Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  OldBoy
  Guest

  Forskjellige versjoner av Benchmark DAC-1?

  En kamerat gjorde meg oppmerksom på at nyere Benchmark DAC-1 har opptil flere tekniske endringer sammenlignet med de første versjonene, noe som fremgår av innholdsfortegnelsen i manualens "Revision Notes". Endel av endringene berører PCB (Printed Circuit Borad), så Benchmark DAC'ene er tydeligvis ikke helt like i elektronikken.

  Har dette noen betydning for lyden? Problemstillingen er aktuell når man kjøper brukt, og kanskje får en eldre versjon uten å være klar over det. Noen som vet?


 2. #2
  nb
  Guest

  Forskjellige versjoner av Benchmark DAC-1?

  De nye har vel også USB-inngang, eller muligens er det en spesialversjon, det medfører nødvendigvis noen endringer på elektronikken.

  Kan ikke erindre å ha sett noen kommentarer på lyden i den ene eller andre retningen på de ulike versjoenene, men kanskje kommer de frem nå når noen påpeker at de ikke er helt like

 3. #3
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2008
  Innlegg
  81
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forskjellige versjoner av Benchmark DAC-1?

  Dac1 finnes nå i 3 vesjoner mener jeg:

  Dac1
  Dac1 USB
  Dac1 Pre (annonsert 4.Jan i år)

  Uten å være sikker, så tror jeg at det er gjort små justeringer på elektronikken underveis. Denne tråden gir svar på det meste siden en ingeniør fra Benchmark, Elias Gwinn, regelmessig er inne og svarer på alle spm...

  http://www.head-fi.org/forums/f7/ben.../index118.html
  Pro-Ject Debut / Chromecast Audio-> Marantz pm7003 -> System Audio Saxo 1

 4. #4
  OldBoy
  Guest

  Forskjellige versjoner av Benchmark DAC-1?

  Kameratens observasjoner gjelder bare den originale DAC-1. Det er altså forskjellige versjoner av én og samme DAC som er problemstillingen.

  Han satt bare og bladde i to forskjellige brukermanualer, og ble da oppmerksom på at den ene brukermanualen hadde en mye lenger liste av revisjoner, blant annet i listen over PCB Revision Notes.

  Da vi diskuterte DAC'en hans, og jeg kom til å nevne at opptil flere jeg kjenner vurderer en brukt Benchmark DAC-1, ble vi rimeligvis litt opptatt av dette.

 5. #5
  Konrad_Johnsen
  Guest

  Forskjellige versjoner av Benchmark DAC-1?

  Dette er ikke annet enn at Benchmark faktisk publiserer i brukermanualen hvilke endringer som er gjort løpende i produksjonen.
  De selv stresser at dette ikke påvirker lyden.

  Det er større grunn til bekymring for spredning i lydkvalitet fra f.eks Doxa.......


Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed