Yaqin mc 10 L mk2

Cminor

Medlem
Ble medlem
18.06.2008
Innlegg
22
Antall liker
5
Torget vurderinger
1
Etter mange år med diverse utstyr betemte eg meg for og gå tilbake til mine gammel gode epos es 14 og ein importert yaqin mc 10 L mk2.Etter som eg er heilt fersk i rørfaget må eg seie at eg er frelst.Har vert i rørnirvana i et par dagar no,og må seie at eg er imponert over kva ein relativt rimleg rørforsterkar kan få ut av mine es 14.
Men som kjent varer ingen ting evig,og eg har lyst og oppgradere inngangsrøra.Har hørt at dei kinesiskproduserte røra som var med ikkje er av de beste.Dei var av typen 6n1-j.
Kva er best og kjøpe?Det er jo ein jungel der ute med diverse betegnelsar og som sagt,eg er ganske fersk i faget.
Er det fleire som har gode erfaringar med yaqin?
 

sclalars

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2006
Innlegg
2.397
Antall liker
1.718
Sted
Skedsmokorset
Torget vurderinger
1
Har ikke noe forhold til den forsterkeren, men har selv en kinesisk og kan bekrefte at de medfølgende rørene ikke er av de aller beste. Men de låter ikke så aller værst heller :)
Ta en telefon til Brynjar Kvanlid (Motron), han kan helt sikkert hjelpe deg med et godt valg av rør.

Mvh
Lars
 

Cminor

Medlem
Ble medlem
18.06.2008
Innlegg
22
Antall liker
5
Torget vurderinger
1
Takkar for det,blir nokk og skifte ut inngangsrøra ganske snart.Veit du foresten om det er skadleg og køyre 4 ohm på forsterkaren når eg har 8 ohms høgtalarar?Har prøvd begge deler og det spelar betraktleg strammare og meir kontrolert med 4 ohm..
 

consen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.12.2006
Innlegg
386
Antall liker
61
Sted
STORD
Det kan du godt gjøre. Jeg har gjort dette med min forsterker i flere år, altså kjøre 8 ohms høyttalere inn på 4 ohms tilkoplingen til forsterkeren. Du får bedre Q-faktor da, men du får mindre effekt til høyttalerne. Så den gir ikke den effekten som er oppgitt i databladet. Men det er sant at den da vil drive bassene dine bedre, og sannsynligvis spille litt mer luftig i diskanten, fordi du belaster rørene mindre og tapet i trafoen blir også litt mindre.

Du må ikke gjøre motsatt, dvs. kjøre 4 ohms høyttalere inn på 8 ohms terminale. Og du må ikke kjøre rørforsterkeren uten høyttalere tilkoplet i det hele tatt. Begge deler kan skade din rørforsterker.

Lykke til med din gode lyd.

Mvh Consen
Radio/tv-reparatør, og ingeniør i elektronikk.
 

consen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.12.2006
Innlegg
386
Antall liker
61
Sted
STORD
http://www.lydogbilde.no/test-mcintosh-ma7000.79291.o3962o.lbt.html

Her er den en som leker seg med å kople høyttalere feil på terminalene. Riktignok på en transistorforsterker, ikke med rørdrift. Men dette han her gjør, er en risikosport, og bør ikke gjøres. 4 ohms høyttalere skal aldri på 8 ohms terminalene. Nå er kanskje transistorene på denne forsterkeren meget overdimensjonerte så det går bra, i hvertfall om en ikke skrur volumet helt til max. Da er da problemene kan komme med brente utgangstransisterer, eller er det da at et sikringskretsløp kopler inn og slår forsterkeren av?

At han får større opplevelse av dybde av å kople feil, det har jeg også opplevd med min forsterker, men det er en falsk dybde etter mitt syn. Det blir lagt en dybde på alt, om det skal være eller ikke. Vil derfor ikke tilrå en slik feilkopling helt generelt. En prøver å trekke mer strøm ut av forsterkeren enn det som er godt for den. Og det kan få uante konsekvenser.

Mvh Consen
 

Cminor

Medlem
Ble medlem
18.06.2008
Innlegg
22
Antall liker
5
Torget vurderinger
1
Takkar for konstruktiv tilbakemelding,går nokk tilbake til 4 ohm når det ikkje er skadleg.
No har eg og snakka med ein hygleg mann på motron og fåt tilsendt eit set med svetlana rør.4 stk 6N-1 og 4 skt el34..Er ikkje heilt innbrent endå men det lovar veldig godt etter ca 20 timar.
Har du kansje erfaringar og anbefalingar til rør som kann prøvast?
 
Topp Bunn