Elektronikk til Monitor Audio GS20

O

Omar

Gjest
Forsterker til monitor Audio GS20.
Til Gold Signatur er jeg ute etter. En forsterker som kan blåse liv i den. Min Densen B110 er kanskje ikke den optimale Matsj selv om det er en low power inngansport til High-end verdenen.
Noen sier Abrahamsen, Andre på Hifihuset i Bærum sier RX V 1800.
Naim er også et forslag.
Andre forslag, Erfaringer?
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Densen er lys i signaturen og det samme er Monitor Audio. Ville ikke kombinert disse IMO.

RXV1800 er kurant men usikker på om den har nok krutt til å drive disse på litt volum.

Hva med rør til MA?

Musikktype og lydvolum?
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.598
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Andre må vel si det så han får solgt nok Yamaha, han er jo en av de størrste i Norge på det... ;)... Personlig ville jeg ikke brukt en slik hjemmekino-dings på de. Da heller noe mer varmtlydende greier... Sier ikke rør, enda jeg tror det kan være en fin match...Etter å ha eid disse høytalerne et halvt år vet jeg at de kan oppleves spisse i toppen hvis du ikke matcher de nøye... :)
 

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.988
Antall liker
229
Torget vurderinger
4
Det viktigste er vel å finne noe med "sympatiserende" spillestil, både på kilde og forsterker. Da tenker jeg friskhet, melodiføring, fart og moro, og ikke nødvendigvis tung hifi-lyd. Litt uggen og uoppløst kilde og forsterker, og de er kjappe med å fortelle deg feilen. Når det er sagt så ligger det en del brukt Linn på bruktbørsen, absolutt sympatiserende. Ikke tenk så mye watt og power, god og ren strøm kommer du langt med.
Rxv1800, er det da Yamaha? Det jeg har hørt (langt ifra alt) av Yamaha har vært kaldt og uinspirerende, det kan slå temmelig feil ut på MA.

AR og Mac kan være noe å teste ut på rørsiden.
 
O

Omar

Gjest
Lydvolum må ikke være veldig høyt, men det er gøy å dra på nå og da for å teste bassen. Rør høres greit ut, men da må jeg prøve både signalkilde og forsterker. Forsterker med eventuelt innebygd Dac.
 
O

Omar

Gjest
Kilden er og blir densen. Jeg har densen cd og forsterker som sammen med audiophysic Spark låter heeelt sinnsykt bra. Jeg selger Monitor Audio høyttalerne og venter på en oppgradert Audiophysic Spark eller liknende høyttaler.
 

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.988
Antall liker
229
Torget vurderinger
4
Vel, ideelt sett hadde det jo vært en tanke å se på alt. Nå kjenner ikke jeg kilden din, synes du den funke greit selv? Når budsjettetspøkelset trenger seg på, hva men en rimelig løsning? Slettes ikke nytt, men allikevel velspillende, et brukt Audiolab-sett på børsen til 4000, kan muligens prutes på.
Men, dette blir gjetting fra min side, det er skumle saker å gjette på hvor godt dette vil spille med din kilde.

Litt over budsjett igjen?
http://www.hifisentralen.no/bruktsalg/index.php/topic,10721.0.html
 

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.988
Antall liker
229
Torget vurderinger
4
Krell har jeg vel nesten til gode å høre spille skikkelig bra i mindre klasser, særlig på mange britiske høyttalere. Det blir mye muskler og lite raffinement, men det er min mening. Uansett, den er ikke mye for penga i min bok.

Håvarhede skrev:
Jeg har densen kilde. Butsjettet er pr i dag dårlig, og vil være dårlig fram til sommeren. Jeg er student fram til juni. Mulig høyttaleren må selges til fordel for høyttalere som passer densen settet. Men samtidig kan mac forsterkere være interessant fordi alle demoene jeg har hørt med mac, er fantastiske. Mac cd og hegel sin største intregrete låt fantastisk også. Det er mange veier fram til Rom. Jeg har også litt tro på Brukt Krell. 400 VXI
 
O

Omar

Gjest
Super Naim Nait er kanskje en langsiktig løsning. Jeg beholder Monitor Audio RS6 høyttalerne mine. De funker faktisk ok på densen. Litt skrikete bare når jeg drar skikkelig på.
 

