Er hifi - entusiaster opptatt av lyd?

Ramla Forbi

Medlem
Ble medlem
31.05.2008
Innlegg
26
Antall liker
0
I forbindelse med at jeg for cirka en uke siden entret dette forumet har mine tanker rundt lyd, musikk, hifi og hifi - entusiaster "utartet" seg. I dag har tankene sirklet rundt hifi - entusiasten sitt forhold til lyd. Jeg har fått et inntrykk av at hifi - entusiaster er opptatte av musikkopplevelser og opplevelsen av å sette sammen teknologi slik at musikken de liker kan formidles på en bestemt måte. Forholdet til lyd generelt tematiseres ikke, og det blir lett å tro at hifi - entusiasten ikke er opptatt av lyd generelt. Dette får meg til å spørre hvilket forhold hifi - entusiasten har til lyd generelt? Ligger sensitivitet og fasinasjon for lyd generelt bak at man har utviklet seg til å bli en hifi - entusiast? Eller gjør hifi - interessen at hifi - entusiasten utvikler seg til å bli opptatt av lyder generelt? Oppsøker hifi - entusiasten naturen for å få en god lydopplevelse og lytter han / hun til lydene fra omgivelsene når han / hun er på vei til jobben? Eller finnes det ingen sammenheng mellom interesse for lyd generelt og hifi - interesse?

Jeg er som dere allerede har forstått ikke særlig bevandret innenfor hifi. Jeg har heller ikke hatt en utpreget musikkinteresse eller bestrebet meg på å sette sammen teknologi for å optimalisere mine musikkopplevelser. Likevel har jeg nok alltid vært opptatt av lyd. Lyden ute i gata som kaldner når snøen eller løvet blir borte. Lyden ute i gata som mykner når snøen legger seg eller løvet spretter. Lyden av vinden som feier rundt husknuten når jeg måker snø. Lyden av skrittene til mine nærmeste i grusen utenfor huset. Lyden av sluken som bryter havoverflaten når jeg er på fisketur. Lyder fra naturen og levd liv der ute og her hjemme. Jeg kjenner en mann som er så opptatt av fuglelyder at han vandrer rundt i skogen for å gjøre opptak av gjøk og sisik, trost og stær :) Han kjøpte for noen år siden ti kasetter med fuglesang fra ulike fugler og lærte seg de enkelte fuglenes sang utenat. Han kan skjelne mellom ulike fuglekvitter på varme ettermiddager om sommeren. Jeg har aldri spurt han hvilket forhold han har til lyd generelt og musikk. Det må jeg gjøre en dag.

Spørsmålet i overskriften er ikke ment som en provokasjon, det er ment som en undring. Hvilket forhold har man til lyd generelt når man er hifi - entusiast?
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
I en god del tilfeller tror jeg;

1) musikkinteresse demrer først; lytteglede og musikkglede er nogenlunde uavhengig av lydkvalitet
2) oppmerksomhet på lydkvalitet demrer, og det blir etterhvert nødvendig med god lyd for lytteglede
3) oppmerksomhet på hifiteknikk og lydkvalitet (i hifitermer) overskygger musikkinteressen, som forblir uutviklet
4) noen er bevisste på denne balansegangen og klarer å videreutvikle musikkinteressen, andre ikke

Mvh Vidar P
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.063
Antall liker
7.917
Torget vurderinger
12
Når det gjelder lyd generelt har jeg blant annet valgt TV, telefon og bil med lyden som et av kriteriene. Og jeg plages litt av alle de dårlige mobiltelefonene som finnes mht lydkvalitet. Ikke at jeg ringer med dem, men de ringer til meg. Jeg er ikke veldig imponert av ringetoner og alle nødvendige og unødvendige pipelyder generelt fordi de oppfattes som unødvendig støy(ende).
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.698
Antall liker
21.551
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
For å snakke for meg selv: Ja. Jeg har også jobbet med lyd og prosessering av den.

Jeg lar meg fascinere av lyden av verden, akkurat som du. Kult.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Jeg tror folks hjerner er litt forskjellig koblet når det kommer til oppfattelse og bearbeidelse av lyd.

