Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  432
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nye høyttalere, DB, rør og sånn.

  Heisann alle hifi-og musikkvenner.
  Har nå sittet og lyttet 3-4 timer på masse forskjellig god musikk, og det har vært utrolig deilig. Alene hjemme, og kan virkelig dra på skikkelig med volum uten tanke på at man plager noen. Virkelig givende for kropp og sjel. Det er så deilig når armer, ben og hodet bare "tvinges" til å holde takten og rytmer. Må bare berømme den live plata til Mari Boine "Eallin", den er utrolig god.

  Vel vel, har som sagt fått meg nye høyttalere, og de begynner å få bortimot 100 timer spilling. Jeg synes de spilte veldig bra fra dag èn, men diskanten har blitt roligere og det "slepper" litt mer over hele linja. Litt tilvenning er sikkert med i bildet også. Høyttalerne er de siste Revel Ultima Salon ll, i svart pianolakk. Kanskje ikke like lekre i designet som sin forgjenger, men det er en fantastisk god høyttaler (jaja, det var skryt, beklager). Mestrer selvsagt all musikk godt. Tror de er de eneste med denne utførelsen i landet, foreløpig. Olav på A-varer i Stavanger kan gi en virkelig god butikkdemo på disse med Mark Levinson som signal og power.

  Følsomheten på disse er oppgitt til 86db, og jeg har mine 200 rør wattere fra ARC. Mine hifi kompiser mener dette
  blir altfor lite effekt til disse "tungdrevne" høyttalere. Min forrige HT var JM Lab Alto med en oppgitt følsomhet på 91db. Jeg synes helt klart Revel spiller med mye mer dynamikk og headroom enn JM. Oppgitt DB må man ta med en stor klype skepsis. Revel er også mye enklere å plassere, og de "kobler" bedre til rommet. Hadde sikkert fått en enda strammere bedre definert bass med en kraftig transistor, men kommer nok til å jobbe en del mer med rommet først. Har 4 stk Helmholtzkasser som jeg venter på, håper det kan bidra litt i bunnen. Kommer ikke til å forlate rør med det første, men en kraftig god transistoramp med rørkvaliteter hadde kanskje vært noe... Likte JM Lab godt, men, har ikke angret ett sekund på byttet.

  Fortsatt god lørdagskveld til alle. Jeg skal spille mer.

  mag

  [img][/img]
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 2. #2
  Hifi Freak Voff's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  5,476
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nye høyttalere, DB, rør og sånn.

  Sitat Sitat fra mag
  Kommer ikke til å forlate rør med det første, men en kraftig god transistoramp med rørkvaliteter hadde kanskje vært noe...

  ARC du har har vel transistorkvaliteter i bassen? Har hørt mine ARC VT100MkII på B&W 801 samt en 300w Krell på samme høytalerne. Natt og dag selvfølgelig i mellomtonen og diskanten, i ARC favør selvfølgelig, men svært likt i bassen

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed