bruke to integrerte krell forsterkere sammen? går det?

frode.s

Hi-Fi interessert
Ble medlem
19.02.2005
Innlegg
61
Antall liker
6
Sted
Namsos
hei alle dere kloke hoder der ute!! ;D
er det noen som vet hvordan man kan bruke en stk krell kav 300i og 1 stk kav 300iL sammen?
hvordan gjør jeg evt dette?
jeg har begge disse forsterkerne, og egentlig så har jeg ikke lyst til å selge noen av dem..
jeg vet at begge disse har en inngang som kan gjøres om til å brukes sammen med evt surroundutstyr..
kunne tenkt meg å bruke de i et biamping opsett hvis mulig.
har tenkt på dette en stund, men må innrømme at jeg ikke har fått til noen løsning på det ennå.
jeg takker for eventuelle svar
mvh
frode
 

John_Harald

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.08.2002
Innlegg
4.039
Antall liker
1.831
Sted
Sørumsand
Torget vurderinger
5
Hei!
Hva ønsker du å oppnå med å bruke krell kav 300i og kav 300iL sammen? Det går ann å brokoble boåde horisontalt og vertikalt, men å
brokoble to forskjellige effektforsterkere anbefales ikke alltid p.g.a forskjellig lyd...
Biamping kan bli veldig bra med som Audiolense vil stå for romkorreksjon..
 

Steb

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.06.2007
Innlegg
62
Antall liker
1
Sted
Porsgrunn
Konfigurer den ene integrerte til Theater Thruoghput mode og den fungerer som et rent sluttrinn på den satte innput. Disse forsterkerne kan ikke brokobles så det må selfølgelig biampes. Lykke til.
 

consen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.12.2006
Innlegg
386
Antall liker
61
Sted
STORD
Skal du Biampe, er det nok lurest å bruke den ene til bassen og den andre til mellomtone/diskant. Bruker du den ene til bass/mellomtone og en anne til diskant, kan du få et lydbilde som ikke henger sammen (sprikker) - pga. ulik klang i forsterkerne, fordi dem ikke er helt like. Men det er jo bare til å prøve. Hører du ikke at lydbildet sprikker, er det jo bra for deg.


Det med å ikke få lydbildet til å sprikker bør også de som bygger høyttalere tenke på. Brukes f.eks. sølvledninger til diskanter, og en helt annen kobberledning til mellomtonene, kan også lydbilde sprikke på samme vis. Er derfor lurt å bruke samme kabel til mellomtone og diskant, eller hvertfall samme type ledere, enten velge sølvledning eller kobber. Vil en ha større tverrsnitt til mellomtonene, kan en jo bruke samme kabel som brukes til diskantene og ha flere ledere av dem til hver av terminalene til mellomtonen. Til bassene kan en bruke en annen og mye tykkere kabel. Klangendringer er ikke så lett å høre i bassområdet. Så der er det viktigst med stort tverrsnitt, slik at det ikke blir noen strømbegrensning der. Da er sjansen mindre for at bassen blir daff. Jada, dette siste her var en anekdote.

Mvh Consen
 

consen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.12.2006
Innlegg
386
Antall liker
61
Sted
STORD
Har du to sett terminaler på høyttalerne, bass/mellomtone på det ene og diskant på det andre, da kan lyden sprikke, og du kan ikke omgå dette problemet uten å åpne opp hele høyttalerkassene og kople om hele delefilteret (noe jeg ikke anbefaler).

Nå er det sikkert folk som vil svare her at det hverken er lydforskjeller hverken på forsterkere eller kabler, så du trygt kan gjøre dette. Så du får bare prøve og spørre deg selv hva dine ører sier. Er de fornøyd, da er jo du fornøyd også.

Mvh Consen
 
Topp Bunn