Noen har f.eks. en veldig utpreget hukommelse når det kommer til lyder, mens det visuelle kan være mindre tydelig. Mens andre, f.eks. endel autister tenker mer eller mindre utelukkende ved hjelp av bilder og bruker ingen ord i det hele tatt til å bearbeide hukommelse og resonementer. Noen oversetter tekst til lyder i hodet mens de leser, mens andre skipper dette mellomleddet og får med seg meningen uten å uttale ordene i hodet først.

Jeg vet ikke hvilken sammenheng dette har med om man har en audiofil legning eller ikke, men det høres ikke så usannsynlig ut i mine øyne.. ::)
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
For min del er jeg ikke spesielt opptatt av lyd - generelt. OK, jeg kan tåle fuglekvitter og bølgeskvulp i små doser - men det er ikke viktig for meg. Jeg kjenner folk som går hen og bruker penger på å kjøpe CDer med lyder av vindsus og - jeg trodde nesten de tøyset, men - opptak av stillhet.

Musikk, derimot - det er tingen for meg. Problemet med de fleste musikkprogrammer - enten det er på radio eller på TV - er at det prates for mye. Det finnes smutthull i denne pratesykejungelen - og slike kanaler er blant mine favoritter.

Jeg har vært slik helt fra barnsben av. Jeg nærmest vokste opp med ørene mine klistret til familiens radio. Min fars 78-plater havnet ganske tidlig i mine klør, og etter det har det bare gått den veien høna sparker. I skoletiden leste jeg lekser til musikk, og jeg forberedte meg til eksamen til musikk. Jeg hadde ganske tidlig en liten radio i lommeformat med ørepropper - og den tok jeg med meg i sengen - og der lå jeg og hørte på Radio Luxemburg ut i de små timer - til jeg omsider sovnet. Den dag i dag er det slik at skal jeg sove en ettermiddagslur, er det bare å sette på litt musikk - gjerne på et øredøvende nivå - så dupper jeg av på et lite blunk. Det er da kona bli gærn på meg - "setter du musikken på så høyt at ingen andre kan være i huset - og så ligger du bare der og sover?".

Jeg har musikk stående på i bakgrunnen nå også - rolig jazz fra en nettradiostasjon. Mens jeg famler meg rundt på tastaturet i mørket - alle lys er slått av for å unngå at huset fylles med insekter. Et lite glass vin på en knapp armlengdes avstand. Dører og vinduer på vidt gap en sen sommerkveld - kan det bli bedre?
 
U

utgatt60135

Gjest
Jeg er bare middels opptatt av lyder generelt, men er derimot veldig visuell. Musikkens harmonier vekker følelser og det er det det hele dreier seg om for min del. Å stimulere følelser. Helst dyptgående (da må jeg finne frem klassisk musikk). Rytmer, harmonier og bevegelse/fremdrift. Lyder fra bekker og fugler er for meg fine lyder som kan påvirke harmonien men blir fort kjedelige. Det er følelsesregistet andre formidler gjennom musikk som begeister.
 

roffe

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.677
Antall liker
6
Jeg tror ikke det nødvendigvis er noen sammenheng mellom hifi-interesse og interesse for alle mulige lyder vi har rundt oss. Jeg tror de aller fleste hifi-entusiaster er interessert i den undergruppen av lyder som benyttes i musikk. Til nød er man interessert i lyder som kan fortelle mer om hifi-anleggets evner, slik at disse kan forbedres og dermed bedre gjengi musikk.

Likevel er musikk satt sammen av temmelig mange lyder man normalt ikke skulle tro hadde med musikk å gjøre, slik som Roger Waters' hundebjeff, Pink Floyds klokkelyder i Time eller Dire Straits knuste flaske i bakgrunnen på Private Investigations. Men interessen for disse blant hifi-entusiaster oppstår etter min mening fordi de inngår i musikk, ikke fordi slike lyder opptar hifi-interesserte spesielt.
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
124
Jeg tror en Hifi entusiast går igjennom flere stadier i sin kariære.

1. Man "oppdager" en sang spillt på noe annet enn det man har.
2. Man får seg dette selv, og joda, MUSIKKEN blir presentert bedre, for den individuelle lytter.
3. Denne sangen blir spillt så mye at man går lei den og hører på en annen sang istedenfor.
4. Man hører så denne nye sangen spillt bedre, og prøver straks den gamle sangen også...

En musikkelsker bruker sin Hifi entusiasme til å øke gleden over musikken, og å øke mengden musikk i sitt eie.

Søker man ikke alltid gleden ved musikken, vil man etterhvert gå over til Audiofili, eller upgrade'itis...
Sangen gir ikke lenger det samme kicket som før og man begynner å "TRO" at noe mangler, og får lysten til
å prøve noe nytt... Man får "feberen" ... som det heter.

De fleste her på forumet virrer frem og tilbake mellom disse to syndrom. Jeg er ikke unntatt disse ting jeg heller :)

mvh
 
R

Rojoh

Gjest
Jeg elsker når lyd matereialiserer seg som emosjoner. Som lydfontener i kveldssolen. Når underbevisstheten transformerer målbare parametre til tilnærmet erektive virkeligheter. Jupps, man tager bare litt vellagret teknologi, og parrer det hele med en avmålt dose feinschmeckeri...

Mvh. Johan
 
C

Cyber

Gjest
Rojoh skrev:
Jeg elsker når lyd matereialiserer seg som emosjoner. Som lydfontener i kveldssolen. Når underbevisstheten transformerer målbare parametre til tilnærmet erektive virkeligheter. Jupps, man tager bare litt vellagret teknologi, og parrer det hele med en avmålt dose feinschmeckeri...

Mvh. Johan
Morten Harket?
 
S

slowmotion

Gjest
Det er vel like mange foskjellige svar på dette spørsmålet som det er medlemmer på Sentralen. ;)
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.718
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
JA :D'


Hva slags form og innehold denne lyden har , og om det er teknisk begrunnet eller emosjonellt... DET varierer med antall medlemmer her inne...

Hvis du sier til mannen i gata at du har hifi som hobby vil han nok tenke at du er intr i lyd. Kanskje også duppeditter, strøm og andre ting. Men LYD vil han automatisk anta..

Hva er hifi uten lyd ?? ;)
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.505
Antall liker
2.944
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
For egen del, JA- og jeg vet nå mer om/er trygg på hvilken signatur jeg vil ha på lydene/musikken som kommer inn i hodet mitt formidlet via elektronikk, høytalere og rom.
 

thomand

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.03.2006
Innlegg
4.634
Antall liker
1.148
Torget vurderinger
7
cybervision_ skrev:
Rojoh skrev:
Jeg elsker når lyd matereialiserer seg som emosjoner. Som lydfontener i kveldssolen. Når underbevisstheten transformerer målbare parametre til tilnærmet erektive virkeligheter. Jupps, man tager bare litt vellagret teknologi, og parrer det hele med en avmålt dose feinschmeckeri...

Mvh. Johan
Morten Harket?
;D ;D ;D
 

atonal

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.09.2006
Innlegg
3.256
Antall liker
424
Sted
Friedrichstadt
Mitt inntrykk er at hifientusiaster absolutt er opptatt av lyd og egenskaper ved lyden. Mange (de fleste?) ønsker å oppnå en lydkvalitet slik at totalopplevelsen av musikken blir best mulig.
Andre er mest opptatt av lyden, får jeg inntrykk av, i en slik grad at det blir snakk om en slags "lydnarkomani" hvor spesifikke lydegenskaper ved musikken ønskes fremhevet og blir viktigere enn musikken.
 
U

utgatt60135

Gjest
atonal skrev:
Mitt inntrykk er at hifientusiaster absolutt er opptatt av lyd og egenskaper ved lyden. Mange (de fleste?) ønsker å oppnå en lydkvalitet slik at totalopplevelsen av musikken blir best mulig.
Andre er mest opptatt av lyden, får jeg inntrykk av, i en slik grad at det blir snakk om en slags "lydnarkomani" hvor spesifikke lydegenskaper ved musikken ønskes fremhevet og blir viktigere enn musikken.
Jeg skrev endel om dette jeg også inntil at jeg oppdaget at jeg la mer til innlegget fra Ramle Forbi enn det egentlig var ment som. Vi tenker vårt når "opptatt av lyder" blir skrevet ;). Ramla Forbi mente lyder generelt og jeg tror som Roffe at den vanlige HiFi intereserte ikke er spesielt opptatt av lyder overalt.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Lyngen skrev:
atonal skrev:
Mitt inntrykk er at hifientusiaster absolutt er opptatt av lyd og egenskaper ved lyden. Mange (de fleste?) ønsker å oppnå en lydkvalitet slik at totalopplevelsen av musikken blir best mulig.
Andre er mest opptatt av lyden, får jeg inntrykk av, i en slik grad at det blir snakk om en slags "lydnarkomani" hvor spesifikke lydegenskaper ved musikken ønskes fremhevet og blir viktigere enn musikken.
Jeg skrev endel om dette jeg også inntil at jeg oppdaget at jeg la mer til innlegget fra Ramle Forbi enn det egentlig var ment som. Vi tenker vårt når "opptatt av lyder" blir skrevet ;). Ramla Forbi mente lyder generelt og jeg tror som Roffe at den vanlige HiFi intereserte ikke er spesielt opptatt av lyder overalt.
Er det ikke lov å gjøre en real skivebom engang lengre nå da liksom? :)

Vrangleste innlegget selv, ser det nå... men akk.

Mvh Vidar P
 

Gjest.

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.09.2006
Innlegg
5.741
Antall liker
503
I noen perioder er det anlegget som får mest oppmerksomhet og i andre perioder er det musikk.

Nå er det mest musikk. Paul Weller har kommet med en ny og god utgivelse.
 

atonal

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.09.2006
Innlegg
3.256
Antall liker
424
Sted
Friedrichstadt
Jepp, Lyngen, du har nok rett i tolkningen av innlegget (lønner seg å lese hele åpningsinnlegget, ja ::) ;) ).

Tror likevel at hifientusiaster er mer opptatt av hørsel og lytting/lyder/lydopplevelse enn folk flest, som f.eks. å oppdage og unngå/redusere støy i sine omgivelser. Ligger nok litt til "hifi-naturen".
 

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Jeg syns det er for mye støy i den moderne verden. Det er slitsomt, til tider, å bevege seg utendørs i befolkete strøk fordi det er så mye støy. Derfor er musikk viktig for min del - jeg kan selv velge hva jeg vil lytte til og dermed "slippe unna" støyen. Derfor er også det å være på hytta viktig - fordi jeg kan sitte aleine med bålet og bare høre havet, fuglene og bålet. Stillhet? Det er sjelden det er helt stille rundt oss. Men jeg vil gjerne velge litt mer hvilke lydkulisser jeg beveger meg i.
 
U

utgatt60135

Gjest
Jeg hater bilstøy! Tenk hvordan bymiljøet hadde vært uten disse ommerksomhetsyke og støyete kassene. Bybildet er jo nesten dominert av dem. Tenk om folk hadde giddet å gå eller sykle mer. Drømmetilstand, jeg vet :p. Sånn.... da fikk jeg ut litt frustrasjon :).
 

atonal

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.09.2006
Innlegg
3.256
Antall liker
424
Sted
Friedrichstadt
Tja, lyder fra biler er ikke alltid støy for min del. Lyden av en vel-svivende V8`er, f.eks., er som musikk i mine ører. Eller lyden fra en gammel "stjernemotor" ;D
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.698
Antall liker
21.551
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Forskjell på bilstøy og bilklang. Lyden av en luftkjølt Porsche, en gammel Fiatmotor som helst ville vært en Ferrarimotor. Og i luften: Spitfirens Merlinmotor på bånn pinne rundt kontrolltårnet på Kjevik.

Bekken man sykler forbi. Sykkelfeltet som blåser forbi i 50.
Eller sauer og lam på beite om våren. Dybdeperspektiv, anyone?
 
B

Back_Door

Gjest
Stillhet er for meg en viktig balanse mot lyd.
Skal jeg kunne nyte musikk på "min måte", må jeg også ha den riktige dose stillhet.
Naturens lyder trigger noe positivt i min sjel. Det er som å få vekket til live det opprinnelige grunnplanet fra vårt opphav.
 

atonal

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.09.2006
Innlegg
3.256
Antall liker
424
Sted
Friedrichstadt
Veltalende, Karma. Jeg velger å si som Einstürzende Neubauten: Silence is sexy 8)
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.063
Antall liker
7.917
Torget vurderinger
12
Karma skrev:
Stillhet er for meg en viktig balanse mot lyd.
Skal jeg kunne nyte musikk på "min måte", må jeg også ha den riktige dose stillhet.
Naturens lyder trigger noe positivt i min sjel. Det er som å få vekket til live det opprinnelige grunnplanet fra vårt opphav.
Her har du et godt poeng. Men stillhet er dessverre vanskelig tilgjengelig i det daglige. Det er alltid et ventilasjonsanlegg, et kjøleskap, en forbipasserende bil eller et eller annet som støyer. Jeg tror jeg husker sist jeg la merke til "absolutt stillhet". Det var en tiiiiidlig morgen på Fefor for 4-5 år siden. Merkelig og deilig og sanselig.
 

Ramla Forbi

Medlem
Ble medlem
31.05.2008
Innlegg
26
Antall liker
0
Artig at så mange av dere har tatt seg tid til å svare. Jeg ser at svaret på spørsmålet mitt er svært forskjellig for dere. Opptatthet av lyd generelt er ikke nødvendigvis en forutsetning for at man utvikler interesse for hifi. Interessen for hifi behøver heller medføre at man utvikler interesse for lyder generelt. For noen av dere er lyd generelt interessant og enkelte oppsøker lyderbilder i naturen. I tråden "I hvor stor grad er du musikkinteressert?" som Lyngen startet i dag utdypes muligens hva hifi - entusiasten oftest er opptatt av i forhold til hifi. Interessen for hifi er et forhold mellom musikkinteresse og interesse for teknologien som formidler musikken, og kan graderes i den ene eller andre retningen av den enkelte.

Ser at Lyngen her i tråden uttrykker sin frustrasjon over bilstøyen som vi omgis med. Dette fikk meg til å tenke på måker ??? ;D Om kort tid vil "en gjeng" måker bygge redene sine omkring husveggene her jeg bor. Når eggene er lagt skriker de til sent på kvelden og setter i gang igjen tidlig på morgenen. Tror ikke det er stille mer enn ca. 4 - 5 timer midt på natten. Da tenker jeg som Odd Børresen "Jeg hater måker". Og jeg mener virkelig det! Men så sitter jeg kanskje en varm ettermiddag på en utekafe nede på kaia og drikker en kald pils. Måkene streifer forbi over hodene til kafegjestene, de følger "skjebnen" til maten på bordene med argusøyne og skriker seg syke av lengsel etter å få tilgang til denne. Da er det sommer! Og måkeskrikene er nødvendige for at jeg skal føle nettopp det... Måkelyd er sommerlyd, og der og da elsker jeg måker. Men om bilstøy kan oppleves positiv i noen sammenhenger er jeg vel mer usikker på... ;D
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.063
Antall liker
7.917
Torget vurderinger
12
Valentino skrev:
Forskjell på bilstøy og bilklang. Lyden av en luftkjølt Porsche, en gammel Fiatmotor som helst ville vært en Ferrarimotor. Og i luften: Spitfirens Merlinmotor på bånn pinne rundt kontrolltårnet på Kjevik.

Bekken man sykler forbi. Sykkelfeltet som blåser forbi i 50.
Eller sauer og lam på beite om våren. Dybdeperspektiv, anyone?
En Ferrari V8 på fullt turtall (og HØYT volum) i Arendal for en del år siden ga skikkelig gåsehud og "vil høre mere" for meg. Dagens politisk korrekte dieseler støyer dessverre bare.

EDIT: Jeg posta denne uten å lese ditt siste innlegg Ramla Forbi, men motorlyd kan være er herlig opplevelse og jeg har hørt F1-biler passere på fullt turtall (og det er høyt!!!!), men utrolig nydelig (med gule ørepropper vel og merke)
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.698
Antall liker
21.551
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Det var i fjor diesel var politisk korrekt.

/ot

Campagnolo låter sexy. Shimano låter fiskesneller. ;D
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.063
Antall liker
7.917
Torget vurderinger
12
Mulig det, men poenget blir det samme uansett hva som er dagens hit.

Tenkte du på lyden av navnet eller lyden av utstyret i bruk?
Latinerspråkene låter alltid mest sexy. På meterne i min bil benyttes de litt mer poetiske uttrykkene benzina, acqua, olio . . . Slikt gjør meg glad.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Valentino skrev:
Det var i fjor diesel var politisk korrekt.
Diesel LÅTER og LUKTER iallefall ikke særlig politisk korrekt i de tusen nabolag i år.. fri og bevare meg vel hvor deilig det skal bli å bli kvitt den voldsomme skranglende kaklingen rundt hushjørnene rundt barnehage-hentetid hver dag...

Mvh Vidar P
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.698
Antall liker
21.551
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
(La meg bare ha sagt at ekte BMWer har 6 sylindre. Og ja, de går på bensin.)
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.063
Antall liker
7.917
Torget vurderinger
12
Poenget er uansett at en Ferrari-motor alltid låter flott for meg uansett hvor høyt den spiller, men en vanlig kjedelig typisk dieselmotor bare støyer. På linje med at småfuglene brøler og fluene tramper enkelte lørdagsmorgener..
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Valentino skrev:
(La meg bare ha sagt at ekte BMWer har 6 sylindre. Og ja, de går på bensin.)
(La meg bare si at; yes!; vi to er enige, og det er kona også :) OG vi liker de best når de blir 3 liter og deromkring.)

Mvh Vidar P
 

Pengvim

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.12.2005
Innlegg
2.184
Antall liker
2
Sted
Oslo
Torget vurderinger
2
Trondmeg skrev:
En Ferrari V8 på fullt turtall (og HØYT volum) i Arendal for en del år siden ga skikkelig gåsehud og "vil høre mere" for meg. Dagens politisk korrekte dieseler støyer dessverre bare.
Hørte en '68 Dodge Charger R/T (svart som natta btw) på bensinstasjonen forrige dagen. Han trøkka litt på gassen. Ferrari 355 hørtes rett og slett pinglete i forhold (jeg har sitti på med en tidligere), selvom den ikke var direkte pinglete.. ;D

Det var lyden sin det. Den kunne jeg hørt på lenge... 8)

Et lite stemningsbilde blant all teksten i tråden:
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.063
Antall liker
7.917
Torget vurderinger
12
Dette er 2 forskjellige verdener, og jeg er ikke enig i din konklusjon. Den ene er tenor og den andre bass. Det som gir meg gåsehuden er en velbalansert, gjerne mangesylindret motor som går enda et par tusen omdreininger til når du egentlig forventer at den skal gire. Det er rått! En F1-bil på 19000 omdreininger høres også ut som en sinna mygg, men låter utrolig rått og avhengighetsfremkallende. I mine ører.
 

Pengvim

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.12.2005
Innlegg
2.184
Antall liker
2
Sted
Oslo
Torget vurderinger
2
Trondmeg skrev:
Dette er 2 forskjellige verdener, og jeg er ikke enig i din konklusjon. Den ene er tenor og den andre bass.
Du har rett i at det er forskjellige verdener selvsagt.. Chargeren har et dypt brøl, mens Ferrarien er litt mer "illsint italiener". Ikke et vondt ord om Ferrari-lyd selvsagt, men Chargeren har en mer "riktig" klang i mine ører... ;D
 
Topp Bunn