Forskjellige versjoner av Benchmark DAC-1?

O

OldBoy

Gjest
En kamerat gjorde meg oppmerksom på at nyere Benchmark DAC-1 har opptil flere tekniske endringer sammenlignet med de første versjonene, noe som fremgår av innholdsfortegnelsen i manualens "Revision Notes". Endel av endringene berører PCB (Printed Circuit Borad), så Benchmark DAC'ene er tydeligvis ikke helt like i elektronikken.

Har dette noen betydning for lyden? Problemstillingen er aktuell når man kjøper brukt, og kanskje får en eldre versjon uten å være klar over det. Noen som vet?
 
N

nb

Gjest
De nye har vel også USB-inngang, eller muligens er det en spesialversjon, det medfører nødvendigvis noen endringer på elektronikken.

Kan ikke erindre å ha sett noen kommentarer på lyden i den ene eller andre retningen på de ulike versjoenene, men kanskje kommer de frem nå når noen påpeker at de ikke er helt like;)
 
O

OldBoy

Gjest
Kameratens observasjoner gjelder bare den originale DAC-1. Det er altså forskjellige versjoner av én og samme DAC som er problemstillingen.

Han satt bare og bladde i to forskjellige brukermanualer, og ble da oppmerksom på at den ene brukermanualen hadde en mye lenger liste av revisjoner, blant annet i listen over PCB Revision Notes.

Da vi diskuterte DAC'en hans, og jeg kom til å nevne at opptil flere jeg kjenner vurderer en brukt Benchmark DAC-1, ble vi rimeligvis litt opptatt av dette.
 
K

Konrad_Johnsen

Gjest
Dette er ikke annet enn at Benchmark faktisk publiserer i brukermanualen hvilke endringer som er gjort løpende i produksjonen.
De selv stresser at dette ikke påvirker lyden.

Det er større grunn til bekymring for spredning i lydkvalitet fra f.eks Doxa....... ;)
 
Topp Bunn