Resultater 1 til 9 av 9

Tråd: Litt ubalanse

Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi Freak Andy's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2003
    Sted
    Nøtterøy
    Innlegg
    1,867
    Tagget i
    0 Innlegg

    Litt ubalanse

    Har litt ubalanse mellom kanalene. Litt kraftigere i den ene kanalen. Har sjekket bias, og alt virker ok. Den ene kanalen er litt kraftigere. Kan jeg senke bias litt i den ene kanalen og dermed få balanse mellom kanalen? Noen som vet?
    Har ikke balanse kontroll på preampen og, problemet ligger i effektforserkeren.
    Micro Seiki Vinyl - Bluesound Node 2i - Samsung Brett - Copland CD - Copland Pre - Audio Research VT100mk3 - Canton Speakers

  2. #2
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Aug 2005
    Sted
    Ålesund
    Innlegg
    2,848
    Tagget i
    1 Innlegg

    Litt ubalanse

    Flytt den høyttaleren med lavest nivå litt nærmere deg.


    mvh
    Digital kilde: Aurender N100H
    Dac: DDDac ( diy)
    Analog kilde: Sperrling True Track
    Pre-amp: SPEC P-7
    Power amps: McIntosh MC 1.2 kw
    Høytt: JBL 4365
    Kabler: Oblivion Energetic, Neotech 1002 sølv og Valhalla.

  3. #3
    OldBoy
    Guest

    Litt ubalanse

    Jeg regner med at du har sjekket dette grundig, og at det er en hørbar ubalanse, men:

    1. Har du byttet om på L + R fra preampen? Hvis ubalansen flytter på seg, er problemet i preampen.

    2. Har du byttet om på høyttalertilkoblingene? Hvis ublansen flytter på seg, er problemet i effektforsterkeren. Hvis ubalansen ikke flytter på seg, kan det være akustikken som spiller deg et puss. Eller ørene dine. Eller i verste fall at høyttalerne spiller litt forskjellig.

    Jeg vet ikke, jeg bare tenker høyt.....

  4. #4
    Hifi Freak Andy's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2003
    Sted
    Nøtterøy
    Innlegg
    1,867
    Tagget i
    0 Innlegg

    Litt ubalanse

    Ja, jeg har sjekket alt dette. Og, problemet ligger i effekttrinnet. Lurer derfor om det er mulig å justere ned bias i den ene kanalen?






    Micro Seiki Vinyl - Bluesound Node 2i - Samsung Brett - Copland CD - Copland Pre - Audio Research VT100mk3 - Canton Speakers

  5. #5
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Dec 2004
    Sted
    Bergen
    Innlegg
    630
    Tagget i
    0 Innlegg

    Litt ubalanse

    Løsningen ligger ikke i å justere ned bias. Bias er bare tomgangsstrømmen som forsterkeren har. Ved å justere bias kan du endre når forsterkeren går fra klasse a til ab og lydkvaliteten vil endres, men ikke lydstyrken. Regner med at du har sjekket kabler og plugger, og at du ikke spiller balansert med en manglende pol i ene kabelen som vil redusere lydstyrken med 3 dB. Feilen ligger da sansynligvis i inngangen i effektrinnet ditt, forsterkningsfaktoren i ett sluttrinn er fast, men i noen tilfelle kan den justeres. Du klarer i alle fal ikke dette på øret, det må måles. Du sier heller ikke om det er rør eller transistor, men å justere bias ned i en kanal vil uansett ikke fungere som forventet.

    Samleren
    AudioResearch LS27-CD6-PH6-REF75 Kuzma Stabi-Reference-Koetsu Black<br />Dali Euphonia MS 5 -Black Magic GIANT-<br />XLR Rhodium/Revelation-Isotech Minisub GII<br />Furutech nettkabler og støpsler +++

  6. #6
    Hifi Freak LydMekk's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2003
    Innlegg
    2,307
    Tagget i
    0 Innlegg

    Litt ubalanse

    Bare tenker høyt (ser du har sub): Prøvd å slå av sub'en mens du spiller? Forsvinner problemet da? Da kan det være faseinnstillingen din på sub'en som ikke er korrekt (forskjell i bassvolum på de to kanalene).
    Shit Happenz...

  7. #7
    Hifi Freak Andy's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2003
    Sted
    Nøtterøy
    Innlegg
    1,867
    Tagget i
    0 Innlegg

    Litt ubalanse

    Takk for svar "samleren". Har en Audio Research vt100 forsterker jeg også. Kunne kanskje prøve å bytte over inngangs rørene for å se om kanskje det var en feil på et av rørene? Litt irriterende er det i alle fall med ubalanse.
    Micro Seiki Vinyl - Bluesound Node 2i - Samsung Brett - Copland CD - Copland Pre - Audio Research VT100mk3 - Canton Speakers

  8. #8
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Dec 2004
    Sted
    Bergen
    Innlegg
    630
    Tagget i
    0 Innlegg

    Litt ubalanse

    Bytt signalrørene fra den ene siden til den andre i VT100 og hør om problemet skifter side. Om ikke, prøver du det samme med effektrørene. Du kan først prøve med bare de to bakre signalrørene bytt høyre - venstre og vice versa. Selvsagt har du slått av forsterkeren og dradd ut kontakten før dette gjøres.
    Om problemet fortsetter på samme side kan nok dette justeres med å endre på impedanser i inngangen, men faren er at det er lett for å fixe en feil med en annen. Sjekk alle rør først som beskrevet. Fortell hva som skjer.

    Samleren
    AudioResearch LS27-CD6-PH6-REF75 Kuzma Stabi-Reference-Koetsu Black<br />Dali Euphonia MS 5 -Black Magic GIANT-<br />XLR Rhodium/Revelation-Isotech Minisub GII<br />Furutech nettkabler og støpsler +++

  9. #9
    Hifi Freak Andy's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2003
    Sted
    Nøtterøy
    Innlegg
    1,867
    Tagget i
    0 Innlegg

    Litt ubalanse

    Byttet inngangsrør fra side til side. Og problemet skiftet side. Fant ut at et av rørene må ha en defekt. Røret ser helt greit ut, men signalene blir litt lavere med dette røret inne. Hadde et nytt liggende som jeg erstattet det med og alt ble bra. Fryktet en periode at det var en feil i selve forsterkeren, men det var heldigvis bare et rør. Veldig fornøyd nå. Takk skal du ha samleren!
    Micro Seiki Vinyl - Bluesound Node 2i - Samsung Brett - Copland CD - Copland Pre - Audio Research VT100mk3 - Canton Speakers

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed