Passiv forforsterker med volumkontroll - hjelp!

akto

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.10.2005
Innlegg
595
Antall liker
48
Sted
Akershus
På grunn av uforutsette (men svært hyggelige) hendelser på hjemmefronten har mitt hi-fi-budsjett klappet totalt sammen, FØR jeg har rukket å kjøpe meg en skikkelig forforsterker :p. Hi-fi-økonomien kommer til å være dårlig i mange måneder fremover, men jeg er nødt til å ha meg en skikkelig pre enn så lenge. Jeg trenger hjelp til å finne det jeg er på jakt etter.

Pr. i dag har jeg et oppsett som jeg synes spiller meget godt. Det består av en Ayon CD-3 (Sovtek 6H30P), Audiopax Stereo 88 (med Sovtek KT88 og E.H 12AT7), samt et par Avantgarde Duo. Jeg ønsker en pre som gjør minimalt med signalet, annet enn å redusere det. Den må ha fjernkontroll og minimum to innganger, det er minstekravet. Har den en loop som går utenom volumpot-en er det fint for kino-delen av anlegget, men det er ikke et krav (på en passiv pre er det bare å ratte volumet på maks uansett).

Er det noen som har et godt tips i prisklassen opp til 15.000,- (nytt)? Jeg er klar over at dette ikke er all verden, men det skulle være mulig å skaffe noe for den prisen. Jeg ønsker å kjøpe i Norge, men det er ikke et absolutt krav. Jeg kan også bygge selv hvis det er snakk om et byggesett.
 
R

Rojoh

Gjest
Ligger en på bruktbørsen.

Hvis du vil lage selv:
http://www.dact.com/
http://www.goldpt.com/
http://www.bentaudio.com/index2.html (Her finner du fj.kontr.-kit til attenuatorene)

Ellers har du saker som Audio Synthesis (m. fj.ktr./PM-Audio)

...og passive preer basert på trafo, men der har jeg ikke så mye erfaring. Vet at Music First leverer ferdigbygde: http://www.mfaudio.co.uk/

I den litt rimeligere enden har du ting som QED, Creek m.fl.

Hvis det funker/matcher, så er det lite som slår en god, passiv pre i mine ører.

Mvh. Johan
 

Ivaols

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.12.2004
Innlegg
1.190
Antall liker
507
Sted
Flekkerøy
akto skrev:
Jeg ønsker en pre som gjør minimalt med signalet, annet enn å redusere det. Den må ha fjernkontroll og minimum to innganger, det er minstekravet. Har den en loop som går utenom volumpot-en er det fint for kino-delen av anlegget, men det er ikke et krav (på en passiv pre er det bare å ratte volumet på maks uansett).

Er det noen som har et godt tips i prisklassen opp til 15.000,- (nytt)? Jeg er klar over at dette ikke er all verden, men det skulle være mulig å skaffe noe for den prisen.
Blir interessant å se hva som dukker opp av forslag her! I følge svært mange i tråden jeg startet "Må en god pre koste mye?", så er det umulig å få en pre som gjør minimalt med signalet annet enn å redusere det til den prisen... Personlig tror jeg dette er fullt mulig, så det blir artig å forhåpentligvis høre om det lydmessige resultatet av det du ender opp med.

Mvh
Ivaols
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Topp Bunn