Nye høyttalere, DB, rør og sånn.

mag

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.05.2004
Innlegg
432
Antall liker
44
Heisann alle hifi-og musikkvenner.
Har nå sittet og lyttet 3-4 timer på masse forskjellig god musikk, og det har vært utrolig deilig. Alene hjemme, og kan virkelig dra på skikkelig med volum uten tanke på at man plager noen. Virkelig givende for kropp og sjel. Det er så deilig når armer, ben og hodet bare "tvinges" til å holde takten og rytmer. Må bare berømme den live plata til Mari Boine "Eallin", den er utrolig god.

Vel vel, har som sagt fått meg nye høyttalere, og de begynner å få bortimot 100 timer spilling. Jeg synes de spilte veldig bra fra dag èn, men diskanten har blitt roligere og det "slepper" litt mer over hele linja. Litt tilvenning er sikkert med i bildet også. Høyttalerne er de siste Revel Ultima Salon ll, i svart pianolakk. Kanskje ikke like lekre i designet som sin forgjenger, men det er en fantastisk god høyttaler (jaja, det var skryt, beklager). Mestrer selvsagt all musikk godt. Tror de er de eneste med denne utførelsen i landet, foreløpig. Olav på A-varer i Stavanger kan gi en virkelig god butikkdemo på disse med Mark Levinson som signal og power.

Følsomheten på disse er oppgitt til 86db, og jeg har mine 200 rør wattere fra ARC. Mine hifi kompiser mener dette
blir altfor lite effekt til disse "tungdrevne" høyttalere. Min forrige HT var JM Lab Alto med en oppgitt følsomhet på 91db. Jeg synes helt klart Revel spiller med mye mer dynamikk og headroom enn JM. Oppgitt DB må man ta med en stor klype skepsis. Revel er også mye enklere å plassere, og de "kobler" bedre til rommet. Hadde sikkert fått en enda strammere bedre definert bass med en kraftig transistor, men kommer nok til å jobbe en del mer med rommet først. Har 4 stk Helmholtzkasser som jeg venter på, håper det kan bidra litt i bunnen. Kommer ikke til å forlate rør med det første, men en kraftig god transistoramp med rørkvaliteter hadde kanskje vært noe... Likte JM Lab godt, men, har ikke angret ett sekund på byttet.

Fortsatt god lørdagskveld til alle. Jeg skal spille mer. :)

mag

 

Vedlegg

Voff

Æresmedlem
Ble medlem
03.11.2006
Innlegg
10.994
Antall liker
8.165
Torget vurderinger
1
mag skrev:
Kommer ikke til å forlate rør med det første, men en kraftig god transistoramp med rørkvaliteter hadde kanskje vært noe...

ARC du har har vel transistorkvaliteter i bassen? Har hørt mine ARC VT100MkII på B&W 801 samt en 300w Krell på samme høytalerne. Natt og dag selvfølgelig i mellomtonen og diskanten, i ARC favør selvfølgelig, men svært likt i bassen
 
Topp Bunn