Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

Månebaronen

Medlem
Ble medlem
30.12.2007
Innlegg
19
Antall liker
0
I min ungdom hørte jeg veldig mye på musikk på mitt Philips "plastikkanlegg" og hadde stor glede av det selv om lydkvaliteten nok var langt fra god, men i de senere år (har blitt 35 nå) så hører jeg nesten ikke på musikk lenger..
Jeg ønsker å finne tilbake til gleden ved å høre på musikk, og tenker at jeg ønsker å finne et anlegg som klarer å formidle hele lydbildet uten å måtte spille høyt.. Jeg tenker at ideelt sett burde det også være mulig å høre på musikk og samtidig kunne føre en samtale, uten at man mister opplevelsen av musikken fordi man spiller lavt.
Er dette mulig?

Hver gang jeg har fått demonstrert stereoanlegg i diverse butikker, eller hjemme hos noen, så blir jeg slått over ende av et anlegg som spiller så høyt at jeg tenker at dette orker jeg ikke mer enn i noen sekunder til.. Jeg merker egentlig at jeg har litt aversjon mot høye lydtrykk, men samtidig vil jeg ha "punch".. men jeg vil ikke at jeg skal bli sliten i ørene/ hodet etter å ha hørt noen få sanger.

Finnes det noe slikt der ute? Antar at jeg som alltid ender opp i det øvre prisleiet når jeg skal kjøpe meg noe hvor jeg har satt noen kriterier på forhånd.. Må det bli veldig dyrt? I min verden er 20-30.000 for et anlegg mye penger, men jeg må sikkert strekke meg opp mot det..

Jeg husker fra mange år tilbake at Yamaha hadde noen "studiomonitorer" som fikk mye skryt. Jeg vet ikke egentlig hva som skiller en studiomonitor fra en annen høyttaler, men jeg forestiller meg at disse må være konstruert for bruk av profesjonelle som sitter i studio og hører på musikk hele dagen. Da må man jo kunne få servert perfekt lyd uten å være utslitt etter en dag på jobben?

Altså prøver jeg å finne et stereoanlegg som formidler perfekt lyd ved lavt volum til en fornuftig pris.. Forslag mottas med takk!

EDIT: Og så var det kona da.. Blir ikke aktuelt med noen pyramider av noen høyttalere, eller en rørforsterker som kona vil tro jeg har stjålet på teknisk museum.. Rent og pent og smått er vel stikkordene..


(Jeg la først inn dette innlegget på diskusjon.no men kopierer det hit etter tips fra "Zardoz". :) )

EDIT:
Som påpekt av den samme "Zardoz" burde jeg vel komme med noe tillegsopplysninger:
-Budsjett: Jeg syns 20.000 burde holde egentlig.. men jeg kan kanskje strekke meg nærmere 30 hvis ingen sladrer til kona ;)
-Lytterom: Blir nok stående i alminnelig dagligstue uten noen særskilte tiltak for å lage et optimalt lytterom. Trehus. Ca 25 kvm?.. Avstand til høyttalere; ca 4-5m?
-Musikksmak: Variert. Her er noen i tilfeldig rekkefølge: Depeche Mode, the Kovenant, Michael Jackson, Nirvana, Asia, Black Sabbath, Madonna, Malaise, Margaret Berger, Melanie C, Offspring, Saga, 3 Doors Down, Kylie Minogue, Marilyn Manson, Ozzy Osbourne, Dio, Paradise Lost, Garbage, Guano Apes, Metallica, Papa Roach, Queensrÿche, Seigmen. Beste lydopplevelse: Chellokonsert i drammen teater!! :)
-Preferanse for lyd: Ingen lydkjenner, men hater "bassblafring".. Kontant, ren, fyldig, saftig lyd på lavt volum. Bør være mulig å kunne føre en uanstrengt samtale samtidig som man nyter musikk i god lydkvalitet!!
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei!
Velkommen til HFS.
Jeg skal komme med noe, men det er helt uavhengig av pris og størrelse, bare hva jeg har tro på (og litt erfaring) med.
En kamerat har Martin Logan summit (hybrid elektrostat) og her kan man stille nivå på sub/bassdelen for seg.
Jeg er nemlig av den oppfatning av at skal dette gjøre bra så må det en aldri så liten hengekøye (les loudness) til (kun min mening)
Hos han var det en alldeles fin gjengivelse ved lavt volum mens vi satt og spiste.
Åpent tydelig,klart og med bass (nok)
Nye Quad som nylig ble testet i Fidelity sies å være helt ok å lytte til på lave volum.
Nå stemmer vel hverken størrelse eller pris kanskje med dine behov, men det kommer vel flere tips etterhvert.
Uansett så er det min oppfatning at det er en fordel med litt loudnessvirkning -funksjon siden vår hørsel oppfatter en svakere gjengivelse ved ytterfrekvensene (kankje forsterket av ved lavere nivå)
Mvh.KW
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
885
Mine egne erfaringer omkring det å kunne spille musikk ved et lavt lydvolum og samtidig få musikalsk utbytte av det har for det meste kokt ned til to hovedpunkter; komponenter med lavt støynivå og høyttalere med lette membraner.

Men dette tror jeg også har sammenheng med måten man lytter på. Min tilnærming til musikk heller kanskje mot det analytiske. Det som gir meg tilfredsstillelse er å kunne lytte inn i lydbildet og få en forståelse av hvordan instrumenter fremstår rent og uforvrengt. Min erfaring tilsier kanskje at balanserte komponenter som Hegel og EC sine, er bedre på å kunne gjengi musikken mot en stillere bakgrunn sammenlignet mot prismessig tilsvarende komponenter. Sammen med virkningsfulle høyttalere gjør dette meg i stand til å lytte ved relativt lave nivåer og samtidig få utbytte av det.

Andre igjen vil kanskje ha en tilnærming som retter seg mer mot hjerte/smerte faktoren, og ikke så mye mot det typiske "hifi riktige".

På meg virker det som om du er ute etter et anlegg som først og fremst er musikalsk fremfor imponerende, slik anlegg ofte demonstreres i hifi butikker. I så fall burde du kanskje ta en bedre kikk på dette Rega anlegget som anmeldes her. Minus effektforsterkeren som det biampes med i denne testen, og som kan oppgraderes med senere, kommer det på litt over 30k. Kan vel lyttes til hos Kontrapunkt.
 

Lille_Adam

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2007
Innlegg
1.686
Antall liker
14
Rega anlegget over er sikkert glimrende, men om du ikke vil spenne fullt så mye gryn ville jeg forsøkt å få høre på Roksan Kandy Mk III (integrert forsterker) og Kandy KC-1 (CD) sammen med Monitor Audio RS5 eller RS6 hos Hi-Fi Huset. Høyttalerne koster henholdsvis 6000 og 8300 og sammen med eletronikken bør du komme godt under 30k og kanskje også nær 20k. Er ikke sikker på hva forsterker og CD koster, men jeg tipper rundt 8-9k/stk. Pruting er jo også lov, spesielt om du kjøper kompett anlegg.

Roksan Kandy Mk III
Roksan Kandy KC-1
Monitor Audio RS5
Monitor Audio RS6

Hvor godt anlegget spiller på lavt volum (mtp dynamikk - lydkvalitet kommer an på smaken) kommer først og fremst an på følsomheten til høyttalerne. Monitor Audio er etter mitt skjønn blant de bedre på akkurat dette når det gjelder "vanlige" høyttalerkonstruksjoner, men Klipsch er kanskje et enda bedre valg akkurat i så måte. Jeg har nærmest null erfaring med merket, men de har jo en vennetråd på forumet der du sikkert får plenty råd og anbefalinger.

Edit:

Om brukt er et alternativ så kunne du jo kikke på disse to annonsene på bruktmarkedet her: 1 2. Under 20k tilsammen og vil gi deg mye av det du leter etter (tror nå jeg da. Ingen garanti selvsagt). For ordens skyld så har jeg ikke peiling på hvem selgerne er.
 

Månebaronen

Medlem
Ble medlem
30.12.2007
Innlegg
19
Antall liker
0
Ser at elektrostater blir nevnt, men jeg skjønner at prisnivået ikke matcher budsjettet mitt, og samtidig kan jeg ikke tillate meg å dra hjem høyttalere som ser ut som sånne elektriske dingser man griller mygg med om sommer'n.. ;D

Lette membraner nevnes også, og det virker for meg logisk, men da jeg var innom HiFi-centeret fikk jeg raskt beskjed om at det jeg trengte var store høyttalere. De sa forsåvidt ikke noe om membranene da, men snakket vel heller om kabinettet.

En ting jeg funderer på med tanke på størrelsen på høyttalerne er de senere års suksess med Tivoli radio sine bittesmå høyttalere som faktisk klarer å lage fornuftig lyd uten å måtte guffe på så veldig. De benytter også gjerne en sub da.. Jeg har forsåvidt ikke vurdert Tivoli, men det får meg til å undres med tanke på størrelsen på høyttalerne.. Tivoli benytter seg kanskje av "Loudness"?

Når dere skriver om følsomheten til en høyttaler; er det noe man kan lese ut av spesifikasjonene?..

Rega anlegget ser ikke akkurat lekkert ut vil jeg påstå.., men de Roksan greiene så jo ganske bra ut. Rega høyttalerne vargreie nok da (minus trekket på siden..).
 

Lille_Adam

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2007
Innlegg
1.686
Antall liker
14
Følsomheten måles i dB (decibel) og står (typisk) for lydtrykket du får på 1 meters hold ved 1 watt inn i høyttaleren (stemmer ikke det? Anyone?). På Monitor Audio RS5 ser du at det står 90dB, som er en ok følsomhet i denne sammenhengen. Klipsch (f.eks) vil gi deg 94dB eller mer om jeg ikke er helt på feil jorde. Mer er bedre for din del.
 

Månebaronen

Medlem
Ble medlem
30.12.2007
Innlegg
19
Antall liker
0
Lille_Adam skrev:
Følsomheten måles i dB (decibel) og står (typisk) for lydtrykket du får på 1 meters hold ved 1 watt inn i høyttaleren (stemmer ikke det? Anyone?). På Monitor Audio RS5 ser du at det står 90dB, som er en ok følsomhet i denne sammenhengen. Klipsch (f.eks) vil gi deg 94dB eller mer om jeg ikke er helt på feil jorde. Mer er bedre for din del.
Dette er greit å vite når man sitter hjemme og surfer og leser om høyttalere! :)
Må jo uansett lytte til de, men kan jo være greit å luke litt på nettet først..
 
S

svk

Gjest
på enkelte forsterkere er volumkontrollen unøyaktig på lavt vol...på holfien min er lyden ca dobbel så høy i den ene høytaleren når volumet står helt lavt...er litt irreterendes...

EC forsterkeren min hadde noe av det samme...

så du bør kanskje ha det i bakhodet?
 
O

OldBoy

Gjest
Jeg tror at nøkkelen til Månebaronens utfordring ligger i elektronikken, nærmere bestemt i forsterkeren. Dette med høy følsomhet på høyttalerne tror jeg er et blindspor.

Foruten at volumreguleringen, som svk er inne på, kan være unøyaktig ved lavt lyttevolum, er det mange forsterkere som faktisk trenger å bli skrudd opp litt før de våkner til liv. Sånn sett kan det faktisk være en fordel at høyttalerne er litt tungdrevne.

Men for lytting på stearinlysnivå, tror jeg at det er nødvendig å tenke forsterker med tonekontroller og/eller loudness-funksjon. Alternativt en sub, som man regulerer opp nivået på når man spiller veldig lavt. Den sistnevnte metoden fungerer aldeles utmerket hjemme hos meg, og gir lavtlytting i TV-stua et helt annet fundament enn anlegget i finstua greier å levere ved tilsvarende lavt lyttenivå.
 

rockforlife

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.04.2006
Innlegg
74
Antall liker
1
Den gode gamle Luxman L550, spiller supergodt lavt :) En sugden A21a ligeså :)

Find et par letdrevne højttalere og sæt så, en god forstærker til med høj BIAS/høj tomgangstrøm. De er mange gange gode til netop lav volume :)
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.508
Antall liker
2.690
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
Start med et par Carlsson-høytalere, f x OA 58/60, de kan du få billig brukt, men da helst i Sverige (ca 3-3,5kkr)
Alternativt et par OA 50.3 eller OA 52.3, men de koster nok noe mer............
Så kan du egentlig bare bruke tid og resten av pengene på forsterkeri, cd/dvd-spiller og kabler...........

Med disse høytalerne tror jeg du vil stille ganske fritt til å velge forsterker, kilde og kabler, nemmelig.

Lykke til!

mvh
Proffen
 

Zed

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
642
Antall liker
3
Jeg tror at en god løsning kan være et par små høyttalere og en liten aktiv og godt skjult subwoofer. Da kan du stile bas som du ønsker. Det blir kanskje lit bom, bom,.....men det er det egentlig du ønsker.
 

PatSharpX

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2006
Innlegg
558
Antall liker
100
Sted
Oslo
Moren min hadde en Rega Brio før, denne spilte fint på lavt volum, men den spiller ikke spess høyt om man vil dra på litt heller da. Men en helt kurant forsterker.
 

Baard

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
2.154
Antall liker
684
Torget vurderinger
1
Summen av dine krav drar i ulike retninger: pris, størrelse, teknologi, preferanser/ytelse og design.
Du får gjøre et valg som alle oss andre her inne - du får ikke alt i en pakke.

Du får se på et kompakt anlegg fra Linn - evnt. noe brukt fra Naim. Kontakt: Kontrapunkt

Lykke til!
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
885
Månebaronen skrev:
Hver gang jeg har fått demonstrert stereoanlegg i diverse butikker, eller hjemme hos noen, så blir jeg slått over ende av et anlegg som spiller så høyt at jeg tenker at dette orker jeg ikke mer enn i noen sekunder til.. Jeg merker egentlig at jeg har litt aversjon mot høye lydtrykk, men samtidig vil jeg ha "punch".. men jeg vil ikke at jeg skal bli sliten i ørene/ hodet etter å ha hørt noen få sanger
Her tror jeg du egentlig må skille mellom to ting. En ting er et anlegg som gjør det mulig å lytte ved lave nivåer. Akkurat det handler ifølge min erfaring om støysvake komponenter samt en kraftig poweramp koblet med høyttalere med lette membraner.

En annen ting er et anlegg som gir liten grad av lyttetretthet.

Disse to tingene er slett ikke det samme.

Grunnen til at mange hifi anlegg demonstreres ved altfor høye lydtrykk er at de ikke har kvalitet nok til å låte bra ved fornuftige lyttenivåer. Derfor prøver smarte selgere å demonstrere de kvantitative egenskapene ved anlegget heller enn de kvalitative, og håpe på at kunden lar seg imponere av disse. Demonstrert i et butikklokale vil dette fremstå som imponerende, men ikke særlig lyttevennlig.

Det som etter min mening vil gi lytteglede fremfor lyttetretthet kan kort oppsummeres i to ord; SOURCE FIRST. De kvalitative egenskapene kommer fra signalkilden. Er denne dårlig kan ikke dette gjenskapes lengre ut i kjeden. Jeg tror Rega Saturn spilleren vil gi deg den lyttegleden du er ute etter. I tillegg ut fra det jeg har lest om den, har den evnen til å kunne gjøre litt eldre dårlige innspillinger lyttbare. En egenskap som ikke skal undervurdere .

Hvis dette blir for dyrt ville jeg ha vurderte Cambridge Azur 840C CD spilleren. Sammen med de tilhørende Azur 840A eller 740A forsterkerne gir dette mye kvalitet for pengene. Kan fåes hos Hifi klubben. I tillegg har den rimeligere Rega Apollo mange av de samme egenskapene som sin dyrere slektning.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.682
Antall liker
7.922
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Månebaron, du beskriv noko av det vanskelegaste å få tak i. Normalt ville eg prøvd elektrostatar til akkurat det som er ditt behov, men med fare for å skremme kone og ungar, vil nok dette vere fåfengt. Du skal få eit betre tips:
Esoteric held på med lansering av høgtalarar akkurat no. Dei kjøper kompetanse mellom anna frå Tannoy, og resultatet er definitivt ikkje billeg, men noko av det med lågast speleterskel som er å få. Dessutan er det uvanleg pent med nydeleg overflate. Snakk med hificenterkjeden og høyr om du kan få det demonstert. Eg tilrår ein ørliten, dødsnøytral integrert forsterkar saman med dette. Eg testar på ein EL34-basert rørforsterkar som gjer ein ekstremt god jobb, men her finnest det ganske sikkert alternativ...
 

JLmorten

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.07.2006
Innlegg
776
Antall liker
142
Anlegg som lar deg spille lavt og får me alt av detaljer. Har Høytalerne selv, dvs storebror, gulstående.
Jeg personlig sier, få lyttetes. og desse funker bra med en hybrid, da får du jo litt rør, uten at det synes ;D

Triangle Comete EX http://www.triangle-fr.com/WD100AWP/WD100Awp.exe/CTX_10200-2-iUufrdfuKY/gamme_Esprit_EX/SYNC_1861938769
her er pris osv http://www.resonans-web.no/produkter/?cid=7&id=15

Forsterker osv kan du jo bruke denne hybriden som skal være som hånd i hanske for desse høytalerne
UnisonResearch, her er flere alternativ, men Unico P til 10 lapper eller Unico til 14 lapper, Unico P burde holde for lav spilling, Skal være Skikkelige Watt dette her, så ikke noe og si på det.
http://www.erdalstereo.no/unisonresearch.htm

Men Comete EX og Unico P er du oppe i 18 lapper, og trenger kun velge ut en spiller,
da vil jeg anbefale en Marantz, f.eks en Marantz SA7001 til 6 lapper,http://www.resonans-web.no/produkter/?cid=4&id=5

med litt kabler osv så havner du på rundt 25lapper, etter som hvilke kabler du velger...

Dette var mitt bidrag/ anbefaling, Anbefaler det en lyttetest til dette.

NB. Liten subb i tilleg så får du med deg de dypeste tonene også...
Og så må jeg få legge til at en rimelig alround høytaler som er mye for pengene, Tannoy Mercury Fusion 2


Lykke til på Jakt.
 

Distinctive

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2006
Innlegg
11.063
Antall liker
3.589
Sted
Stavanger
GnoMiz skrev:
Moren min hadde en Rega Brio før, denne spilte fint på lavt volum, men den spiller ikke spess høyt om man vil dra på litt heller da. Men en helt kurant forsterker.
Tanten min har en Krell - mange gode råd å få i den nærmeste familien... :eek:
 

Månebaronen

Medlem
Ble medlem
30.12.2007
Innlegg
19
Antall liker
0
Ketil skrev:
En annen ting er et anlegg som gir liten grad av lyttetretthet.
Disse to tingene er slett ikke det samme.

Det som etter min mening vil gi lytteglede fremfor lyttetretthet kan kort oppsummeres i to ord; SOURCE FIRST. De kvalitative egenskapene kommer fra signalkilden. Er denne dårlig kan ikke dette gjenskapes lengre ut i kjeden.
Lyttetretthet var et nytt ord for meg, men dette syns jeg faktisk beskriver det jeg er ute etter meget godt! Jeg blir trett i hodet/ ørene, og ender med å slå over på distriktssendinga isteden.. ::)

Du nevner også kilden som det viktigste i oppsettet. Det går jo ikke å argumentere mot..
Hva om jeg tenker litt alternativt her:
Idag har jeg en eldre Sony Receiver av minste modell, og en Sony CD-spiller som jeg ga 990kr for ny for flere år siden.. Har også en første generasjons Sony DVD-spiller som trolig ikke har den beste teknikken for å lese CD'er da den kun har laser for å lese DVD/CD, men klarer ikke brente CD'er. Jeg hører ikke noe forskjell på disse kildene egentlig..
Høyttalerne mine tror jeg er et hakk bedre?.. 10-11 år gamle Mission 762 (To-veis 8" + 1" soft dome. 65 Hz-20.000Hz. Følsomhet 88dB. 8 Ohm. Står på blyfylte stativ.)

Jeg aner ikke om disse høyttalerne kan gjøre jobben, men hvis jeg starter med CD-spiller og forsterker, så kan jeg kanskje komme langt med disse høyttalerne, eller? Supplere disse med en sub?..
Syns egentlig disse Mission høytalerne har ganske god fyldig bass (om enn ikke så dyp), men føler kanskje at det mangler endel detaljer.. (Har ikke bedre ord for det jeg..) Er kanskje naturlig å mistenke at størsteparten av tapet i oppleggget mitt ligger i CD-spiller og forsterker?..

Diskusjonen om CD-spiller har jeg egentlig også litt vanskelig for å henge med på.. Noen mener at man ikke trenger å betale mer enn et par tusen kroner, mens noen mener man må opp i f.eks. 20.000 før det blir bra.. I tillegg hører man om den første playstation-maskinen som visstnok skal være noe av det beste man kan spille CD på.. ???

Ser også for meg at jeg jo etterhvert må ha meg en eller annen form for neste generasjons Video-spiller i form av f.eks. BlueRay. Vil den evt også duge som CD-spiller?

Edit: Ble plutselig litt usikker på betegnelsen på høyttalerene.. Er ikke hjemme så får ikke sjekket. Fant spesifikasjonene på nettet, men jeg innbiller meg nå at de heter 762i. Må sjekke. (men det er uansett 8". Det er jeg sikker på! ::) )
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Hvorfor er det ingen fra AN menighetne som "iler" til her og forteller at en kombo med f. eks KT 88 baserte single ended Kit 2 sammen med de smaa stativhoytalerne (er det AX2 de heter) eller f. eks Klipsch B3 vil gi denne karen det han soeker til omtrent 2/3 av busjettet han antyder....... Evt kanskje en denne OTO forsterkeren?

Derfra kan man starte litt forsiktig med kilden ved aa benytte f. eks en Ipod med doc etc for aa holde budsjettet nede, og evt ta det derfra etterhvert. Jeg er i alle fall forsiktig med aa anbefale CD-spiller i dagens market. Kanskje noe med elekronisk lagring og USB-dac er mer "up to date"?.

Kan bli et meget velspillende lite anlegg som gir mye moro paa lavt volum dette :)
 

Steinar_R

Hi-Fi interessert
Ble medlem
19.01.2003
Innlegg
54
Antall liker
14
Jeg hadde engang et sett Quad ESL-63 (elektrostater). Disse har en følsomhet på ca 84db/w ,mao ikke akkurat lettdrevne.Men når det gjaldt lytting på lave nivåer så var de helt utrolig gode (i mine ører ihvertfall) både med og uten dipolbasser.

Et alternativ kan jo være et par Hawthorne Silver Iris (eller hva de nå heter),
coaxelement i åpen baffel. De er forholdvis lettdrevne (95db/w ca) og spiller bra både ved lave og høye nivåer. Et ytterligere pluss er at du ikke trenger noe kraftverk til å drive dem.