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.988
Antall liker
229
Torget vurderinger
4
Vet ikke hvor Supernait dukket opp fra, men det er også en god tanke, ja.
Jeg ville sett på muligheten med å deponere på et par ulike ting fra de nærmeste butikker, evt sjekket med noen frender her inne om du har mulighet til å få noen "besøk" for å teste ut litt.

Denne skrikingen kan være kilden din og, ville testet en annen kilde også for elimineringens skyld.
 

maiden

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
18.10.2005
Innlegg
246
Antall liker
0
MA fremhever selv Musical Fidelity som gode kompanjonger.
Vet ikke hvordan det vil fungere med MA RS6GSspark20....
 

preje

Hi-Fi interessert
Ble medlem
15.08.2007
Innlegg
60
Antall liker
1
Jeg sitter med MA RS6 og bruker Xindak 6950 og Muse Deluxe spilleren, og dette spiller veldig bra sammen syns jeg. :)

Det dere nevner at det kan bli litt lyst eller noe spisst i toppen, kan jeg være enig i til tider, spesielt når man drar på litt, men stort sett er jeg veldig fornøyd med kombinasjonen. Skal foreta et rørbytte på cd-spilleren etterhvert, og håper dette kan "ta bort" den siste resterende spissheten som noen ganger dukker opp, avhengig av musikktype og innspilling på cd'n. I begynnelsen kunne det bli litt mye crispy øverst i lydbildet, på tross at Xindaken har en varmhet i lyden. Det var nesten uutholdelig når det gnagde i ørene, men så begynte jeg jobbe med rommet og veggene (som var helt bare), og fikk mye mer og bedre kontroll i lydbildet. Foreløpig henger det bare noen tepper på veggene, men lyden er mye mer korrekt og helt nydelig på moderat lyttenivå. Nils Lofgrens Acoustic Live har jeg aldri hørt så virkelig og ekte før. Anslagene på gitarstrengene er helt utrolig. :eek: Nesten som å være i samme rom som han (etter mine ører selvfølgelig) ;) Jeg har virkelig erfart hvor mye rommet og plassering av høyttalerne har å si. :eek:

Er det forresten slik at Monitor Audio høyttalerne er litt spisse av seg "der oppe"? Jeg leste et sted at noen mente de var så utrolig oppløste at folk faktisk oppfattet de (les:mistolket ??? ) som spisse / harde i toppen. Blir vi lurt her eller? Noen som har svar på dette?

Var forøvrig på Hifihuset og fikk lyttet til både RS6 og GS20 med en Yamaha surround-et-eller-annet, og en Rega kilde (tror jeg), og jeg synes selvfølgelig at GS20 var hakket bedre enn RS6, men prisen ble for stiv akkurat da (spare spare) ;D
Andre sa at GS20 ville passe Xindaken mye bedre enn RS6, og at kineser'n ville komme mer til sin rett. Det frister å finne ut om han har rett i det ;)
 

Cundis

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2005
Innlegg
2.753
Antall liker
487
Sted
Stockholm
Har hørt EC AW-250 på GR20, og det spilte vannvittig bra! Det ble ikke lyst eller spisst, bare deilig oppløst. At det var en god match er det ikke tvil om; jeg hørte litt seinere Roksan Caspian et eller annet på de, og en Yamaha ganske dyr hjemmekinoreciever, og de var en veldig dårlig match i forhold. EC blomstra virkelig på disse høyttalerne. Cd spiller var Denon DCD S-10, og pre var EC-4R. :)
 
O

Omar

Gjest
Hva med Abrahamsen sin rimeligste intregrete og cd-spiller? Kanskje dette bør prøves?
 
Topp Bunn