Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  16
  Tagget i
  0 Innlegg

  Signalkilde: BlueNote Koala DVD SS

  Hei til alle hifivenner.

  Har nå sittet i fem dager å hørt på den nye signalkilden som kom i hus mandag. Og for hver dag som går synker kjeven stadig nærmere gulvet. Klarer ikke lenger å sitte i ro når jeg hører på musikk, har blitt dirigent, gitarist, trommeslager og sanger, gjerne alt på samme tid. Musikk har vært morro, men har siden mandag nådd nye høyder. Den nye spilleren har oppgradert musikkopplevelsen på hjemmebane i så stor grad at jeg følte jeg måtte dele det med interesserte.

  BlueNote spillerne har før fått veldig god omtale på sentralen før men, den oppgraderingen som har skjedd med 2007 modellene er bare fabelaktig. Har hatt en Koala SS Cd spiller før, og besitter nå en Koala DVD SS.

  Det finnes ofte emner her på sentralen hvor folk lurer på om hvilken spiller de skal velge å kjøpe. Dette emnet er mitt forslag til signalkilde. Til dere som allerede har forelsket dere i Koalaen, bare vent til dere får lyttet til 07 modellen!

  Er det andre som har lignende opplevelser med ulike årsmodeller, kunne det være morro å få høre om disse?

  mvh

  Heia Ålesund FK

  Blue Note Koala DVD S/S<br />Audio Analouge<br />Krix Equinox<br />Black Magic Revalation, FAT LMC

 2. #2
  Hifi Freak JORFIN's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  1,762
  Tagget i
  0 Innlegg

  Signalkilde: BlueNote Koala DVD SS

  høres lovende ut! Får meg en koala dvd tube om ikke alt for lenge nå

 3. #3
  Hifi-entusiast PeterD's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  128
  Tagget i
  0 Innlegg

  Signalkilde: BlueNote Koala DVD SS

  Hei, finner den ikke på BlueNote sine sider. Har du en direkte link eller bilde av den? Eller kanskje den heter noe annet i Italy?
  Alltid nesten i mål

 4. #4
  Hifi Freak JORFIN's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  1,762
  Tagget i
  0 Innlegg

  Signalkilde: BlueNote Koala DVD SS

  Sitat Sitat fra PeterD
  Hei, finner den ikke på BlueNote sine sider. Har du en direkte link eller bilde av den? Eller kanskje den heter noe annet i Italy?
  http://www.pmaudio.no/index2.php4?me...produkt_id=207

  med rør:
  http://www.pmaudio.no/index2.php4?me...produkt_id=208

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  16
  Tagget i
  0 Innlegg

  Signalkilde: BlueNote Koala DVD SS

  Hei igjen.

  Tenkte jeg skulle begi meg ut på å prøve å beskrive hvordan jeg oppfatter forskjellene på de to Koala modellene.

  Først litt om det anlegget som spillerne har stått i. For meg er det et poeng at anlegget ikke skal koste for mye penger. Jeg prøver så godt som mulig å holde utgiftene på et noenlunde forsvarlig nivå. Det vil si at jeg ikke tar meg råd til å bruke mer enn 10K per komponent. Det er selvfølgelig ikke alltid like lett og holde den målsetningen, men klarer det nokså bra. Anelgget har nå en ca pris på 50K.

  Høyttalere er Krix Equinox, små stativhøyttalere, som har en fantastisk evne til å forsvinne helt i lydbildet, de er dynamiske og formidler stemmer på en deilig måte. Aldri stressende å høre på, bare friskt!

  Forsterker er Nordic Ming Da MC34- A mkII som er oppgradert av Audiofoni AS. Har tidligere hatt budsjett referanser som Cayin 252B og Xindak 6950XA, men denne er helt klart en favoritt. Den har ikke samme kreftene som de foregående forsterkerene, men den tar igjen med en organisk klang, deilig mellomtone og relativ varm gjengivelse uten å bli altfor pløsete i bunn.

  I tillegg har jeg en sub XTZ 99 W10.16 som tar seg av det Equinoxene ikke klarer. Her har jeg lite å sammenligne med, men føler at subben integrerer seg fint med høttalerne, er kontant og nokså musikalsk.

  Da kommer vi til rosinen i pølsa. Har hatt Bluenote Koala cd, i ca tre år, og har vært meget fornøyd med måten den har formidlet det som skjules på sølvplatene. Men når jeg nå har fått 07 modellen i hus, har jeg fått noe jeg kan sette fingeren på.

  Det første som slo meg var hvor mye (i mangel på bedre ord) strammere alt var blitt. Der den gamle modellen var mer forsiktig, der den nye klinker til. Har i de tre foregående årene spilt mye rolig og akustisk musikk og begynner å lure på om det var fordi det var det den gamle spilleren taklet best. Jeg vokst opp med 90 tallets grunge og er igrunn veldig glad i altenativ rock, men har ikke spilt så mye av det, før nå... Den nye spilleren har et trøkk i mellombassen som skaper et flott driv i musikken. Samtidig er den blitt fyldigere i bunnen( fremdeles stram og definert)

  Det andre jeg legger merke til er frisk og naturlig mellomtonen er. Gitarer har nye og friske strenger, trommer stramme skinn. Det hele lyder så naturlig og ekte. Samtidig som det er dynamisk og friskt blir det aldri stressende. Og det at det ikke blir stressende bare friskt er kanskje en av de egenskapene som jeg setter stor pris på og gjør at jeg kan høre på musikk i dagesvis uten å bli trøtt i ørene.

  Det tredje er detaljene som kommer frem fra dypet. Det er lettere å få tak i dem, og å tolke dem. Men de er jo bare detaljer og er med på å krydre opptakene, samt å skape liv i musikken. Det jeg mener er at de ikke tar for mye plass, de ligger der bare helt naturlig.

  Det fjerde er at hver enkelt musiker har blitt større, og er lettere å plassere i lydbildet. Både dybden og bredden i lydbildet er blitt bedre.

  På toppen av det hele er utklingingen fableaktig, lett og ledigt flyter lyden av gårde.

  Skal jeg prøve å oppsummere så er den nye modellen friskere, (enda) mer naturlig, og med et driv som den gamle modellen ikke hadde.

  Kanskje noen har andre erfaringer? De vil jeg sette stor pris på å få høre om!

  Det å prøve å sette ord på hva en hører er vanskelig, og vil alltid bli subjektivt og kanskje ikke så veldig nyttig for mange. Det jeg prøver å si er:Om noen skal ha en ny spiller og likte den gamle Koala modellen, så kommer du til å elske den nye! Om dere aldri har hørt om spilleren anbefaler jeg deg om få lyttet på den.

  Enda større forskjell med rør utgaven? Meget mulig!

  mvh  Blue Note Koala DVD S/S<br />Audio Analouge<br />Krix Equinox<br />Black Magic Revalation, FAT LMC

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed