oppgradering eller ikke av Electrocompaniet

tor-g

Medlem
Ble medlem
18.03.2007
Innlegg
46
Antall liker
1
Hei, lurte på om det er noen som har oppgadert sitt Electrocompaniet utstyr? Har dere gjort det hos EC eller Abrahamsen? (EC AW 250r koster 7000kr hos den enne og 5000kr hos den andre). Er det samme komponenter som blir byttet? , blir det "samme" lyd av oppgraderingen hos begge ??
Takk for alle erfaringer som deles.
 

tor-g

Medlem
Ble medlem
18.03.2007
Innlegg
46
Antall liker
1
ingen som har oppgradert og følt at det ikke var verdt pengene eller blir det stor forandring????
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.433
Antall liker
35.229
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Kanskje dette har blitt diskutert et antall ganger før, og at folk derfor ikke lenger bobler over av synspunkter, akkurat? Se f eks denne tråden:
http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,9014.0.html

Jeg oppgraderte en EMC1, EC4.7 og et par AW180M for et par år tilbake hos EC i Oslo. Det var "full pakke" med EMC1-UP DAC, oppgraderinger i strømforsyninger og utgangstransistorer. Resultatet ble fastere og mer kontant i klangen. Litt mer "moderne" lyd. Jeg opplevde dette som en klar forbedring. Nyere komponenter fra EC har visstnok de samme delene montert fra fabrikk.

Men oppgraderingen av effektforsterkerne gjør likevel ikke en AW180M til en Nemo, så jeg kom etterhvert til at jeg trengte mer muskler for å drive Euforiaene på en brukbar måte. AW180M (og AW250R) har rett og slett ikke nok krefter. Alternativene var da å kjøpe Nemo, å bygge en "fattigmanns-Nemo" ved å kjøpe et ekstra par AW180M og brokoble, eller å gjøre noe helt annet. Jeg endte opp med å bygge en stabel klasse-D-forsterkere og gå over til aktiv drift, med EMC1 som transport.

Var oppgraderingen verdt pengene? Tja, det er jeg ikke helt sikker på, siden jeg likevel endte opp med å bytte ut de aller fleste komponentene i løpet av forholdsvis kort tid. Jeg tror likevel dette kan ha betydning for prisen på bruktmarkedet, så jeg fikk nok tilbake en god del av oppgraderingskostnadene da jeg solgte forsterkeriet.
 
Topp Bunn