Dali Mentor 2

sn

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.01.2008
Innlegg
173
Antall liker
13
Hei.
Kjøpte Dali Mentor 2 for 1,5 mnd siden, sammen med Denon PMA2000 og DCD1500.
Dette er mitt første "ordentlige" hifi anlegg, og jeg synes at de spiller meget bra.
Når jeg først er blitt hektet på Hifi, begynner jeg allerede å se etter hva jeg kan forbedre på anlegget mitt.
Er det andre som har erfaringer med mentor 2 og elektronikk som passer bedre enn det jeg har nå?
 
O

OldBoy

Gjest
Velkommen til HFS!

Du kommer til å gli rett inn i miljøet her. Tenke seg til å bli angrepet av oppgraderingssyken etter bare 1 1/2 måned.

:) :) :)

Jeg tror ikke jeg ville ha gjort så mye i første omgang, annet enn å kose meg med musikken. For meg virker det som om du har et greit balansert anlegg. Bra høyttalere, og bra elektronikk. Skal du gjøre noe, må du opp et hakk rund baut, og da snakker vi fort omfattende og dyre tiltak. Nå sier du ikke noe konkret om hva du savner, men hvis jeg likevel skal tenke litt høyt, kunne muligens en sub være noe å tenke på.

Men først synes jeg, som sagt, at du bør slå deg til ro og bare kose deg med godlyden du allerede har. Hvis du samtidig tar deg litt tid til å lytte litt til andre hi-fi-anlegg, enten hos gode venner, eller i de fine butikkene, får du litt referanser og forhåpentligvis litt mer kjøtt på beina når det gjelder hvilken vei du kan tenke deg å gå videre. Det er ingen grunn til å stresse, du har god tid.

:) :) :)
 

Ukuns

Hi-Fi interessert
Ble medlem
18.02.2002
Innlegg
79
Antall liker
1
Samme her. Velkommen i klubben.
Bruk tid til å spille inn anlegget skikkelig og jobb litt med plassering av dine DALI Mentor 2. Disse spiller veldig bra.
Lykke til!
 

Norum

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.07.2006
Innlegg
582
Antall liker
5
Velkommen til klubben ja :) Jeg er enig med de andre her . jeg fikk oppgraderings syken veldig fort etter at jeg hadde kjøpt mitt første stereo anlegg. Fikk gode råd om å bare lene meg tilbake og nyte det, og det gjorde jeg. Har ikke kjøpt inn noe nytt utstyr på 4 mnd og jeg er kjempefornøyd slik som det er nå.
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Istedenfor å tenke på å oppgradere bør du konsentrere deg om å få mest mulig ut av de komponentene du har. Spesielt cd spillere er veldig følsomme for underlaget de plasseres på. Se om du kan få kjøpt en brukt Base 2.0 eller 3.0 (avhengig av vekt på cd spiller) til å ha under spilleren. Du bør også ha et solid rack å plassere komponentene i. Bedre kabler kan også være noe å tenke på. F.eks. Soundstring høyttalerkabler som kan bestilles hos Høium, eller Black Magic Revelation signalkabel fra pmaudio.

I siste nummer av HiFi Choice følger det også med en liten brosjyre over de 50 beste tweak'ene deres, eller rettere sagt de 25 da del to kommer i neste nummer. Bare for å nevne mitt desidert beste tweak se er det denne gamle kjenningen. Opprinnelig ment til å brukes rundt ytterkanten på cd'en, men den virkelig store effekten får man ved å bruke den til å male innsiden av cd skuffen. Og for de virkelig vågale med stødige hender kan man male rundt selve laseren for en effekt av det helt store.
 

sn

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.01.2008
Innlegg
173
Antall liker
13
Takker så mye for tilbakemeldingene :) :)

Flott med en slik web side hvor andre som har like interresser kan utveksle sine erfaringer.
Er enig med det som blir sagt. Anlegget spiller meget bra, og musikken nytes på en helt annen måte nå enn før. S

Har allerede lagt inn bestilling på den nye Mentor sub'en, men den slippes ikke fra fabrikken før i Mars.
Gleder meg allerede...

Har Taralabs prism omni 3, bi-wire høyttalerkabler. Måtte desverre ha 5 meter kabler pga plassering av anlegg i forhold til høyttalerne. Er det noe å hente på andre kabler uten å ta helt av mhp pris?
....
 
Topp Bunn