DAC-problematikk

belia

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.12.2005
Innlegg
562
Antall liker
4
Problemet er som følger:
Bruker en Pre med Dac og digitalkabler til drivverk, og er egentlig godt fornøyd. Lurer på å gå over til en RME-dac, men det melder seg da noen spørsmål;

Med ny ekstern dac så vil jeg bruke de analoge inngangene på pre. Er redd for at disse kanskje ikke holder mål. I tillegg blir vel signalveien lenger, og noen potensielt dårlige op-amper kommer vel i veien (dette kan jeg lite om). Har i utgangspunktet troen på digital behandling i pre for å unngå deler av analoge kjeden.
I tillegg må jeg ha nye kabler, og kjører man a-b på dac/pre og RME-dac og pre så er det vanskelig å si hva man hører på.
Er det da sannsynlig at det er mye å hente på ny dac?
Vet lite om dac'en i pre.
Noen som kan kommentere tankene over?
 
O

OldBoy

Gjest
Nå er det vel slik at signalene fra DAC-PRE også ender opp som analogt inngangssignal til forforsterkeren, bare at signalet går inni boksen og ikke kommer inn utenfra.

Så det koker ned til hvor god RME-DAC'en er i forhold til den DAC'en du allerede har. Jeg tipper at det blir veldig close race, ikke minst avhengig av resten av anlegget ditt, nemlig effekttrinn og høyttalere. Jeg har testet min eksterne DAC på forskjellige anlegg, blant annet hos en del kamerater som har hatt lyst til å sprite opp lyden fra sine surroundreceivere, men på de aller fleste av disse anleggene har det ikke vært mulig å høre forskjell. Rett og slett fordi DAC'ene i disse tilfellene ikke har vært det svakeste leddet i kjeden.

Jeg ville i hvert ikke tatt det for gitt at en RME DAC umiddelbart ville gi deg en merkbar oppgradering. Har du muligheten til det, ville jeg ha testet det grundig først.
 
K

kbwh

Gjest
Gir OldBoy min tilslutning. Ikke kjøp noe før du har fått gjort en ordentlig sammenlikning, dvs med matchede nivåer og sånn.

Ordentlige kabler er ikke dyre der hvor man kjøper RME, forresten.
 
Topp Bunn