Gallo ref 3.1 versus XTZ 93 WMT - et lydeksperiment...

janb

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.03.2003
Innlegg
937
Antall liker
2
"Nøden" på et par stativ-ht etter å ha solgt et par BW-N805 kom jeg over et par XTZ 93 WMT på finn.no til den nette sum av 1600,-. Dette skal etterhvert være et nummer 2 anlegg i et ikke dedikert lydrom. Kilde mp3/cd.

Måtte begå eksperimentet å sette dem på et par tunge Target ht-stativer og koble til noen Classé-watt, og jeg må innrømme at det er utrolig hva 1600,- i ht kan gi av musikk-glede for tiden. Med en vekt på 10kg pr. stk, en tilsynelatende gedigen kabinett-kontruksjon og en utrolig bra finish - om pianolakk er din greie, skjønner jeg godt at de ble kåret til beste kjøp i L&B (Ble smilende gjort oppmerksom på det av kjøperen når jeg hentet dem igår) Det er mange små ht jeg ikke har hørt eller tatt på, men mistenker at svært få kan matche byggekvaliteten/lyd på disse prisen tatt i betraktning. Mange "merkevare" ht gir deg definitivt dårligere byggekvalitet til samme pris.

I mitt lytterom på ca. 18kvm går de dypt nok til å ha glede av orgelmusikk, men går selvfølgelig ikke til bunns med fullt nivå. Bassen virker imidlertid nyansert og det finnes tilpassnings muligheter på ht. De er ikke like utstrakte og har ikke samme nyanseringsevne i diskanten som Galloene Gjennomsiktigheten er heller ikke helt den samme. Dynamikken er god, men lyden må fordeles på 2 elementer i stedet for Galloens 4 elementer så litt begrensninger er det jo. Det oppleves imidlertid ikke som om det mangler noe vesentlig og det er et et godt tegn.

Har ikke sjekket komponentkvaliteten i delefilteret, men tipper Eltek kan kontaktes for en evt. refresh for ytterligere nivåheving.

Ingen egentlig utfordrer til Galloene, men må si meg utrolig positivt overrasket over hvor god lyd og byggekvalitet det er mulig å få til prisen av et par middelmådige interconnects... 8)
 
Topp Bunn