Energy-veritas!

olav_larsen

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.01.2004
Innlegg
538
Antall liker
84
Noen som har erfaringer med høyttalere fra overnevnte produsent? Ser testene i fidelity er gode.
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Hørt et par gulvstående hos Elkjøp. Kommer ikke på navnet, men prislappen var rundt 25K. Selgeren som jeg kjenner litt, fikk meg til å ta dem med hjem og spille på dem noen dager.
Fin høytaler. Homogent lydbilde med veldig bra punch. Fin finnish også.

Jeg benyttet en 2x200w 8 ohm Nakamichi forsterker, og den fikk skikkelig sving på dem.

Jeg vil tro det er litt over prisnivå til den gj.sn. Elkøpkunde.Siden denne modellen nå må være 3-4 år, står det kanskje noen par igjen som det er mulig å få en god pris. Absolutt en høytaler og vurdere.
 

kjoenik

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.09.2005
Innlegg
4.284
Antall liker
2.288
Torget vurderinger
4
Har selv Energy Veritas V2.3. Veil.pris for disse er 25000, 35000 for V2.4. Finner du et par i en Elkjøpforretning har de sannsynligvis stått der en stund, og da kan prisen forhandles.

Er veldig fornøyd med dem
De er kjappe, med stram og kontant bass som går rimelig dypt. Byggkvaliteten er meget god og finishen er upåklagelig. I mine øyne er de blant de penere høytalerne på markedet (mine er kirsebær).
Høytaleren er 4-veis med bass, bass/nedremellomtone, øvre mellomtone, og diskant.

Øvre mellomtone og diskant har vært litt anstrengende i mitt oppsett, med billig DVD spiller og signalkabel til 250,-. Dette problemet forsvant da jeg testet Vincent CD S6 og monster interlink kabler til omkring 800,-

Høytalerne låter helt klart best nå de er bi-wiret. Da åpner de seg opp, og lyden blir mer sammenhengende i hele frekvensspekteret (føler meg helt løk når jeg forsøker å bruke hifi-sjargong :p)

I følge noen personer på nettet trenger de endel kraft for å yte maks (på tross av sensitivitet på 90dB), gjerne 200w eller mer. Jeg har 150w og synes det virker rikelig. Bruker også innimellom en ombygd T-amp på ca 2x5W, og denne driver høytalerne til fullt brukbart lyttenivå, og gir forøvrig skremmende god lyd til prisen (29$, se www.tnt-audio.com).

Ville vært litt forsiktig med å pare disse høytalerne med en analytisk, eller lyst klingende forsterker.


Mvh Nils
 
Topp Bunn