Hey Baseheads !

O

OivindJ

Gjest
Hehe ;D ;D ;D

Et spørsmål til dere som forstår prinsippet til BASE platformene godt:

Er det noen grunn til at dette prinsippet skulle virke noe dårligere for rør-utstyr med store tunge trafoer(?), som sitter nesten heeelt bakerst?

(Her får en jo 70-80%(kanskje) av vekten "bakerst", i motsettning til det jevnt fordelte vekten av "motvekten/loddet")

..og ja; jeg vet også hvordan prinippet funker sånn generelt, at en kan feste utstyret i platformen, og at baksiden henger fast i forsiden( ::) ), osv osv... (Ikke det jeg lurer på..)
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Er vel ingen grunn til at de skulle fungere daarligere....tror jeg..

men uten aa kjenne til hvor mye disse vibrasjonsdempende enhetene lar seg komprimere, holder jeg muligheten aapen for at et objekt med svaert ujevn vektfordeling kan resultere i at plattformens ovre del kommer ut av vater?

Bygger man derimot slike plattformer selv, kan man naturlig nok plassere de dempende enhetene i forhold til vektfordelingen av objektet som skal dempes.

dette maa oppfattes som teori som ikke er provd i praksis fra min side....
 
O

OivindJ

Gjest
...og ingen grunn til at en ujevn vektfordeling på en eller annen måte skulle bidra til å øke utslagene på viberasjonene, framfor å dempe dem?

Er vel ikke noen grunn til å tro det?
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Jeg vil tro at det har en betydning dersom vekten i stor grad fordeles ujevnt på BASE. Det er fire sett ''føtter'' (en over og en under bunnplaten i hvert hjørne) som hver er tilpasset sin andel av den anbefalte vekten. Ujevn fordeling vil gi samme virkning som å bruke feil vekt i forhold til BASE-modell.

(Antar jeg..)

Beste kilde til info er vel BASE-folkene selv?
 

Geir_O

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.03.2002
Innlegg
716
Antall liker
19
Det samme har jeg med min Well Tempered Classic platespiller. Motoren nesten i ene hjørnet gjør at vektfordelingen blir ganske skjev. Dette har jeg (etter ide av Necroth) løst med en MDF plate og fire Solid Tech føtter under. Her justeres vekten ved antall fjærer som brukes på vært ben. Jeg må ha platen da motoren er fri fra selve spilleren. Du klarer deg kanskje uten den? Fungerer utmerket.

Mvh
Geir
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Hva annet enn aa flytte tyngdepunktet oppover skulle denne gjore?

Ideell losning er aa bygge "base" selv, med fler, mindre dempestykker, fordelt etter objektet som skal dempes.......kanskje..... ???

Blir kun teorier dette...regner med en del utproving i 2008!
 

pedal

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
5.403
Antall liker
3.172
Torget vurderinger
1
Gummidemperne er den "aktive" komponenten i BASE platformen. Hvis de får svært forskjellig arbeidsbetingelser så er det sansynlig at det kan oppstå utilsiktede bieffekter. Men hvor grensen går herfor er det vel bare Birger Lund Andersen som vet. Han har forresten brukt litt forskjellige varianter av gummidempere, så viktig å opplyse hvilken type du har. Så vidt jeg husker så fikk jeg spesiallaget platformer til mine store DP effektrinn (idag A5) med ekstra gummidemping i forkant da de tunge trafoene er plassert i forkant på disse forsterkerne.

BASE er forresten det beste produktet i sin kategori, som jeg har opplevd. Mener det er verdt å sjekke ut. Spesielt de lette platformene gir god valuta for pengene. Desverre blir de tunge platformene så dyre å lage. En BASE platform må jo alltid ha et motlodd som veier like mye som komponenten oppå.
 
O

OivindJ

Gjest
Men om vi ser helt bort ifra gummidemperne en stund(La oss si at vi bruker større/flere bak f.eks)

Rent mekanisk: Den vibrerende, "baksiden" av den øverste plata(der forsterkeren er festet) vil jo ha større energi(vekt) enn baksiden på den andre plata(motvekten).

Edit: Vi vet vel alle hva som skjer om en setter en (lett)pingpong ball oppå en (tyngre)Crocket kule og slepper dem begge("samlet") i bakken?.... (utslaget økes en smule..)

(Men er det relevant? ??? :) )
 
Topp Bunn