Matching av Rør

TJ

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.08.2003
Innlegg
754
Antall liker
2
Noen som kan si noe om hvordan man matcher rør?
Hvor like bør de være for å regnes som "matched"?

I mitt tilfelle snakkes det om E88CC, men ta det gjerne på generell basis.. Man vil jo gjerne lære litt :)

Mvh TJ
 

PX4

Bransjeaktør
Ble medlem
04.10.2005
Innlegg
263
Antall liker
1
Matching = paring er først og fremst aktuelt for utgangsrør som er kopla i mottakt (push-pull). Vanleg matching er på anodestraum. I tillegg kan ein også matche på steilhet. Det er svært stor vaiasjon i dei fleste måleparametre på rør, så når ein matchar må ein ha mange rør - f.eks. 100 - som ein måler anodestraumen på når glødespenning, anodespenning, negativ gitterforspenning og evt. skjemgitterspenning er bestemt på førehand. Dei røra som måler likt, set ein saman til par. Samstundes kan ein måle steilhet og dei (få) røra som har same anodestraum og same steilhet er eit nytt par. Ein kan gå vidare og matche andre parameter også, men ein må etterkvart ha veldig mange rør for å finne nokre som er like på fleire parameter.
Standard matching har alltid vore maks 10% avvik i det ein måler. Altså rør som har 50mA og 54mA anodestraum vil vere eit matcha par. Mange leverandørar brukar nok eldre rørtestarar til dette, og dei har gjerne ei nøyaktighet på 2 - 5% så difor er det umogleg å matche betre enn det på slike apparat.

Matching av forforsterkarrør er sjeldan noko poeng, unntaket er når dei står i ein balansert krets. Ein gjer det på same måte: måler anodestraum i kvar halvdel i røret (eks i eit ECC 82 rør) og plukkar ut dei røra der begge 'delene' måler likt.

Etter ein del hundre timar har røra endra seg - og det kan dei gjere i ulik takt. Eit perfekt matcha par treng dermed ikkje vere perfekt matcha lenger etter ein del bruk.
 

SAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.10.2006
Innlegg
3.467
Antall liker
4.262
Torget vurderinger
10
Ring Motron, han fikser dette! Bestilte Matchede rør til min CD- spiller idag. Koster ikke stort!
 
Topp Bunn