Side 1 av 5 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 92
Abonnér på denne tråden
 1. #1

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  I min ungdom hørte jeg veldig mye på musikk på mitt Philips "plastikkanlegg" og hadde stor glede av det selv om lydkvaliteten nok var langt fra god, men i de senere år (har blitt 35 nå) så hører jeg nesten ikke på musikk lenger..
  Jeg ønsker å finne tilbake til gleden ved å høre på musikk, og tenker at jeg ønsker å finne et anlegg som klarer å formidle hele lydbildet uten å måtte spille høyt.. Jeg tenker at ideelt sett burde det også være mulig å høre på musikk og samtidig kunne føre en samtale, uten at man mister opplevelsen av musikken fordi man spiller lavt.
  Er dette mulig?

  Hver gang jeg har fått demonstrert stereoanlegg i diverse butikker, eller hjemme hos noen, så blir jeg slått over ende av et anlegg som spiller så høyt at jeg tenker at dette orker jeg ikke mer enn i noen sekunder til.. Jeg merker egentlig at jeg har litt aversjon mot høye lydtrykk, men samtidig vil jeg ha "punch".. men jeg vil ikke at jeg skal bli sliten i ørene/ hodet etter å ha hørt noen få sanger.

  Finnes det noe slikt der ute? Antar at jeg som alltid ender opp i det øvre prisleiet når jeg skal kjøpe meg noe hvor jeg har satt noen kriterier på forhånd.. Må det bli veldig dyrt? I min verden er 20-30.000 for et anlegg mye penger, men jeg må sikkert strekke meg opp mot det..

  Jeg husker fra mange år tilbake at Yamaha hadde noen "studiomonitorer" som fikk mye skryt. Jeg vet ikke egentlig hva som skiller en studiomonitor fra en annen høyttaler, men jeg forestiller meg at disse må være konstruert for bruk av profesjonelle som sitter i studio og hører på musikk hele dagen. Da må man jo kunne få servert perfekt lyd uten å være utslitt etter en dag på jobben?

  Altså prøver jeg å finne et stereoanlegg som formidler perfekt lyd ved lavt volum til en fornuftig pris.. Forslag mottas med takk!

  EDIT: Og så var det kona da.. Blir ikke aktuelt med noen pyramider av noen høyttalere, eller en rørforsterker som kona vil tro jeg har stjålet på teknisk museum.. Rent og pent og smått er vel stikkordene..


  (Jeg la først inn dette innlegget på diskusjon.no men kopierer det hit etter tips fra "Zardoz". )

  EDIT:
  Som påpekt av den samme "Zardoz" burde jeg vel komme med noe tillegsopplysninger:
  -Budsjett: Jeg syns 20.000 burde holde egentlig.. men jeg kan kanskje strekke meg nærmere 30 hvis ingen sladrer til kona
  -Lytterom: Blir nok stående i alminnelig dagligstue uten noen særskilte tiltak for å lage et optimalt lytterom. Trehus. Ca 25 kvm?.. Avstand til høyttalere; ca 4-5m?
  -Musikksmak: Variert. Her er noen i tilfeldig rekkefølge: Depeche Mode, the Kovenant, Michael Jackson, Nirvana, Asia, Black Sabbath, Madonna, Malaise, Margaret Berger, Melanie C, Offspring, Saga, 3 Doors Down, Kylie Minogue, Marilyn Manson, Ozzy Osbourne, Dio, Paradise Lost, Garbage, Guano Apes, Metallica, Papa Roach, Queensrÿche, Seigmen. Beste lydopplevelse: Chellokonsert i drammen teater!!
  -Preferanse for lyd: Ingen lydkjenner, men hater "bassblafring".. Kontant, ren, fyldig, saftig lyd på lavt volum. Bør være mulig å kunne føre en uanstrengt samtale samtidig som man nyter musikk i god lydkvalitet!!
  www.strikkmotor.no

 2. #2
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Hei!
  Velkommen til HFS.
  Jeg skal komme med noe, men det er helt uavhengig av pris og størrelse, bare hva jeg har tro på (og litt erfaring) med.
  En kamerat har Martin Logan summit (hybrid elektrostat) og her kan man stille nivå på sub/bassdelen for seg.
  Jeg er nemlig av den oppfatning av at skal dette gjøre bra så må det en aldri så liten hengekøye (les loudness) til (kun min mening)
  Hos han var det en alldeles fin gjengivelse ved lavt volum mens vi satt og spiste.
  Åpent tydelig,klart og med bass (nok)
  Nye Quad som nylig ble testet i Fidelity sies å være helt ok å lytte til på lave volum.
  Nå stemmer vel hverken størrelse eller pris kanskje med dine behov, men det kommer vel flere tips etterhvert.
  Uansett så er det min oppfatning at det er en fordel med litt loudnessvirkning -funksjon siden vår hørsel oppfatter en svakere gjengivelse ved ytterfrekvensene (kankje forsterket av ved lavere nivå)
  Mvh.KW

 3. #3
  Æresmedlem Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  10,484
  Tagget i
  11 Innlegg
  Album
  1

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Sjekk ut horn.....

 4. #4
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,973
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Mine egne erfaringer omkring det å kunne spille musikk ved et lavt lydvolum og samtidig få musikalsk utbytte av det har for det meste kokt ned til to hovedpunkter; komponenter med lavt støynivå og høyttalere med lette membraner.

  Men dette tror jeg også har sammenheng med måten man lytter på. Min tilnærming til musikk heller kanskje mot det analytiske. Det som gir meg tilfredsstillelse er å kunne lytte inn i lydbildet og få en forståelse av hvordan instrumenter fremstår rent og uforvrengt. Min erfaring tilsier kanskje at balanserte komponenter som Hegel og EC sine, er bedre på å kunne gjengi musikken mot en stillere bakgrunn sammenlignet mot prismessig tilsvarende komponenter. Sammen med virkningsfulle høyttalere gjør dette meg i stand til å lytte ved relativt lave nivåer og samtidig få utbytte av det.

  Andre igjen vil kanskje ha en tilnærming som retter seg mer mot hjerte/smerte faktoren, og ikke så mye mot det typiske "hifi riktige".

  På meg virker det som om du er ute etter et anlegg som først og fremst er musikalsk fremfor imponerende, slik anlegg ofte demonstreres i hifi butikker. I så fall burde du kanskje ta en bedre kikk på dette Rega anlegget som anmeldes her. Minus effektforsterkeren som det biampes med i denne testen, og som kan oppgraderes med senere, kommer det på litt over 30k. Kan vel lyttes til hos Kontrapunkt.


  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Rega anlegget over er sikkert glimrende, men om du ikke vil spenne fullt så mye gryn ville jeg forsøkt å få høre på Roksan Kandy Mk III (integrert forsterker) og Kandy KC-1 (CD) sammen med Monitor Audio RS5 eller RS6 hos Hi-Fi Huset. Høyttalerne koster henholdsvis 6000 og 8300 og sammen med eletronikken bør du komme godt under 30k og kanskje også nær 20k. Er ikke sikker på hva forsterker og CD koster, men jeg tipper rundt 8-9k/stk. Pruting er jo også lov, spesielt om du kjøper kompett anlegg.

  Roksan Kandy Mk III
  Roksan Kandy KC-1
  Monitor Audio RS5
  Monitor Audio RS6

  Hvor godt anlegget spiller på lavt volum (mtp dynamikk - lydkvalitet kommer an på smaken) kommer først og fremst an på følsomheten til høyttalerne. Monitor Audio er etter mitt skjønn blant de bedre på akkurat dette når det gjelder "vanlige" høyttalerkonstruksjoner, men Klipsch er kanskje et enda bedre valg akkurat i så måte. Jeg har nærmest null erfaring med merket, men de har jo en vennetråd på forumet der du sikkert får plenty råd og anbefalinger.

  Edit:

  Om brukt er et alternativ så kunne du jo kikke på disse to annonsene på bruktmarkedet her: 1 2. Under 20k tilsammen og vil gi deg mye av det du leter etter (tror nå jeg da. Ingen garanti selvsagt). For ordens skyld så har jeg ikke peiling på hvem selgerne er.

 6. #6

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Ser at elektrostater blir nevnt, men jeg skjønner at prisnivået ikke matcher budsjettet mitt, og samtidig kan jeg ikke tillate meg å dra hjem høyttalere som ser ut som sånne elektriske dingser man griller mygg med om sommer'n..

  Lette membraner nevnes også, og det virker for meg logisk, men da jeg var innom HiFi-centeret fikk jeg raskt beskjed om at det jeg trengte var store høyttalere. De sa forsåvidt ikke noe om membranene da, men snakket vel heller om kabinettet.

  En ting jeg funderer på med tanke på størrelsen på høyttalerne er de senere års suksess med Tivoli radio sine bittesmå høyttalere som faktisk klarer å lage fornuftig lyd uten å måtte guffe på så veldig. De benytter også gjerne en sub da.. Jeg har forsåvidt ikke vurdert Tivoli, men det får meg til å undres med tanke på størrelsen på høyttalerne.. Tivoli benytter seg kanskje av "Loudness"?

  Når dere skriver om følsomheten til en høyttaler; er det noe man kan lese ut av spesifikasjonene?..

  Rega anlegget ser ikke akkurat lekkert ut vil jeg påstå.., men de Roksan greiene så jo ganske bra ut. Rega høyttalerne vargreie nok da (minus trekket på siden..).
  www.strikkmotor.no

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Følsomheten måles i dB (decibel) og står (typisk) for lydtrykket du får på 1 meters hold ved 1 watt inn i høyttaleren (stemmer ikke det? Anyone?). På Monitor Audio RS5 ser du at det står 90dB, som er en ok følsomhet i denne sammenhengen. Klipsch (f.eks) vil gi deg 94dB eller mer om jeg ikke er helt på feil jorde. Mer er bedre for din del.

 8. #8

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Sitat Sitat fra Lille_Adam
  Følsomheten måles i dB (decibel) og står (typisk) for lydtrykket du får på 1 meters hold ved 1 watt inn i høyttaleren (stemmer ikke det? Anyone?). På Monitor Audio RS5 ser du at det står 90dB, som er en ok følsomhet i denne sammenhengen. Klipsch (f.eks) vil gi deg 94dB eller mer om jeg ikke er helt på feil jorde. Mer er bedre for din del.
  Dette er greit å vite når man sitter hjemme og surfer og leser om høyttalere!
  Må jo uansett lytte til de, men kan jo være greit å luke litt på nettet først..
  www.strikkmotor.no

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Helt klart - nettet er din venn.

 10. #10
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  2,565
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  på enkelte forsterkere er volumkontrollen unøyaktig på lavt vol...på holfien min er lyden ca dobbel så høy i den ene høytaleren når volumet står helt lavt...er litt irreterendes...

  EC forsterkeren min hadde noe av det samme...

  så du bør kanskje ha det i bakhodet?

 11. #11
  OldBoy
  Guest

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Jeg tror at nøkkelen til Månebaronens utfordring ligger i elektronikken, nærmere bestemt i forsterkeren. Dette med høy følsomhet på høyttalerne tror jeg er et blindspor.

  Foruten at volumreguleringen, som svk er inne på, kan være unøyaktig ved lavt lyttevolum, er det mange forsterkere som faktisk trenger å bli skrudd opp litt før de våkner til liv. Sånn sett kan det faktisk være en fordel at høyttalerne er litt tungdrevne.

  Men for lytting på stearinlysnivå, tror jeg at det er nødvendig å tenke forsterker med tonekontroller og/eller loudness-funksjon. Alternativt en sub, som man regulerer opp nivået på når man spiller veldig lavt. Den sistnevnte metoden fungerer aldeles utmerket hjemme hos meg, og gir lavtlytting i TV-stua et helt annet fundament enn anlegget i finstua greier å levere ved tilsvarende lavt lyttenivå.

 12. #12
  Hifi-interessert rockforlife's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  74
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Den gode gamle Luxman L550, spiller supergodt lavt En sugden A21a ligeså

  Find et par letdrevne højttalere og sæt så, en god forstærker til med høj BIAS/høj tomgangstrøm. De er mange gange gode til netop lav volume

 13. #13
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  7,064
  Tagget i
  2 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Start med et par Carlsson-høytalere, f x OA 58/60, de kan du få billig brukt, men da helst i Sverige (ca 3-3,5kkr)
  Alternativt et par OA 50.3 eller OA 52.3, men de koster nok noe mer............
  Så kan du egentlig bare bruke tid og resten av pengene på forsterkeri, cd/dvd-spiller og kabler...........

  Med disse høytalerne tror jeg du vil stille ganske fritt til å velge forsterker, kilde og kabler, nemmelig.

  Lykke til!

  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 14. #14
  Overivrig entusiast Zed's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  642
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Sitat Sitat fra Distinctive
  Sjekk ut horn.....
  Dama blir sikert veldig glad......i horn
  Fender Stratocaster, Martin HD-28, Laney Lionheart, Fulltone

 15. #15
  Overivrig entusiast Zed's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  642
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Jeg tror at en god løsning kan være et par små høyttalere og en liten aktiv og godt skjult subwoofer. Da kan du stile bas som du ønsker. Det blir kanskje lit bom, bom,.....men det er det egentlig du ønsker.
  Fender Stratocaster, Martin HD-28, Laney Lionheart, Fulltone

 16. #16
  Overivrig entusiast PatSharpX's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  558
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Moren min hadde en Rega Brio før, denne spilte fint på lavt volum, men den spiller ikke spess høyt om man vil dra på litt heller da. Men en helt kurant forsterker.
  Hegel H160 // ProAc D18 // NAD 533 // Graham Slee ERA V Gold // TIDAL Hifi

 17. #17
  Hifi Freak Baard's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  1,725
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Summen av dine krav drar i ulike retninger: pris, størrelse, teknologi, preferanser/ytelse og design.
  Du får gjøre et valg som alle oss andre her inne - du får ikke alt i en pakke.

  Du får se på et kompakt anlegg fra Linn - evnt. noe brukt fra Naim. Kontakt: Kontrapunkt

  Lykke til!

  Something new, something old and something very old:
  |SB Touch - Chromecast Audio as Roon endpoint | Meridian 568.2MM | Copland CTA 501 | Klipsch Heresey 1 w/Crites upgrade A-55G driver - CT120 tweeter| Kino: Sony HW50 - Sony UPB-X800 - Meridian DSP senter |

 18. #18
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,973
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Sitat Sitat fra Månebaronen
  Hver gang jeg har fått demonstrert stereoanlegg i diverse butikker, eller hjemme hos noen, så blir jeg slått over ende av et anlegg som spiller så høyt at jeg tenker at dette orker jeg ikke mer enn i noen sekunder til.. Jeg merker egentlig at jeg har litt aversjon mot høye lydtrykk, men samtidig vil jeg ha "punch".. men jeg vil ikke at jeg skal bli sliten i ørene/ hodet etter å ha hørt noen få sanger
  Her tror jeg du egentlig må skille mellom to ting. En ting er et anlegg som gjør det mulig å lytte ved lave nivåer. Akkurat det handler ifølge min erfaring om støysvake komponenter samt en kraftig poweramp koblet med høyttalere med lette membraner.

  En annen ting er et anlegg som gir liten grad av lyttetretthet.

  Disse to tingene er slett ikke det samme.

  Grunnen til at mange hifi anlegg demonstreres ved altfor høye lydtrykk er at de ikke har kvalitet nok til å låte bra ved fornuftige lyttenivåer. Derfor prøver smarte selgere å demonstrere de kvantitative egenskapene ved anlegget heller enn de kvalitative, og håpe på at kunden lar seg imponere av disse. Demonstrert i et butikklokale vil dette fremstå som imponerende, men ikke særlig lyttevennlig.

  Det som etter min mening vil gi lytteglede fremfor lyttetretthet kan kort oppsummeres i to ord; SOURCE FIRST. De kvalitative egenskapene kommer fra signalkilden. Er denne dårlig kan ikke dette gjenskapes lengre ut i kjeden. Jeg tror Rega Saturn spilleren vil gi deg den lyttegleden du er ute etter. I tillegg ut fra det jeg har lest om den, har den evnen til å kunne gjøre litt eldre dårlige innspillinger lyttbare. En egenskap som ikke skal undervurdere .

  Hvis dette blir for dyrt ville jeg ha vurderte Cambridge Azur 840C CD spilleren. Sammen med de tilhørende Azur 840A eller 740A forsterkerne gir dette mye kvalitet for pengene. Kan fåes hos Hifi klubben. I tillegg har den rimeligere Rega Apollo mange av de samme egenskapene som sin dyrere slektning.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 19. #19
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  2,565
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  hva med dette?

  http://www.audiofoni.no/firma/filer/...hjemmekino.pdf

  lurer selv litt i xavian høytalere...

 20. #20
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,202
  Tagget i
  5 Innlegg

  Et anlegg som spiller så lavt som mulig takk...

  Månebaron, du beskriv noko av det vanskelegaste å få tak i. Normalt ville eg prøvd elektrostatar til akkurat det som er ditt behov, men med fare for å skremme kone og ungar, vil nok dette vere fåfengt. Du skal få eit betre tips:
  Esoteric held på med lansering av høgtalarar akkurat no. Dei kjøper kompetanse mellom anna frå Tannoy, og resultatet er definitivt ikkje billeg, men noko av det med lågast speleterskel som er å få. Dessutan er det uvanleg pent med nydeleg overflate. Snakk med hificenterkjeden og høyr om du kan få det demonstert. Eg tilrår ein ørliten, dødsnøytral integrert forsterkar saman med dette. Eg testar på ein EL34-basert rørforsterkar som gjer ein ekstremt god jobb, men her finnest det ganske sikkert alternativ...
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

Side 1 av 5 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed