Ny teknologi fra en side av samme sak.

baatsman

Bransjeaktør
Ble medlem
09.10.2004
Innlegg
125
Antall liker
0
Har holdt på med lyd nå siden tidlig 80 tall. og har fulgt med utviklingen så godt jeg kan, og opp igjennom årene så har jeg registrert at ideer, teknologi og utstyr fra forskjellige grener og innen vår verden (Lydverden= Hifi, Film, proff lydteknikk og data) har blitt modifisert og adobtert for bruk for alle innen vår " lille verden".

Kunne skrevet en hel avhandling her, men i stedenfor kommer 2 linker her som jeg tror kan bidra til nye ideer innen hifi-verden. Første link http://www.nrk.no/programmer/tv/schrodingers_katt/3429013.html omhandler en helt ny type mikrofon som kommer til å revlusjonere lydverden, og den er faktisk en norsk oppfinnelse. Kan denne ideen føre til ny høytalerteknologi.

Og det handler denne linken om. http://www.alconsaudio.com/site/technology.html Dette er diskanter som er av en helt annen verden. helt utrolig. jeg har hørt disse høytalerne live. og et anlegg som du får plass til i en Volvo Person/varebil spiller opp i en hall som har plass til 2000 og spiller dundrende høyt og klokkeklart. En overnaturlig opplevelse.

Mvh Geir Arne
 
T

theStig

Gjest
Den første linken din virker ikke.....

Alcons er egentlig vanlige bånd-diskanter av den typen "leaf tweeter" Philips utviklet på 80-tallet, og de er så vist jeg vet designet av de samme folka som lagde Stage Accompany sine bånd, som jo var direkte basert på Philips sitt design, faktisk en kopi.
 
Topp Bunn