Første innlegg...! spørsmål om Tandberg og surround (TCA 4138)

clutch

Fersking
Ble medlem
24.06.2008
Innlegg
2
Antall liker
0
Hei alle entusiaster!

Har en fortid som hifiinteressert som endte opp i et brukbart anlegg, om enn ikke lenger helt nytt (Audiolab 8000 P/C, Micromega Stage 2 (kandidat til oppgradering!), PSB Stratus Silver og ikke minst en Sølvsuper 11-73 som er tjuvkobla som ren tuner).

Ser en del film, og har lyst til å sette inn en surroundprosessor og egen forsterker til ekstra kanaler. Ett eget anlegg til surround er IKKE aktuelt, jeg skal bruke dagens anlegg som basis og utvide.

Så til saken: Har litt svakt hjerte for Tandberg (leter litt etter en TPT 4031 men mulig jeg klarer meg med SS11), og leste på Soundmaster (http://home.online.no/~jandors/tandberg_historie.html) at Tandberg holdt på å utvikle surroundsystem da de gikk dukken i 2000, og at det skulle finnes en prosessor med betegnelsen TCA 4138. Tror det var ett bilde der også.
Fant et par andre referanser på nettet til denne (deriblant anbefalt priser i USA).

Spørsmålet er om TCA 4138 overhodet ble produsert og er mulig å få tak i?

og evt hva slags spesifikasjoner den har/hadde.

Takknemlig for all hjelp! mvh
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Tandberg kan jeg fint lite om...men den micromegaen har jeg hørt , jeg syntes den spiller veldig fint , så du oppgraderer ikke akkurat til hva som helst når du bytter.....dvs det kan fort koste litt....

videre ønsker jeg lykke til...har du sans for vintagelook......bør du kanskje ta en titt på de nye sakene til luxman....uten at jeg vet hva de har i serien, men så feiende flott ut....er du Tandberg fan av andre grunner ernn vintagelook , skal ikke jeg kødde med det , for jeg har ikke hørt noe annet enn en gammel radio en gang...velkommen hit , og lykke til i søken på golyden fremover....Mvh Espen
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.909
Antall liker
8.202
Torget vurderinger
1
Velkommen hit Clutch. Jeg er ukjent med den Tanbergen, eneste jeg husker pr. dags dato er "Troll" -men her er det nok mange Tanbergere -se under "vintageavdelingen" -der er det nok mye å lete i.

Mvh. Bjørn
 

Gunzi

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.08.2003
Innlegg
1.027
Antall liker
889
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
5
Jeg er ikke tungt Tandbergkyndig, men sitter på noen handfuller komponenter, og snakker av og til med kunnskapsrike mennesker om disse produktene.

Så vidt jeg vet ble det produsert noe slikt som 2-5 stk av en surroundversjon i 4000 serien, satt sammen av flere komponenter. Visstnok kom bare ett eller to sett av dette produktet utenfor Tandbergs lokaler, komponentene/surroundsystemet var tiltenkt en markedspris hinsides det som idag betales for lignende utstyr.
Visstnok finnes ett sett hos en Tandbergsamler i Bergen, det selges neppe. Finnes det flere, er det sikkert like sannsynlig å vinne i Lotto som å få kjøpt et slikt forsterkersett fra noen som har sikret seg det som av mange ganske riktig betegnes som norsk teknisk historie.

Uansett, ingenting ville glede meg mer enn om jeg her har feil på en måte som gavner trådstarter...

Mvh
Gunzi
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.909
Antall liker
8.202
Torget vurderinger
1
Tandberg skal visstnok slippe noen flatskjermer til høsten...

Mvh. Bjørn
 

Rune.U

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.10.2006
Innlegg
1.054
Antall liker
15
Gunzi sitter nok på tilnærmet riktig informasjon,så jeg tror at å få kloa i et Tandberg surrerundt anlegg er temmelig vanskelig.Liker du Tandberg sounden,så kan jo en ordinær løsning fra 3000 eller 4000 serien være tingen til fronthøyttalere,om du finner noe brukt.Derfra kan du jo supplere med en eller annen form for sourroundprosessor til å styre alle de andre kanalene.Noen merker som lydmessig passer noenlunde bra til Tandberg er feks Parasound ,Marantz og Luxman,men det finnes ganske sikkert noen til.
Slike løsninger er jo gjerne regnet for å være "stuerene" for de fleste uansett merker brukt,for da kan du jo drive anlegget som et fullblods 2 kanal når behovet for surring ikke er til stede.
Mvh Rune :) :)
 

clutch

Fersking
Ble medlem
24.06.2008
Innlegg
2
Antall liker
0
Hei, takk for mye bra info, da fikk jeg i alle fall oppklart at det sannsynligvis er liten vits i å lete etter disse produktene. Hadde ikke tenkt å betale en formue for utstyr med samlerverdi heller. Regner med at de som besitter de enhetene som ble bygd vet hvilke klenodier de er og behandler dem med respekt.

Rune U - det var akkurat det som du beskriver jeg hadde tenkt å gjøre, nemlig bruke surroundenheten som dekoder og evt forsterker til de ekstra filmkanalene, og koble en pre out fra surroundenheten inn på frontkanalene i det ordinære anlegget (og kun kjøre ren tokanals med det anlegget jeg har på musikk).

Ligger an til en brukt marantz tror jeg. Virker som om de receiverne som finnes på markedet i dag er litt triste greier.

mvh
 

Rune.U

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.10.2006
Innlegg
1.054
Antall liker
15
:) Bare ha i mente at Marantz etter ca 1980 i bunn og grunn er Philips,og at de muligens ikke lyder spesiellt Marantzaktig.Merket tok seg noe lydmessig opp rundt midt på 90 tallet igjen.I dag er de lydmessig på høyden igjen,men personlig foretrekker jeg jo den fine Marantz sounden fra 70 tallet.
Mvh Rune :)
 
Topp Bunn