Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  lark
  Guest

  XTZ sub-spørsmål

  Har to XTZ 10" subwoofere. Kjøleribbene på den ene blir passelig lunkne (håndvarme) ved normale lyttenivåer. På den andre er der nesten ikke varmeutvikling i det hele tatt. Har en mistanke om at denne forvrenger også, men er ikke sikker. Noen som har samme sub som kan si hva som er normalt når det gjelder varmeutviklingen. Kan det evt. være feil justering av tomgangsstrøm på sub-forsterkeren som er årsaken?

 2. #2
  Hifi-entusiast alipax's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2003
  Innlegg
  479
  Tagget i
  0 Innlegg

  XTZ sub-spørsmål

  Jeg har en XTZ 12 som har samme forsterkeren, og kjøleribbene har aldri blitt mer en såvidt lunkne. Men nå spiller jeg bare unntaksvis høyt, og kjøleribbene har ganske stort areal å bli kvitt varmen. Kan tyde på at det er noe med den ene suben ja.

 3. #3
  OldBoy
  Guest

  XTZ sub-spørsmål

  Hvis du har sub'ene dine koblet til pre-out på forsterkeren:

  Slå av den ene sub'en, og så kobler du begge signalkablene til den andre sub'en, og så spiller du og lytter. Spill lenge nok til at sub'en blir så varm som den pleier å bli.

  Så slår du av den andre sub'en og bytter om kablene igjen til den første sub'en. Spill nøyaktig det samme programmet på det samme volumet. Lytt og merk deg eventuelle forskjeller i lyden. Merk deg også om temperaturen blir forskjellig.

  Ideelt sett burde du kanskje flytte den ene sub'en, slik at begge står på samme sted når du gjør dette, men jeg tipper at hvis det er en hørbar forskjell i lyden, vil du høre den selv om du ikke flytter om på sub'ene.

 4. #4
  lark
  Guest

  XTZ sub-spørsmål

  Med samme voluminnstilling og samme frekvensinnstilling på begge sub'ene virker det som om den som ikke blir varm spiller med høyere volum og lenger opp i frekvens enn den andre. Den som utvikler minst varme har jeg hatt i et halvt år, den andre i 1 måned. Kan det ha noe med innspilling å gjøre?

 5. #5
  OldBoy
  Guest

  XTZ sub-spørsmål

  Det er mange knapper bakpå disse nye XTZ-sub'ene: jeg regner med at du har sjekket grundig at knappene står helt likt. Jeg tenker først og fremst på fase- og equalizerinnstillingene. Til slutt er det disse basspluggene: hvis du bruker disse, må de plasseres helt likt for at de skal virke likt.

  Det høres rart ut at det er så stor forskjell på to såpass nye sub'er. Det KAN jo være innspilling, som du sier. Hvis basselementet i den nye sub'en ikke har gått seg til, begrenses slaglengden, og da spiller det kanskje ikke fullt så dypt. Går an å TENKE seg det, i hvert fall. Med såpass nye sub'er, regner jeg med at du har reklamasjonsrett og garanti. Du kan i og for seg vente og se hvordan det utvikler seg i enda et par måneder, før du tar dem tilbake til butikken, men du bør absolutt gjøre butikken oppmerksom på problemet, som en slags foreløpig reklamasjon.

 6. #6
  lark
  Guest

  XTZ sub-spørsmål

  Når subene står på linje med høyttalerene er det vel naturlig at fasejusteringen på begge står på 0? Har sendt e-post til surround.no, så det er bare å avvente og se ((lytte?). Har nettopp sett scenen "Bridge Attack" på Mission Impossible III (nedmikset til tokanal). Å du verden for et trøkk og for en buldring!

 7. #7
  lark
  Guest

  XTZ sub-spørsmål

  Får ikke kontakt med Surround.no hverken på e-post eller telefon. Har også oppdaget noe annet med sub'ene.
  Jeg forer dem med høynivå-signal fra høyttalerterminalene på forsterkeren. Når jeg kobler høyttalerkabelen til den ene suben brummer den svakt så lenge bare en av pluggene (samme om det er + eller -) er tilkoblet. Med begge pluggene på plass er brummet borte. På den andre oppstår ikke dette fenomenet. Ikke noe brum her. Og da spørs det hva som er normalt. Er det noen her som har samme sub som kan sjekke?

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed