Hjelp til kobling

O

omholt

Gjest
Trenger koblingshjelp. Har et litt spesielt oppsett:
Yamaha receiver som driver senter og bakhøyttalere.
Thule IA150B (intergrert) som driver frontet i surround.
Sub har jeg koblet til sub out på Yamahaen.
Signalkabler fra Yamaha via front pre-out og inn i cd in på Thulen.
Har i tillegg både DVD og CD spiller. Mellom CD spiller og Thule bruker jeg balanserte kabler.

Det jeg lurer på er hvordan jeg kan få med subben når jeg spiller stereo. Har funnet ut to muligheter, men vet ikke om det anbefales eller frarådes:

1. Kobler CD spilleren også til Yamahaen. Signalet blir da sendt til Yamahaen, ut til sub og så går det også til Thulen som jeg da setter på cd in (fra pre-out).

2. CD spiller også her koblet til Yamahaen, men her velger jeg balance på Thule. Signalet går da både til Thule og Yamaha og får med subben med på den måten. Utfordringen da blir å stille volumet på Yamahaen for få rett nivå på sub.

Håper noen forstår hva jeg har forklart over.
En tredje løsning som jeg har tenkt på, men ikke vet om det vil fungere er å bruke tape out på Thule. Er det mulig å sende signalet utifra tape out og inn i en ledig inngang på receiveren?
 
O

omholt

Gjest
Gir meg ikke her. Kan noen hjelpe? Har jeg forklart meg for dårlig?
 

Raven8

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.09.2004
Innlegg
706
Antall liker
4
nå ble jeg sterkt forvirret prøv å forklare deg igjen men foreløbig høres nr 3 mest logisk ut.
 
O

omholt

Gjest
Ok, har altså både surround receiver (Yamaha) og en integrert stereoforsterker (Thule). På musikk bruker jeg bare Thulen, men i surround begge. De er koblet sammen fra pre-out front i receiveren til cd in på stereoforsterkeren.
Utfordringen er altså å få med subben i stereo, subben er koblet til receiveren.
I punkt 1 og 2 kobler jeg CD spilleren til både Thulen og Yamahaen. Om det å anbefale å sende signalet til to forskjellige forsterkere, aner jeg ikke.
I det første alternativet sender jeg CD signalet til receiveren. Receiveren sender da signalet videre til Thule siden disse er koblet sammen. Subben blir da også med. Men kanskje det det blir en forringelse her ved å gå via receiveren?

I punkt 2 blir CD signalet sendt til både Thulen og Yamahaen samtidig. Receiveren sender da ikke signalet videre til Thulen, fordi jeg ikke velger den inngangen på Thule. Subben spiller også med her.

Vet ikke om jeg klarer å forklare det på en annen måte. Er fersk i dette.
 

Raven8

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.09.2004
Innlegg
706
Antall liker
4
tenk over denne koblingen om du har nødvendige innganger utganger får du finne ut av selv hehe.

CD og dvd på thule. kabel fra pre out der til tape inn på yamahaen som da sender signalet videre. eller har du linje og høyttaler inngang på subben hvis ja så er problemet løst en til hver forsterker.
 
Topp Bunn