Noken som har lytta til den nye JBL LS80?

TAF

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.06.2006
Innlegg
1.334
Antall liker
375
Torget vurderinger
14
Hei

Slenger ut eit lite spørsmål her i rein nysgjerrighet. :)

Er det noken som har lagt øyra til denne høyttaleren og som kan komme med eit lite inntrykk?

Mvh
TAF
 

Per S.

Medlem
Ble medlem
14.02.2008
Innlegg
18
Antall liker
0
Hei.

Fikk en ganske lang demo på Hificenteret i Trondheim. Høyttalerne spilte med elektronikk fra Hegel (P4A og H4A). Hørte på litt forskjellig musikk, men mest på rock av den hardere sorten.

Uansett hva som ble spilt leverte høyttalerne en gedigen lyd med mye dynamikk. Jeg har aldri før hørt Metallica's Blackened levert bedre av noe høyttalere.
Jeg var egentlig litt for at hornløsningen kunne føre til noe spiss lyd, men det var det ingen antydning til.

Anbefaler deg å ta en tur til nermeste hificenter for prøvelytting. De står i hvertfall på min liste over mulige kandidater til nye høyttalere.

Mvh
Per S.
 

pahf

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2005
Innlegg
4.992
Antall liker
1.935
Sted
huttuheita
Torget vurderinger
8
LS80 er en utrolig morsom høytaler, med dynamikk i høysetet.

Den manglet en del i toppen for min del, og hadde en tendens til og rocke opp alt du foret den med. Den har et trykk i bassen som er forholdsvis hinsides, dette er høytaleren for det som vil ha Array, men ikke har råd. Veldig mye bedre enn TL260 som lå i samme prisleie i mine øyne.
 
O

omholt

Gjest
Var innom Soundgarden for noen uker siden og lyttet litt til LS80. Det ble brukt en svindyr Esoteric CD spiller og McIntosh integrert til 50k. Dette var altfor farget i mine ører og manglet mye på detaljer og åpenhet. La mye til i mellombassen, dårlig med dypbass og overdrevent varmt lydbildet. Vil nok tro en del skyldes elektronikken, at matchingen med McIntosh ikke var optimal. I tillegg snakker vi om et dårlig butikk lokale. Pluss mine preferanser spiller inn. ;)
 

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Noen flere som har fått lyttet til disse? Har jo vært på markedet noen måneder nå.
Jeg er fristet av det som skrives her i tråden om dynamikk og trykk, men skeptisk når det snakkes om høye nivåer av farging.
 

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Kom igjen nå!

Noen her må da ha lyttet til denne?
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Jeg hørte såvidt på LS80 på nytt igjen. Joda, denne gangen kom høyttalerne bedre fra det. Skikkelig trøck og morrofaktor. Med musikk som Metallica ble det dog tendenser til hardhet i diskanten. Hørte senere på lillebroren LS60 (samme høyttaler med mindre basser) opp mot Dynaudio Focus 220 med Hegel elektronikk på begge. Merket meg det samme her. Helt klart litt ubehagelig diskant gjengivelse som jeg tror kan bli slitsom i lengden. Men sånt kan man jo knekke med demping. Focus 220 var vesentlig åpnere, mykere i diskanten og mer nøytral, men manglet det drivet og fylden i mellomtonen som JBLene hadde. Ellers var lydbilet varmere med JBL vs. Dynaudio.

Det er ikke min type høyttaler. For meg ble den litt for innesluttet, noe hard i toppen og mer varme/slør over musikken enn hva jeg foretrekker. Men det er nok en høyttaler som er morro å høre på. Så lenge man klarer å få en behagelig diskant gjengivelse, så tror jeg den vil kle spesielt rock/metal godt.

Jeg ville ha vurdert XTZ 99.38 i stedet. Eller eventuelt 99.26 oppå subwoofere. Billigere, men sansynligvis en klart bedre høyttaler. Selges hos surround.no
 
Topp Bunn