Stativ eller Gulvstående?

paviola

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.10.2007
Innlegg
104
Antall liker
0
Hei igjen :)
Har etter mye refleksjon funnet ut at jeg må ha flere innspill på temaet, liten eller stor :p
Ser for meg nye høytalere, i dette tilfelle XTZ 99.26/36, eventuelt med passende sub (deles lavt)
Hva er fordeler ulemper med de forskjellige typer høytaler, skal kjøres på min 100W, alla XTZ A100 DII, Cayin 153B, Xindak 6950, eller annen i samme klasse.
Hører på all slags musikk egentlig, er vel et "techohue", men feks. nå går det i John Coltrane, spiser alt! Føler også at jeg trenger "trykk", det er så befriende å vri opp :D
I utgangspunktet liten forskjell i pris i dette tilfelle, ca. 6500,- kontra 8000,-. Er heller ikke bundet til XTZ, kan eksempelvis støtte opp om en fra samme by (kr.sand).
Trenger noen pekepinner, klarer ikke bestemme meg helt! arggg...........

Takker ;)
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.910
Antall liker
8.202
Torget vurderinger
1
I utgangspunktet så går jeg rett over på den gulvstående modellen, som gjerne er 2-2,5-veis fremfor stativhøytaleren. Dette har med to ting å gjøre, det ene er at den har mer bass og ofte mangler den "pukkelen" som mange stativhøytalere har får å gi et inntrykk av å være større enn den er. Dernest at man slipper letingen etter gode høytalerstativer som ofte blir såpass dyre at steget til den gulvstående blir relativt sett oppspist økonomisk.

Med dette mener jeg overhodet ikke at stativhøytalere er dårlige høytalere, langt derifra. Og synspunktet overfor gjelder ikke kategorisk, siden det er mange høytalere der prisdifferansen er høy mellom stativhøytaleren i serien og den minste gulvstående.


Mvh. Bjørn
 

Geir_O

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.03.2002
Innlegg
716
Antall liker
19
Enig med Bjørn. Så lenge rommet ditt er stort nok. Hvertfall større enn 15 m2. Generelt er en gulvstående bedre enn en stativhøyttaler i samme prisklasse. Så må du ha stativene i tillegg. Dessuten tar de jo like stor plass med stativene på. Men skal du plassere dem i bokhylle, er det jo et poeng med små. Lurer på om Triangle ikke har endel bra høyttalere som er beregnet på hylle/veggmontasje. Men som sagt, det er ingen absolutter innenfor hifi heller

Mvh
Geir
 

maiden

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
18.10.2005
Innlegg
246
Antall liker
0
Her vil jo rommet ditt spille en stor rolle. Jeg har hørt altfor mange små rom og store høyttalere som har ødelagt musikken. Men har også hørt store høyttalere i små rom som har funket, men dette er sjelden vare. Ser at du til dels er ute etter lydtrykk/guffe på litt, til det er det lite annet en (stor)gulvstående som gjelder. Men dette har da sin pris hvis rommet ikke passer..

mvh
 
O

OldBoy

Gjest
Enig med sistnevnte taler!

Rommets størrelse er viktig.

"Trykk" i rom mindre enn ca. 15 m2 oppnås, etter min erfaring, best med stativhøyttalere pluss sub. Da kan bassen, som ofte kan bli for dominerende i et lite rom, justeres ned litt slik at den ikke oppleves som plagsom. En slik justering er ikke nødvendigvis en gang for alle, tvert i mot: den kan tilpasses den musikken man spiller til enhver tid. I et lite rom er det heller ikke alltid slik at den høyttalerplasseringen som er best for mellomtone og diskant, er den som er best for bassen. En flyttbar sub kan løse dette problemet.
 

Destiny

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2007
Innlegg
2.276
Antall liker
227
Torget vurderinger
1
En gulvstående billig høyttaler vil ALLTID farge lyden mer en en stativhøyttaler til samme pris. Det koster å lage stive og gode kabinetter.

Er rommet lite vil jeg anbefale stativhøyttaler, du vil få mindre lydtrykk, men en mer ufarga høyttaler som vil spille renere og dermed bli mer gjennomsiktig og dermed slenge opp et mere presist lydbilde med klarere fokus.

Her må du velge mellom kvalitet og kvantitet...

Destiny.. :)
 
Topp Bunn