Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2007
  Innlegg
  104
  Tagget i
  0 Innlegg

  Stativ eller Gulvstående?

  Hei igjen
  Har etter mye refleksjon funnet ut at jeg må ha flere innspill på temaet, liten eller stor
  Ser for meg nye høytalere, i dette tilfelle XTZ 99.26/36, eventuelt med passende sub (deles lavt)
  Hva er fordeler ulemper med de forskjellige typer høytaler, skal kjøres på min 100W, alla XTZ A100 DII, Cayin 153B, Xindak 6950, eller annen i samme klasse.
  Hører på all slags musikk egentlig, er vel et "techohue", men feks. nå går det i John Coltrane, spiser alt! Føler også at jeg trenger "trykk", det er så befriende å vri opp
  I utgangspunktet liten forskjell i pris i dette tilfelle, ca. 6500,- kontra 8000,-. Er heller ikke bundet til XTZ, kan eksempelvis støtte opp om en fra samme by (kr.sand).
  Trenger noen pekepinner, klarer ikke bestemme meg helt! arggg...........

  Takker
  Xindak 6950,Marantz DV7600,XTZ 99.26 Walnut,DAC Super Pro,Chord / Kimber

 2. #2
  Moderator Bjørn.H's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  21,356
  Tagget i
  9 Innlegg

  Stativ eller Gulvstående?

  I utgangspunktet så går jeg rett over på den gulvstående modellen, som gjerne er 2-2,5-veis fremfor stativhøytaleren. Dette har med to ting å gjøre, det ene er at den har mer bass og ofte mangler den "pukkelen" som mange stativhøytalere har får å gi et inntrykk av å være større enn den er. Dernest at man slipper letingen etter gode høytalerstativer som ofte blir såpass dyre at steget til den gulvstående blir relativt sett oppspist økonomisk.

  Med dette mener jeg overhodet ikke at stativhøytalere er dårlige høytalere, langt derifra. Og synspunktet overfor gjelder ikke kategorisk, siden det er mange høytalere der prisdifferansen er høy mellom stativhøytaleren i serien og den minste gulvstående.


  Mvh. Bjørn
  Lyngdorf TDAI 2170, PrimaLuna ProLogue Classic, Monitor Audio Gold 200 G5, Gold C150, Reloop Turn5 m/Clearaudio Virtuoso, Rega Fono MM, Bluesound Vault2, BJC, Yamaha RX-V3800, Sony BDP-S5500. Focal: Chorus 736S, Chorus CC700S, Chorus SW700S, Chorus 706S m/org. stat.

 3. #3
  Overivrig entusiast Geir_O's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  716
  Tagget i
  0 Innlegg

  Stativ eller Gulvstående?

  Enig med Bjørn. Så lenge rommet ditt er stort nok. Hvertfall større enn 15 m2. Generelt er en gulvstående bedre enn en stativhøyttaler i samme prisklasse. Så må du ha stativene i tillegg. Dessuten tar de jo like stor plass med stativene på. Men skal du plassere dem i bokhylle, er det jo et poeng med små. Lurer på om Triangle ikke har endel bra høyttalere som er beregnet på hylle/veggmontasje. Men som sagt, det er ingen absolutter innenfor hifi heller

  Mvh
  Geir
  Well Tempered Classic/Lyra Skala, Linn Linto, Linn Akurate DSM, Oppo BDP-103D, Mark Levinson 335, B&W 805D, Rel B1, Linn + Audioquest ++ kabler, Solid Tech rack og dempeføtter. Holfi puter

 4. #4
  Hifi-entusiast maiden's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  246
  Tagget i
  0 Innlegg

  Stativ eller Gulvstående?

  Her vil jo rommet ditt spille en stor rolle. Jeg har hørt altfor mange små rom og store høyttalere som har ødelagt musikken. Men har også hørt store høyttalere i små rom som har funket, men dette er sjelden vare. Ser at du til dels er ute etter lydtrykk/guffe på litt, til det er det lite annet en (stor)gulvstående som gjelder. Men dette har da sin pris hvis rommet ikke passer..

  mvh

 5. #5
  OldBoy
  Guest

  Stativ eller Gulvstående?

  Enig med sistnevnte taler!

  Rommets størrelse er viktig.

  "Trykk" i rom mindre enn ca. 15 m2 oppnås, etter min erfaring, best med stativhøyttalere pluss sub. Da kan bassen, som ofte kan bli for dominerende i et lite rom, justeres ned litt slik at den ikke oppleves som plagsom. En slik justering er ikke nødvendigvis en gang for alle, tvert i mot: den kan tilpasses den musikken man spiller til enhver tid. I et lite rom er det heller ikke alltid slik at den høyttalerplasseringen som er best for mellomtone og diskant, er den som er best for bassen. En flyttbar sub kan løse dette problemet.

 6. #6
  Hifi Freak Destiny's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Innlegg
  2,223
  Tagget i
  0 Innlegg

  Stativ eller Gulvstående?

  En gulvstående billig høyttaler vil ALLTID farge lyden mer en en stativhøyttaler til samme pris. Det koster å lage stive og gode kabinetter.

  Er rommet lite vil jeg anbefale stativhøyttaler, du vil få mindre lydtrykk, men en mer ufarga høyttaler som vil spille renere og dermed bli mer gjennomsiktig og dermed slenge opp et mere presist lydbilde med klarere fokus.

  Her må du velge mellom kvalitet og kvantitet...

  Destiny..
  Denon AVR-X 3300W - Marantz SA 15 S2 LE - Rega P3 - Graham Slee Era V/PSU1-Dynaudio Exite X 34 -Linn Phonokabel- QED signature - Chord Oddesey 2.-- Audioquest Nghtowll - Beyerdynamic DT 1770 Pro - Schiit asgaard 2 .

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed