløpig har jeg en Cayin CD-spiller som kan tjene som transport.

Men, mine nye husverter (jeg skal flytte til Fredrikstad), har vært så snill å låne meg en TV (type CRT). Noe som er fint, for da slipper jeg å kjøpe en ny TV og jeg kan få sett film igjen. Så jeg trenger en DVD-spiller. Og i den prosessen dukker det opp en rekke spørsmål jeg håper noen har kloke svar på.

Fordi: jeg ønsker i utgangspunktet å bruke den DVD-spilleren jeg skal kjøpe som transport og bruke Cayin-spilleren i ett rent hodetelefonanlegg. Så da trenger jeg en DVD-spiller med digital ut, noe som ikke er et problem. Det jeg lurer på, sånn konkret og tydelig er:

Er det mulig å kjøpe en multi-format spiller som også tar SACD og som kan konvertere SACD-signalet fra DSD til PCM og så mate det ut til DAC'en? Vil jeg da potensielt få 24bit/192khz PCM inn til DAC'en?

Eller vil det være like greit å kjøpe en litt eldre DVD-spiller, f.eks. fra ES-serien til Sony (som vel er kjent for gode drivverk?) og gi beng i SACD? (Eventuelt å kjøre SACD rett fra spilleren og ikke via DAC'en). Grunnen til at jeg lurer på det er fordi musikksmaken min er rimelig ekspansiv og i det siste har jeg begynt å høre mye på klassisk. Og det finnes jo en god del spennende klassisk-musikk på SACD... Men om forskjellen er verdt det, vet jeg rett og slett ikke, fordi jeg knapt har hørt SACD.

Uansett vil jeg ikke ha bruk for disse nye, fancy DVD-spillerne med upsampling og what-not, siden TV'en uansett ikke kan gjøre noe vettig med det signalet. Men jeg vil ha en rimelig god DVD-spiller lell, fordi jeg ser mye film og er glad i film.

Ser jo at det ligger en Sony DVP-S9000ES ute for salg nå - den konverterer ikke DSD til PCM ut på digitale utganger, så da må jeg kjøre SACD fra selve maskinen. Men den ser bra ut og det er jo en transport som går for å være bra?
 

eldo472

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.01.2005
Innlegg
1.026
Antall liker
288
Sted
Tranby
Hei

Sjekk ut en Oppo DVD spiller. Enkelte modeller har digitalt ut på alt.
 

Bach_Man

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.04.2005
Innlegg
4.390
Antall liker
316
Torget vurderinger
3
Det går ikke å an å få SACD ut digtalt, det er en del av kopibeskyttelsen i formatet. Unntaket er lukkede løsninger om i-link og Denon-link som aldri vil gi deg direkte tilgang på det digitale signalet.
 
Topp Bunn