JMlab Micro Utopia Be vs Cremona Audiotor M

H

hobby

Gjest
Vurderer disse opp mot hverandre i et anlegg nr 2. Noen som har meninger om hvilken som vil være best mht. oppløsning, dynamikk og musikalitet?
Matchende utstyr vil være Accuphase 308 integrert og kabling fra Nordost.
 

TomTom

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.08.2003
Innlegg
215
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
Det kommer helt an på smaken, men begge vil vel fungere godt. Men tror etter min erfaring at Microene stikker av med mest dynamikk og oppløsning, mens musikalitet trolig går til Sonus. Har ikke sammenliknet disse slik direkte, men av erfaring fra de to merkene vil jeg sitte igjen med denne antagelsen.
Micro Utopia er forøvrig kåret til den beste stativhøyttaler i flere magasiner jeg har lest, så den gjør seg nok ikke bort uansett matching. Husker jeg riktig trenger de dog litt kraft. 308, er det en 100watter? Hvis du har hørt noe annet fra JmLab tidligere ligner etter min mening Utopia Be serien lite på de gamle Utopia i toppen. Bare deilig og silkemyk diskant.. (ja, jeg er farget i mitt syn...)

mvh TomTom
 
H

hobby

Gjest
TomTom,
Takk for tilbakemeldingen. E-308 er på 2x140 watt. Kom over en test der Micro Utopiaen blir regnet som "Razor sharp", men med Accuphase kan det jo hende at det er en god match. På Audiogon får også høyttaleren veldig god omtale av de som har eller hatt den. SF cremona går vel ikke for å være en dynamikkbombe, men regnes som veldig musikalsk. Jeg har også hatt Proac i mange år tidligere og ble litt lei av de, er litt redd at Cremona Audiotor er litt i samme gaten. Proac + rør låter pent og søtt men har vel funnet ut at det ikke er etter min smak i det lange løp. Så jeg heller nok likevel mot Micro Utopiaen her. Muligens klinker jeg til med Mini Utopia også... De synes jeg er ordentlig lekre :D Skal muligens sjekke opp om jeg kan få demo av de, så er det jo ikke verre enn at jeg tar med meg forsterkeren i bagasjerommet...
 
K

kbwh

Gjest
Jeg tror om.s. kanskje kan ha innspill på komboen Auditor M og Accuphase.

Forøvrig er det min mening at det er en audiofil myte at disse Sf-høyttalerne mangler dynamikk. Greia er vel heller at de forvrenger lite i et relativt stort lineært arbeidsområde før forvrengningen stiger kraftig. Høyttalere som spiller med lav forvrengning høres ofte ut som at de mangler dynamikk.

Hør begge hjemme, du vil foretrekke en av dem.
 
H

hobby

Gjest
Valentino skrev:
Hør begge hjemme, du vil foretrekke en av dem.
Ja, skulle helst det. Problemet er at jeg skal ha dette anlegget flere titalls mil unna... altså ikke hjemme i huset... ;) og det ser jeg for meg kunne bli en fryktelig tidkrevende og slitsom greie som jeg ikke tror jeg gidder rett og slett...
 

32bit

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.09.2003
Innlegg
1.234
Antall liker
306
Torget vurderinger
1
Ekstremt stor dynamisk kontrast på micro utopia be. Å tror også de vil bli skarpe med feil elektronikk. Har slitt litt med det selv. De spiller meget rytmisk i mitt oppsett. De har en veldig korrekt lyd. Jeg vil si mere analytisk enn musikalsk. Men med den enorme korrekten blir moro og høre den ufargede lyden. Marten Miles opplevdes som mere homogen, og oppløst, men ikke i nærheten på fart og dynamisk kontrast.

Micro utopia er en krevende høyttaler da. Avslører feil i oppsett tvert. Lite tilgivende.

Dette er mine erfaringer med Micro utopia BE.
 
K

kbwh

Gjest
Går ikke, altså? Hokay. I tillegg til å lytte i butikk hadde jeg (om jeg var i dtt sted) prøvd å grave fram spredningsmålinger og slikt, og så basert på romstørrelsen og mine lyttevaner/avstand tatt avgjørelsen.

Trynefaktoren til Auditor M overgår Micro Utopia Be sin (synser jeg).
 
H

hobby

Gjest
Ja, Cremonaene er slett ikke verst de heller utseendemessig. Tror jeg liker begge like godt. Ble først litt skremt av å høre at Micro'ene kan bli litt skarp og spiss, men tipper jeg kan balansere dette med forsterker+kabler. Accuphase er vel ikke akkurat kjent for å være lys eller spiss, og kabler er jo lett (og moro) å eksperimentere med så jeg tror fortsatt at JMlaben kan være mitt i blink... det kommer nok til å komme litt an på pris også. Ellers takk for gode innspill!
 

TomTom

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.08.2003
Innlegg
215
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
Jeg har ikke testet Micro i min egen stue, men har Diva selv. Jeg fatter ikke hvordan noen kan si at denne blir spiss i toppen. Etter å ha hatt disse i noen år orker jeg bare ikke ringradiator, de er helt utelukket for mitt vedkommende. Både på messer og hjemme skriiker de i ørene mine. Så mitt syn her er motsatt. Jeg anser Microene som ekstremt gode og behagelige i toppen/mellomtonen. Men snakker du om Miniene vil jeg vært mer i tvil. Har også hatt den gamle titandomen og den kan bli skarp, unektelig.

Med Accuphase tror jeg neppe du kommer ut med skrik i toppen, men som alltid krever nok gode stativhøyttalere gode forsterker med bra strømforsyning. Noe jeg anser forsterkeren din for å inneha. Hva skal du bruke som kilde?

Ut fra hva jeg skjønner av andre innlegg her tror jeg også møblement i rommet vil ha vesentlig betydning (som alltid), men jeg kan ikke på noen som helst måte høre at Berylliumen domen kan være påtrengende og skarp.
 
K

kbwh

Gjest
Kan jeg spørre hvilke høyttalere du har hørt ringradiatorer i, TomTom?

Selv har jeg hørt rr-bestykkede høyttalere spille både kanel og skitt, alt ettersom.
 

TomTom

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.08.2003
Innlegg
215
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
Jeg har hatt Virgo 3, har hørt rr i Dynabel 2,5 hjemme og hørt rr demonstrert på diverse messer. Jeg ser at andre har samme oppfatning av Be diskanten til JmLab så jeg skal ikke være bombastisk, men hjemme hos meg er det vesentlige kvalitetsforskjeller.

Som alltid er det smak og behag, og rom som avgjør.

Jeg leste gjennom alt jeg fant av tester på Microene og Fidelity er de eneste jeg leser som har reservarsjon mot hvilket forsterkeri man kobler de opp mot. Men som nevnt over, gjør det ikke alltid?
 
J

Jurassic

Gjest
TomTom: Jeg har nøyaktig motsatt erfaring av deg angående BE diskanten og ringradiator.

Mine ringradiatorer er langt fra skrikende og det jeg har hørt av SF med ringradiatorer har heller ikke vært skrikende, langt derifra.
 

TomTom

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.08.2003
Innlegg
215
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
Da må jeg konkludere med at det er romavhengig. Jeg har som sagt hatt to høyttalere med rr i stua og sammenliknet og de skriker i forhold til Be hos meg. Dessverre er vel da mine erfaringer ikke veldig mye mer nyttig enn at andre har motsatt erfaring. Skal sies at jeg ikke har hatt SF i stua, men kun hørt de andre steder.

Da får jeg bare ønske lykke til i jakten Cappucino
 
U

utgatt60135

Gjest
Eventuelle skriking påvirkes vel mye av delefilter og mellomtoneelement også. Diskanelementer skriker vel ikke så ubehagelig?
 

jonas

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.12.2004
Innlegg
2.979
Antall liker
1.208
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
21
Har hørt Micro Utopia Be i kombinasjon med Audio Analogue Maestro cd spiller og Chapter (klasse D) forsterker.

Ingen antydning til skarpheter. Koplet også til BlueNote Koala cd spiller og Coda Unison Ultra forsterker. Opplevde igjen at det føltes som å høre på elektrostater. Kombinasjonen mellomtone/diskant var <usynlig>.

Accuphase 213E har jeg hatt på hjemlån. Den kunne låte noe skarp i mine ører. Jeg tror nok at Be kan være en nådeløs høyttaler i feil oppsett, men det skyldes nok at de selv er alergiske mot elektronikk som låter skarp.

Tidlige JmLab mod (Cobalt S, Elektra 900 og Utopia) låt jævlig, men med Be utgavene så er all skarphet skyllet bort. Men siden Focal høyttalere farger minimalt vil skarpheter høres lett ved miss match. Det er en kvalitets tegn på at Focal lager i dag gode høyttalere.
 
Topp Bunn