Anbefalinger sub

fmentor

Fersking
Ble medlem
15.12.2007
Innlegg
2
Antall liker
0
Planlegger å kjøpe en sub i prisklassen 4 - 6 tusen. Har fra før B&W DM 603 s3 høytalere. Har undersøkt litt rundt dette og fått anbefalt sub fra JBL, ES 150P, kr. 4495 eller ES 250 P til kr. 5495. Har også fått anbefalt Martin Logan Dynamo til 5990,-.
Er det noen som har gode råd?
 

Ste-Reo.

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.07.2006
Innlegg
82
Antall liker
0
Har 2 stk Martin Logan Dynamo, og kan trygt anbefale disse på det sterkeste. Kjappe som få... Veldig musikalske med andre ord. :)
 
O

OldBoy

Gjest
En brukt B&W ASW675 burde være innen rekkevidde for 4-6k. Dette er en sub som er grei å integrere med fronthøyttalerne dine. Ellers er det jo nærliggende å foreslå REL, som leverer gode musikksub'er. Selv nye fra butikken sprenger de ikke budsjettet ditt, ikke de minste i hvert fall, men kjøper du brukt kan du jo gå opp et par hakk.
 
C

Cyber

Gjest
SVS PB12-NSD fra Lsound til 6290 spiller nok fra de du nevner over på de fleste parametre, og den er stor og ikke veldig pen. Bedre enn SB12+ i følge tester, men SB12 er kanskje litt "tightere" da den er lukket.
 

Brum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.11.2006
Innlegg
316
Antall liker
16
Hei,
jeg har også 2 stk Martin Logan Dynamo sub'er. Meget bra finish til prisen og den er meget god på musikk. Er du ute etter kino-dundre-bass finnes det sikkert "bedre" sub'er som kan flytte mye mere luft og ved lavere frekvenser, men neppe like kjapt......

Husk også å benytte skikkelige strømkabler .... uten får du ikke utnyttet potensialet, ihvertfall ikke til denne typen sub (men antar dette også vil gjelde andre aktive sub'er)!

Dersom du skulle finne på et (kortvarig) hjemlån for å test, så husk at sub'er trenger innspilling - opptil hundrevis av timer før de leverer varene. Det krever som regel også en del prøving og feiling før man finner optimal innstilling... men det er jo litt av hele moroa.

Jeg sier dette fordi du fort kan dra feilaktig konklusjon dersom dette bare baserer seg på kun få dagers testing. Er man ikke vant til sub'er, kan man lett komme til å foretrekke den som gir "mest" bass fremfor den "beste" bassen over tid pluss at man med stor sannsynlighet ikke har oppnådd optimal innstilling på noen av sub'ene en evt sammenligner.

Det blir nesten som å sammenligne plasma med LCD skjermer.... imponerende "knallbilder" fra LCD men som på sikt kan bli slitsomt å se på.....

- Brum

PS: det finnes de som hevder at innspilling av sub'er er bare tull, men samtidig sier noen at det holder med et par døgns svinbank av suben ved bruk av lavfrekvente "sub-innspillings lyder" ... Du finner sikkert noe som kan lastes ned fra nettet et sted.... Lykke til!
 

fmentor

Fersking
Ble medlem
15.12.2007
Innlegg
2
Antall liker
0
Takk for gode råd fra alle.
Synes det virker intressant med tilbudet på JBL Northridge E250P til Kr.2295. Er det noen som kjenner til denne modellen? Det jeg kan finne av tester ser det ut som den kommer godt ut av det.
 
Topp Bunn