Tips om gode småhøyttalere.

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Hei

Jeg kutter ned på anleggets dimensjoner, og går over til små stativhøyttalere i kjellerstua (men mer smell i kinorommet). Som en midlertidig løsning kjøpte jeg et par JBL control 1 fra multicom og har blitt seriøst overasket over kvaliteten på disse.

JBL control 1 er en klassisk konstruksjon. Har vel blitt produsert i over 20 år med tilsynelatende bare små endringer. Diskanten er vel den tydeligste endringen. Control 1 er en nærfeltsmonitor og fungerer bra montert på vegg.

Hos meg har dem havnet på et par Target stativer, tett på bakvegg, og blitt drevet av en Music Angel EL34 i triodemodus. Dette lyder seriøst pent. Lyden fra Control 1 er stor og klar. Den blir aldri agressiv eller slitsom i lyden. Bassen er kanskje ikke så dyp, men om man plasserer høyttalerne og seg selv relativt strategisk så kan også bassen bli overaskende bra. Det er ikke lagt inn noen utpreget pukkel i øvre bass for å gi inntrykk av mer bass en hva det reelt sett er. Bassen er meget stram og lett å følge. Lar seg usedvanlig flott bli integrert med en sub. Diskanten er luftig og fin med god spredning.

Hadde disse høyttalerne hatt et fancy trekabinett samt en annen pris så hadde nok flere tatt dem seriøst. Å bruke disse høyttalerne i en overgangsperiode har vært en sann glede. Nå skal dem snart inn i kinorommet hvor dem skal brukes som bakhøyttalere i et 6+1 kanals opplegg.

Prisen? De selges nå av multicom for halvparten av hva dem kostet for et par år siden: 1095,- FOR PARET!!!

http://multicom.no/PartDetail.aspx?q=p:10541184;c:100638

 
B

bendis

Gjest
sweet ;)
neste pchøyttaler tenker jeg. har du prøvd de med noe mindre enn el34? ala t-amp
spiller det høyt uten å klage?
 

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Hei

Prøvde med en Trends 10.1 og det fungerte fint det. Dette er naturligvis ikke veldig effektive høyttalere, så max oppnåelig lydtrykk er noe begrenset. Jeg tror likevel at mange ville blitt overasket over hvor høyt denne kombinasjonen spiller. Lydkvaliteten endrer seg relativt lite ettersom volumet øker. Klangen er stort sett den samme inntil det punktet hvor forsterkeren ikke orker mer. Som PC-høyttaler vil nok disse fungere kjempebra. Skru dem opp på veggen med de medfølgense kuleleddene. Da kan man også variere vinklingen mot lytter. Slik jeg oppfatter det er den optimale lytteaksen på linje med diskanten eller litt ovenfor. Beveger man seg under dette dempes dem litt i delefrekvensområdet.

Skal man ha et ekstra par høyttalere til kinoen, hytta, barnerommet, kjøkkenet, PC, soverommet, badet, osv så vurderer man disse høyttalerne. Sånn er det med den saken.
 
Topp Bunn