Kjøp av nye høytallere(jeg aner ikke hva jeg driver med)

Hassy

Fersking
Ble medlem
29.01.2008
Innlegg
2
Antall liker
0
Okei. Jeg har ikke peiling på lyd i det hele tatt. Har i vel 10 år hatt annlegget jeg fikk til 15årsdagen min.
Det er en Yamaha RX-e200 Stereo Receiver og en Yamaha CDX-e200 CD spiller med to høyttalere. Den ene høyttaleren har vært sprengt i et par år, og nå er den andre også gåen. Ser derfor ingen annen mulighet en å kjøpe noe nytt. Men da har jeg virkelig null peiling.
Har sett litt på tester, og funnet ut at jeg kanskje skal kjøpe meg Infinity Beta 10. Og i forbindelse med det lurer jeg på et par ting. Kan jeg bare kjøpe de og plugge de inn i RX-e200 og regne med at lyden funker som den skal eller må jeg også kjøpe en forsterker?

Jeg har tenkt litt på et slags hjemmekinoanlegg også, men frykter at dette blir litt for dyrt. Har akkurat fått meg 40'' HD tv så det hadde jo vært stas med ordentlig lyd også. Har maks lyst til å bruke 6000.
 
O

OldBoy

Gjest
Velkommen til Hifisentralen!

Hvis du er ute etter lyd på samme nivå som du har, og jeg forutsetter at verken receiveren din eller CD-spilleren din har tatt kvelden, men at de begge fungerer som de skal, er det enkleste å sikte deg inn på noen brukte høyttalere i den samme størrelsen og prisklassen som dem du har.

Men dersom du er ute etter en vesentlig oppgradering av lyden din, med mulighet for å kunne se en og annen DVD på din nye, store TV-skjerm, og ha en lyd som gir antydning av en kinoopplevelse, tror jeg at du må grave adskillig dypere i lommeboka enn 6k. Hvis du bare er ute etter å få TV-lyden ut i stereo gjennom stereoanlegget, er det ganske kurant, men for meg står det fortsatt litt uklart hvilket ambisjonsnivå du har.

I første omgang tror jeg at det kan være lurt av deg å komme deg litt rundt i forskjellige hi-fi-butikker, bare for at du skal få en idé om hva slags lyd du kunne tenke deg, og hva den i så fall sannsynligvis vil koste deg. Ellers blir vi sannsynligvis sittende her og kaste piler på et mål som vi ikke aner konturene av.
 

Hassy

Fersking
Ble medlem
29.01.2008
Innlegg
2
Antall liker
0
vel.. tror du har en godt poeng. må komme meg litt rundt.
Har jo selvfølgelig lyst på det råeste innen lyd, men har ikke penger til det. Så det jeg nok sikter etter er noen gode høyttalere som jeg kan koble til anlegget. Men skal ta meg en tur rundt på noen lydforretninger og se om jeg finner noe jeg liker.

Et annet spørsmål. Burde jeg kjøpe på nett eller i en butikk?
 
K

kjetilt

Gjest
Hassy skrev:
Et annet spørsmål. Burde jeg kjøpe på nett eller i en butikk?
Det er ofte lurt å kjøpe i butikk i tilfelle service, eller man vil bytte inn i noe finere senere. Det viser seg å være enklere å få til dersom man handler i en butikk. Blir noe mer personlig kunde-/leverandørforhold av det.
Lykke til!
 
T

tst

Gjest
Audioaktøren har mye på tilbud og brukt. Tlf.33074411 og snakk med Terje
 
O

Omar

Gjest
Ett tips.
Ring Andre på Hifihuset i Bærum. Han har monitor Audio RS6 gulvstående høyttalere på lager. Han kan sikkert hjelpe deg med en kanonpris.
Høyttalerne jeg anbefaler deg, har alt av musikalitet og trøkk og spiller kolosalt høyt. Her starter hifi galskap moroa etter min mening. Glem alt annet. Disse spiller sjorta av alt i prisklassen. De er ikke kresne heller. Et alternativ er audiophysic Yara evolution. koster 5-6 tusen på oslo hifi-center. Låter litt anderledes, men er litt slankere i bassen.
Høyttalerne jeg anbefaler deg er mulig å få tak i i prisklassen rundt 6000.- DVD kan du kjøpe billig på elkjøp, eller expert eller hifi centerkjeden.
 

JEJ

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.09.2006
Innlegg
511
Antall liker
42
Kjøp høyttalere først også sparer
du penger til å bytte ut forsterker
eller dvd spiller!

For all del må du holde deg unna
surround. Det koster mer enn det smaker!

Dette har jeg selv smertelig erfart :'(

To gode kanaler til dvd titting er bedre enn fem-syv
dårlige!
 
Topp Bunn