Integrert + effektforsterker.. finnes muligheten?

G-K

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.04.2004
Innlegg
470
Antall liker
2
Torget vurderinger
1
Spørsmålet mitt er rett og slett: Finnes det integrerte forsterkere (med pre-out), som i tillegg kan drive en ekstra effektforsterker sammen med det integrerte effekttrinnet.. altså 4 kanaler effekt ??

Er vel ganske vanlig, att integrerte kan benyttes som pre-amp eller som effekttrinn, men jeg er altså ute etter å kunne benytte den integrerte som den er + ett ekstra effekttrinn. Skulle forsterkeren finnes, er sikkert fallgruvene mange i fht å finne en god match osv.. men det får komme senere.

Har vel også hørt om/ sett eksempler, hvor pre-out har vært benyttet, for så å splitte dette signalet og kjøre det ene inn på effektdelen igjen. Det andre kunne da drive ett ekstra effekttrinn... Dette er derimot heller ikke hva jeg er ute etter.

PS: Ikke spør hvorfor jeg ønsker svar på dette.. MÅ bare vite hva som finnes ;)
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.875
Antall liker
8.159
Torget vurderinger
1
Mange integrerte forsterkere har pre-out, slik at de kan kombineres med ekstern effekt-forsterker. Da kan man velge å kjøre kun med ekstern effekt-forsterker eller i Bi-amp konfigurasjon dersom det er Bi-wiring terminaler bakpå høyttalerne. Eller 2 sett høyttalere om man eksempelvis har dem på ulike rom.

Ofte, når man oppgraderer så kan det være en idé å kjøpe en effektforsterker først dersom man har en integrert forsterker fra før og mangler litt penger til å kjøpe en dedikert forforsterker. Noen integrerte forsterkere har også en matchende effekt-forsterker beregnet nettopp på Bi-amping.

Han man en Surround-forsterker, så kan det hende at det nettopp er en god idé å ha et eget effekt-trinn på fronthøyttalerne, slik at man avlaster frontkanalene og får mer kraft og bedre lyd.


Mvh. Bjørn
 

TT.

The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
39.965
Antall liker
81.746
Sted
Knapstad
Torget vurderinger
96
Electrocompaniet ECI-3 og 4 har også denne muligheten
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Audionet SAM V2 og AMP III har akkurat samme effektdel (faktisk samme printet), og SAM V2 har pre out.

Atpåtil spiller det nydelig.

Pk
 
Topp Bunn