Mvh

Steinar_R
 

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.099
Antall liker
497
Jeg tror at KW er inne på noe veldig viktig her. Man bør ha et fokus på hvordan hørselen virker ved lave lydtrykk. Man bør enten velge en høyttaler med en litt dempet mellomtone, eller benytte seg av tonekontroller/loudness. Jeg kjenner selv ikke til noen bedre høyttaler til lave volumer enn mine tidligere Vienna Acoustics Mozart Grand. Disse koster rundt 20.000,- avhengig av utførelse. Ved å koble disse opp mot de nye komponentene fra feks Pioneer tror jeg resultatet kan bli veldig fint. Jeg kjenner ikke personlig til komponentene fra Pioneer, men tror gjerne at dette kan være en ok match ut fra de testene jeg har lest. Forsterkeren og cdspilleren koster rundt 9000,- til sammen. Kan kjøpes hos Lefdal og Elkjøp. Høyttalerne kan kjøpes bla gjennom Stereofil i Oslo.

http://www.stereofil.no/produkter/hoyttalere/vienna_mozart.html

http://www.pioneer.no/no/content/press/news/eisa_PDD6J.html
http://www.pioneer.no/no/products/42/97/418/A-A6-J/index.html
http://www.pioneer.no/files/no/AA6ogPDD6whathifijuni07.pdf




 

mls

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
12.11.2007
Innlegg
412
Antall liker
27
Uansett hva du velger av utstyr vil du få problemer ved lave lyttenivå. Velg en forsterker med tonekontroller, enkelt og greit.
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
885
Månebaronen skrev:
Ketil skrev:
En annen ting er et anlegg som gir liten grad av lyttetretthet.
Disse to tingene er slett ikke det samme.

Det som etter min mening vil gi lytteglede fremfor lyttetretthet kan kort oppsummeres i to ord; SOURCE FIRST. De kvalitative egenskapene kommer fra signalkilden. Er denne dårlig kan ikke dette gjenskapes lengre ut i kjeden.
Lyttetretthet var et nytt ord for meg, men dette syns jeg faktisk beskriver det jeg er ute etter meget godt! Jeg blir trett i hodet/ ørene, og ender med å slå over på distriktssendinga isteden.. ::)

Du nevner også kilden som det viktigste i oppsettet. Det går jo ikke å argumentere mot..
Hva om jeg tenker litt alternativt her:
Idag har jeg en eldre Sony Receiver av minste modell, og en Sony CD-spiller som jeg ga 990kr for ny for flere år siden.. Har også en første generasjons Sony DVD-spiller som trolig ikke har den beste teknikken for å lese CD'er da den kun har laser for å lese DVD/CD, men klarer ikke brente CD'er. Jeg hører ikke noe forskjell på disse kildene egentlig..
Høyttalerne mine tror jeg er et hakk bedre?.. 10-11 år gamle Mission 762 (To-veis 8" + 1" soft dome. 65 Hz-20.000Hz. Følsomhet 88dB. 8 Ohm. Står på blyfylte stativ.)

Jeg aner ikke om disse høyttalerne kan gjøre jobben, men hvis jeg starter med CD-spiller og forsterker, så kan jeg kanskje komme langt med disse høyttalerne, eller? Supplere disse med en sub?..
Syns egentlig disse Mission høytalerne har ganske god fyldig bass (om enn ikke så dyp), men føler kanskje at det mangler endel detaljer.. (Har ikke bedre ord for det jeg..) Er kanskje naturlig å mistenke at størsteparten av tapet i oppleggget mitt ligger i CD-spiller og forsterker?..

Diskusjonen om CD-spiller har jeg egentlig også litt vanskelig for å henge med på.. Noen mener at man ikke trenger å betale mer enn et par tusen kroner, mens noen mener man må opp i f.eks. 20.000 før det blir bra.. I tillegg hører man om den første playstation-maskinen som visstnok skal være noe av det beste man kan spille CD på.. ???

Ser også for meg at jeg jo etterhvert må ha meg en eller annen form for neste generasjons Video-spiller i form av f.eks. BlueRay. Vil den evt også duge som CD-spiller?

Edit: Ble plutselig litt usikker på betegnelsen på høyttalerene.. Er ikke hjemme så får ikke sjekket. Fant spesifikasjonene på nettet, men jeg innbiller meg nå at de heter 762i. Må sjekke. (men det er uansett 8". Det er jeg sikker på! ::) )
Selv mener jeg signalkilden er undervurdert i hifi sammenheng. Tidligere hadde kilden mye større betydning og 60/40 regelen var vanlig å bruke ved sammensetting av anlegg. Det vil si 60% av budsjett på kilde og 40% på forsterker/høyttaler. Etterhvert spredde det seg en oppfatning om at alle cd spillere låt likt, og enten så var avlesningen korrekt eller så var den feil og det fantes ingen mellomting som kunne gjøre at noen spillere låt bedre enn andre.

