Et godt og "mye for pengene" anlegg til gutterommet

Cuz

Medlem
Ble medlem
03.01.2008
Innlegg
6
Antall liker
0
Hei!
Har nylig funnet ut at jeg vil ha et godt annlegg til å spille av musikken/filmene mine.
Rommet mitt er ikke spesielt stort, ca 10m2 vil jeg tro.
Er ute etter et stereo annlegg som kan spille med god trøkk, bass og rent.
Hører mest på punkrock/metall ol. (rage against the machine, soad, linkin park, lostprophets.)
Hva trenger jeg for en god lydopplevelse? Forsterker/kabler/høytalere?
Skal kobles opp mot en data der musikken ligger, og dvdspiller.
Budsjettet bør holdes under 3500kr, gjerne lavere eller høyere avhengig av hva jeg kan få for pengene for et bra resultat.

Setter pris på linker

Takker for hjelp!
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Velkommen til forumet.

http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,19038.0.html
Her er en tråd til med noe av samma temaet.

Siden du har data, anbefaler jeg et billig godt lydkort. Har selv litt erfaring med Trends UD-10 usb lyd"kort": http://www.trendsaudio.com/EN/Product/USB_Audio_desc.htm
Her kan du koble på en god dac i ettertid. Hifiguiden har begynt å føre Trend. http://www.hifi-guiden.no/index.html
Står lite om det på sida, men ta en telefon til Arild som innehveren heter.

Forsterkeren bør du nok kjøpe brukt, det er litt forskjellig å velge i, men en integrert bør ligge i ditt prisleie. Se på avtorget.no og bruktbørsen her, du har ikke mye penger, så du kan ikke forvente deg all verden. opp til 10-20000 mener jeg at man stort sett får det man betaler for, men brukt banker jo alltid nye produkter i pris mot ytelse.

Det samme gjelder høytalere. Se etter et par brukte som passer det du ønsker å betale. for 3500 tilsammen er det ikke allverden du får.

Kabler finner du hos Clas Olson og Biltema. Ikke bruk penger på det i hvertfall!

Pk
 
O

OldBoy

Gjest
Hvis du ikke forventer deg high-end-lyd med holografi, dybde og perspektiv og slikt som vi hi-fi-gærninger er opptatt av, noe du vanligvis kan se bort i fra uansett i et rom på 10 m2, burde det ikke være umulig å fylle rommet ditt med allright lyd til ditt behov. Litt trøkk og futt og fart er fullt oppnåelig.

Signalkilden er litt viktig her, min erfaring med analoge signaler, særlig ut fra PC, men også fra enkelte DVd-spillere, er ikke den aller beste, men pks har forhåpentligvis gitt deg noen gode tips.

Mitt råd er å kjøpe et par brukte stativhøyttalere. Liten vits i noe større i et såpass lite rom, etter min erfaring. Kjøp gjerne noen som er mellom 5 og 10 år gamle. Jeg tror ikke at det spiller så veldig stor rolle hva du kjøper, men kjøp gjerne et kurant merke, så er de lettere å selge igjen, og lette å skaffe elementer til i tilfelle du skulle være uheldig. I budsjettklassen har mange her på HFS vært innom for eksempel DALI og de billigste B&W-modellene. Rundt tusenlappen på høyttalere burde holde, særlig hvis du kan leve med en og annen skjønnhetsskramme på kabinettene.

Da har du rundt to tusen igjen til forsterker. Når det gjelder forsterker, er det om å gjøre å kjøpe en som er kraftigst mulig for pengene. Kjøper du en 5 år gammel integrert forsterker, kan du kanskje du slippe unna med kanskje ned mot 30% av nypris. Rotel synes jeg har mange bra forsterkere i budsjettklassen. NAD gir også mye trøkk og mye godlyd for pengene. Cambridge er også et godt alternativ.

Kabler bruker du minst mulig på. Clas Ohson og Biltema har det du trenger.

Lykke til!
 
K

knutinh

Gjest
Er det aktuelt med et greit lydkort og et sett gode hodetelefoner?

-k
 
K

kbwh

Gjest
I såfall er du i mål med skikkelig lyd (altså slik lyd vi tullingene kan leve med) innenfor budsjett...
 

Palace

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
761
Antall liker
35
Sted
Hagan
Det dukker ofte opp mye spennende på finn.no også. Sjekk torget der jevnlig så kommer du helt sikkert over noe brukandes.
 
O

OldBoy

Gjest
Jeg tror ikke at dette er noe å satse på i ditt 10m2 rom. Tipper at du vil få følelsen av at du sitter inni en basskasse. God lyd i surround er fullt mulig, men koster mye mer enn i stereo. Så hvis ikke budsjettet ditt har fått et kraftig påfyll, ville jeg ha holdt meg til stereo.
 

JORFIN

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2004
Innlegg
1.765
Antall liker
15
Torget vurderinger
22

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Kjøper du nevnte Trends lydkort og slenger på nevnte JBL og CAMBRIDGE må jo være blinkskudd. Passerer så vidt 4000, menmen.. det er nok bare begjynnelsen ;D

PK
 

Cuz

Medlem
Ble medlem
03.01.2008
Innlegg
6
Antall liker
0
Hei, takker for flotte svar ! :)
Har kikket litt rundt, og funnet ut at jeg går for disse : http://www.prisguide.no/product.php?product_id=42781 Dynavoice F6 sort.
Med tanke på design/pris og omtaler passer de godt til mitt bruk.
På forsterker siden har jeg ikke noen store krav, i og med at dynavoicene skal være lettdrevne.
Tenkte på http://www.hifiklubben.no/produkter/stereo/forsterkere/argon_amp3245_integrert_forsterker_sort.htm denne ARGON AMP3245 forsterkeren.
Likte veldig designet godt.
Er ikke dette en super pakke for 2000kr? Skal nok mest brukes med en playstation 3 som dvd avspiller/spill.
Kommer nok til å koble ipoden til den og.

Hørtes dette greit ut?
 

Palace

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
761
Antall liker
35
Sted
Hagan
Joda, det tror jeg helt sikkert blir et bra "førstereis" anlegg. Alternativt kan du kjøpe Argon 7220 høyttalere til 1200kr. på Hifiklubben og få alt med deg hjem samme dag. Kjøpte selv de høyttalerne for å ha som bakhøyttalere og ble meget positivt overrasket over lydkvaliteten da jeg koblet dem opp og spilte musikk på dem! Litt mørk klang (fint på pønk/metall) og "festkul" bass som garantert ikke vil skuffe. I og med at rommet ditt er såpass lite ville jeg nok vurdert stativhøyttalere framfor gulvstående, både av plassmessige og lydmessige årsaker og da vil jeg hjertelig anbefale Argon høyttalerne!!
 
Topp Bunn