Rensing av potmeter

Kaare_Katt

Medlem
Ble medlem
15.02.2002
Innlegg
28
Antall liker
0
potmeteren på min forsterker knitrer :mad:

hvordan kan jeg rense den selv, eller betyr det en tur til en reparatør?

mvh. kk
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.108
Antall liker
4.965
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Når et potmeter har begynt å støye, betyr det at det er slitt. Dersom det ikke er av så simpel sort at det er åpent og mottakelig for støv.
Det kan hjelpe å spraye motstandsbane og wiper, men det spørs om du kommer til med snabelen på sprayboksen. Slikt kan hjelpe en stund.
 

Teoball80

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2005
Innlegg
101
Antall liker
1
Hei.

Jeg ville brukt elektro rens, finnes flere typer. Det er en sprayboks med ett "lurium" som fjerner dritt og som ikke er elektrisk ledende. Men kan være svært brannfarlig før den tørker/fordamper.

Det finnes også trykkluft på boks, for rensing av tastatur og lignende....... Ville nok brukt den første selv.

Ellers ville jeg vridd på potmeteret innimellom slik at dritt ikke legger seg rundt på potmeteret, spesielt om man lytter til samme lydstyrke/inngang. Vri heller pottmeteret helt ned og helt opp....iallefall innimellom.

Lykke til

Terje
 
S

stikken

Gjest
;D ;D :eek: Jeg gjorde undrende øyne da jeg så denne, men jeg leste feil :
"rensing av potetmel"
Hmm
Vh
S
 

Mikkel

Hi-Fi interessert
Ble medlem
17.01.2004
Innlegg
57
Antall liker
0
Hei!

En rensespray som f.eks CRC 2.26 (elektronikkversjonen av CRC 5.56, også kalt vektøykasse på boks) er som oftest veldig effektivt mot slike problemer. Den eneste ulempen er at den også renser bort resten av en voks/fett som forhindrer korosjon inne i potmeteret. Dermed kan den fort begyne å knitre igjen.

Derfor er den beste løsningen å dra potmeteret opp og ned mange ganger, om dette løser problemet tilfredsstillende. Bruker du spray må du mest sanynlig gjøre denne oprasjonen ofte, alt mellom en gang i uken og noen måneder. Men det er bedre å måtte spraye en gang i blandt enn å ikke bli kvitt knitringen.

Lykke til :)

mvh
mikkel
 
L

Lydtekniker

Gjest
Dette betyr ikke nødvendigvis at potmeteret er slitt, men at det har dannet seg korrosjon på motstandsbanen, som gjør at sleperen ikke har jevn kontakt når du vrir på pot'et. En del potmetre er selvrensende, slik at du ved å vri pot'et mange ganger, fjerner korrosjonen.
 
Topp Bunn