Etterhvert har dette på en måte også blitt en sannhet i den forstand at de fleste hifi produsenter som Rega har vært avhengig av å få drivverk/software fra større produsenter som Sony. Når så disse ikke lenger satser på cd teknologien får de mindre produsentene et problem. Grunnen til at jeg anbefaler Rega sine spillere er at de har egenutviklet drivverk/software i samarbeid med et engelsk firma. Dermed får de et forsprang på andre produsenter ved at de foretar en en utvikling innenfor det digitale domene hvor andre produsenter fremdeles kjøper inn etterhvert foreldete drivverk/software løsninger og bare flikker på det analoge designet.

En Rega Saturn spiller er nok en high end spiller til mid-fi pris. Men nå er det jo sikkert litt psykologi inne i bildet óg. Det er liksom litt enklere å forklare bruken av 16k på de flotte gulvstående høyttalerne med pianolakk finish, enn samme summen på en unselig liten cd spiller som naboen bare har brukt en tusenlapp på nede på Rimi. Selv om sistnevnte har mer betydning for lyden. I tillegg skjer det en utvikling hvor færre kjøper musikk på cd og heller får det fra andre medium. Noe som får noen til å bli skeptisk i forhold til cd platens fremtid.

Hvis du tenker på å gå en alternativ rute kan kanskje en DAC være en løsning. Jeg har selv en Playstation 3 som jeg har tenkt å kjøpe inn en DAC til litt for moro skyld for å høre hvor bra det låter og få optimal lyd fra Blu-Ray. DAC'en jeg tenker på er Beresford TC-7510. Denne har vært prøvd ut av andre her på forumet med meget godt resultat. Jeg har lest beretninger om at PS3+DAC kan gi lyd i high end land :D

Hvis du har mulighet til å stikke innom f.eks. Kontrapunkt kunne du tatt kontakt og hørt på muligheten om å få prøve dine Mission høyttalere sammen med Rega elektronikk. Få de til å demonstrere Rega Apollo opp mot Saturn, og Mission HT opp mot Rega sine modeller. Videre kan du høre hvordan dette låter opp mot et kompaktanlegg fra Linn.
 

Månebaronen

Medlem
Ble medlem
30.12.2007
Innlegg
19
Antall liker
0
Ketil skrev:
Hvis du tenker på å gå en alternativ rute kan kanskje en DAC være en løsning. Jeg har selv en Playstation 3 som jeg har tenkt å kjøpe inn en DAC til litt for moro skyld for å høre hvor bra det låter og få optimal lyd fra Blu-Ray. DAC'en jeg tenker på er Beresford TC-7510. Denne har vært prøvd ut av andre her på forumet med meget godt resultat. Jeg har lest beretninger om at PS3+DAC kan gi lyd i high end land :D
Jeg er helt grønn på emnet, men idag ville jeg forventet at forsterkere var utstyrt med SPDIF-inngang?.. Eller er dette noe bare Sony og Philips benytter?
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
885
Månebaronen skrev:
Ketil skrev:
Hvis du tenker på å gå en alternativ rute kan kanskje en DAC være en løsning. Jeg har selv en Playstation 3 som jeg har tenkt å kjøpe inn en DAC til litt for moro skyld for å høre hvor bra det låter og få optimal lyd fra Blu-Ray. DAC'en jeg tenker på er Beresford TC-7510. Denne har vært prøvd ut av andre her på forumet med meget godt resultat. Jeg har lest beretninger om at PS3+DAC kan gi lyd i high end land :D
Jeg er helt grønn på emnet, men idag ville jeg forventet at forsterkere var utstyrt med SPDIF-inngang?.. Eller er dette noe bare Sony og Philips benytter?
SPDIF inngang er vel standard på hjemmekinoforsterkere, mens på vanlige stereoforsterkere er vel det heller en sjeldenhet. Poenget er vel at Beresford DAC'en vil gi en betraktelig bedre lydkvalitet enn run-of-the-mill DAC'ene som sitter i hjemmekinoforsterkere.
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.495
Antall liker
2.925
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Jeg har hørt flere oppsett som spiller rimelig dypt og med pondus i bånn selv med lavt lydpåtrykk.
Disse oppsettene har alle hatt til felles: RØR

Nå vil jeg ikke påstå at det er veien, men med det budsjettet du har satt deg, tror jeg du kan komme langt med en rimelig lettdreven ht som foreks. The Hammer Dynamics
Super 12
og foreks. Doge Audio 6130R eller en brukt PrimaLuna eller Patos integrert forsterker.

Da har du en del kroner tilbake til en bra kilde.

Edit:
Ser nå at du vil unngå rør....men disse forsterkerne ser rimelig "moderne" ut og har beskyttelsesgitter som klåfingrede personer. :)
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.940
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Nå blev spdif nevnt. Har du pc ? Du nevner du kanskje vil kjøbe en dvd spiller også.
Nu nevnte du noe med design på utstyr osv., da kan vi kanskje glemme en Tandberg TR 2075 MK II da ?
Jeg har all musikk på pc, denne blir da streamet via en trådløs router til en Squeezeboks 3. Herfra går det digitale signal inn i min dac i den integrerte forsterker.
SB3 er en snerten liten dings, litt plastic kanskje, men det fungerer fint. Alle 240 albums er tilgjengelig ved et par tastetrykk, og alverdens radiostasjoner også.
Min dvd/cd spiller bruker jeg ALDRIG mer.
Med en god strømsterk forsterker, (eventuelt en liten separat dac) og kanskje et sett Dynaudio Audience 52 (på tilbud hos hifisentret) er du kanskje i mål.....med et snertent anonymt pent anlegg.
 

Månebaronen

Medlem
Ble medlem
30.12.2007
Innlegg
19
Antall liker
0
Ketil skrev:
Månebaronen skrev:
Ketil skrev:
Hvis du tenker på å gå en alternativ rute kan kanskje en DAC være en løsning. Jeg har selv en Playstation 3 som jeg har tenkt å kjøpe inn en DAC til litt for moro skyld for å høre hvor bra det låter og få optimal lyd fra Blu-Ray. DAC'en jeg tenker på er Beresford TC-7510. Denne har vært prøvd ut av andre her på forumet med meget godt resultat. Jeg har lest beretninger om at PS3+DAC kan gi lyd i high end land :D
Jeg er helt grønn på emnet, men idag ville jeg forventet at forsterkere var utstyrt med SPDIF-inngang?.. Eller er dette noe bare Sony og Philips benytter?
SPDIF inngang er vel standard på hjemmekinoforsterkere, mens på vanlige stereoforsterkere er vel det heller en sjeldenhet. Poenget er vel at Beresford DAC'en vil gi en betraktelig bedre lydkvalitet enn run-of-the-mill DAC'ene som sitter i hjemmekinoforsterkere.
Er dette en slik du advarer mot?

Den har SPDIF inn ihvertfall. Og kanskje sammen med denne?

Eller snakker jeg med feil menighet da?... 8)
 

Sniff

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.09.2005
Innlegg
2.024
Antall liker
94
Mitt konkrete forslag:

Dynabel 2S kit med kabinetter - kr 5 700.00; Spiller fint, også lavt. Lett å like.
Brukt Electrocompaniet aw 60 - kr 4000.00; Varm og levende lyd.
grei Sub, gjerne brukt - kr 4000?
Parasound Model 2100 Pre-Amp, sort - kr 5 990.00; Har ikke hørt den, men er den ca nøytral vil den kunne gi fleksibilitet til å ratte lyd etter skiftende behov.

Som kilde kan det velges og vrakes mellom brukte godsaker, kosteffektive testvinnere osv. eller en PC/dac-løsning. Har du en gammel cd-spiller eller spillmaskin med dig. ut trenger du bare en dac. Kabler, stativ osv. finner man vel også plass til, akkuratt som godteri og pils. Lykke til

mvh
Sniff
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.495
Antall liker
2.925
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Månebaronen skrev:
Er dette en slik du advarer mot?

Den har SPDIF inn ihvertfall. Og kanskje sammen med denne?

Eller snakker jeg med feil menighet da?... 8)
Om det er "best" lyd pr. krone til musikkavspilling du er ute etter, så kan nok svaret være ja ;)
 

Vapor

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.10.2002
Innlegg
873
Antall liker
127
Sted
Bergen
Kan nok være jeg er på tynn is her...men god lyd når det spilles lavt..(også)...det er det hos meg :)

Stereoen står i stuen,så det er absolutt viktig at det låter veldig bra ved moderate volum.

Jeg har rør og lett-drevne høyttalere..så kanskje det er veien å gå for deg også?
 

Månebaronen

Medlem
Ble medlem
30.12.2007
Innlegg
19
Antall liker
0
emotikon skrev:
Månebaronen skrev:
Er dette en slik du advarer mot?

Den har SPDIF inn ihvertfall. Og kanskje sammen med denne?

Eller snakker jeg med feil menighet da?... 8)
Om det er "best" lyd pr. krone til musikkavspilling du er ute etter, så kan nok svaret være ja ;)
Var redd for det ja!.. ;) Henger litt igjen fra gamledager da det eneste saliggjørende vi kompisene snakket om var Sony ES! Men så kom Hifi-klubben!..
 

Månebaronen

Medlem
Ble medlem
30.12.2007
Innlegg
19
Antall liker
0
Men .. forstår jeg dere rett når jeg tror dere sier at en PC og en DAC er HiFi?!..

Jeg trodde man måtte ha en EKTE CD-spiller jeg ..

Da kan jeg jo kanskje satse på en type MediaCenter PC eller lignende da? Med touch-skjerm for betjening uten å måtte slå på TV'en selvsagt.

Mange veier til Rom ..
 
Topp Bunn