Hjelp til valg av forsterker til Dali ikon 6

Lando

Medlem
Ble medlem
08.10.2007
Innlegg
6
Antall liker
0
Heisann. Min første post på dette forumet, så håper noen hifi engasjerte her kan hjelpe meg litt.

Da er som dere forstår ikon 6 på plass, og jakten på forsterker er i gang. Jeg dropper surround og skal over på stereo oppsett i stedenfor. Har skjønt at god lyd til musikk ikke kommer fra budsjett-surround recievere :)

Det som bekymrer meg her er at jo mer jeg søker og leter etter forsterker til disse høyttalerene, jo flere advarsler finner jeg om at en fort kan gå i fella med en forsterker som spiller for lyst. Dette skjønner jeg meget godt da en ikke trenger være ekspert for å skjønne at det potensielt kan bli veldig slitsomt med uheldig matching på disse høyttalerene.

Ang budsjett ser jeg for meg 6 -7000kr. Jeg er mao ikke ute etter noe Hi-end oppsett, men noe som fungerer best mulig og kan gi meg noen fine lyttestunder mellom slagene ;). Varm og ellers behagelig lyd er vel ønsket. Det går for det meste på rock. Radiohead, pj harvey for å nevne noen. Kan jo legge lista veldig høyt og si det beste jeg har hørt er Sugden A21se som jeg ser er diskutert i en annen tråd her på forumet. Umulig å nå med mitt budsjett, men der har dere min drømmelyd :D

Jeg må vel nevne at cd-spiller som skal brukes er Marantz CD5001 (ikke OSE).

Så det jeg da altså er ute etter her er tips om hvilke integrerte forsterkere som faktisk kan/vil fungere tilfredsstillende på ikon 6. Ser for meg at jeg vil låne med meg hjem en kandidat eller 2, så det hadde derfor vært glimrende med litt hjelp her for å unngå bomturer.
Selgerene skryter jo forståelig nok opp sine egne produkter, så dem er det jo ikke så veldig lett å stole på.


Fire kandidater så langt i jakten:
1. Vincent SV266 MK2 (rør i forforsterker-del..... høres riktig ut...?)
2. Xtz Class A II (klasse A og mange muligheter. Må si jeg er på nippet til å bestille denne ut i fra spesifikasjonene, men er redd den kan skuffe da jeg har lest denne også er en del skarp i toppen. Ikke mulighet til å få hørt den, dermed risikabelt)
3. Music hall a25.2 (tror nok denne kan være tingen, men får ikke lånt den med hjem)
4. Arcam A65+ evt A80 (vet ingenting om disse utenom at jeg leste en plass at en mente det kunne være en god match til Dali generelt.


Sånn. Da er jeg vel klar for hogst på mine utvagte så langt. Håper vel egentlig på at det vil bekreftes at noen av disse er bra siden jeg er rimelig klar for å få dette kjøpet gjort snart. Men kom gjerne med tips.
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.691
Antall liker
37.921
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
29
synes du skal legge til xindak xa-6950 til listen over mulige kandidater.
den har en varm lydsignatur og krefter i massevis.
tenker nok den kan være en god kandidat sammen med ikon 6.
velkommen her på forumet lando


mvh
 

Vermin

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2006
Innlegg
6.999
Antall liker
5.918
Sted
Bjerkreim
Torget vurderinger
45
Fjern Vincent fra lista, Dali er ikke bestiss med herr.Vincent er nå min mening.
Arcam synes jeg er litt kjedelig, Xindak er verdt penga
 
O

omholt

Gjest
Jeg tror jeg ville ha satset på brukt eller en kineser for å få mest mulig for pengene. 6-7000 kr kan bli i knappeste laget for noe nytt. Ellers er jeg enig at du bør velge noe som ikke er lyst til Ikon 6. Jeg hørte en del på Ikon 7 sist gang jeg skulle kjøpe nye høyttalere. Hørte de b.l.a. med Denon og det ble plagsomt i toppen. Pass også på at du kjøper en forsterker med nok krefter.
 

Lando

Medlem
Ble medlem
08.10.2007
Innlegg
6
Antall liker
0
Jeg er klar over at xindak xa-6950 er god. Men grunnen til at jeg ikke hadde den med på listen min er at denne forsterkeren skal stå i stuen tilkoblet cd, dvd, tv og xbox360. Dermed føler jeg sånn i utgangspunktet at det blir litt feil å suge 400watt(samt varme opp stua) hele tiden. Den blir forøvrig stående rimelig nære tv og høyttaler også. Har vel sannsynligvis ikke noe å bety men.... Det er her xtz class aII kom inn i bildet, da en kan velge mellom klasse a og ab selv(styre strømbruk og varme).

Disse klasse a forsterkerene skal jo også så vidt jeg forstår helst stå å varme seg en stund før de er optimale. Jeg er ikke noe stor tilhenger av å ha elektronisk utstyr stående på til enhver tid. Ikke alltid jeg får sjansen til å planlegge lytting heller (mao varme opp forsterker).

Xindak xa-6950 forsterkeren har jeg vel i dag som nr 1 på listen den dagen jeg får flyttet stereo anlegget ut av stua. Så dette kjøpet her er vel egentlig en slags mellomløsning (med mest vekt på musikk).

Burde vel kanskje nevnt det i første post.

Ok: Får stole på dere da, så glemmer vincent. Arcam høres kjedelig ut sies det, men en mulig kandidat med tanke på "lysheten" for å kalle det noe kanskje?

Noen andre merker som er verdt å vurdere? nytt som brukt?
 

haber

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.06.2006
Innlegg
788
Antall liker
276
Sted
Nesoddtangen
Torget vurderinger
30
Har prøvd Thule, Marantz, Primare og Rotel til Ikon serien, og alle disse har fungert bra.
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.691
Antall liker
37.921
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
29
Doxa power/pre kan jo fåes til den prisen,også varm lydsignatur.

mvh
 
B

bendis

Gjest
marantz har en 7001 til 5500kr og en spesialutgave til 7000. matcher cdspillern ;)
 

oddgeir

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2005
Innlegg
7.604
Antall liker
9
Som du ser, har jeg Ikon 7. Til den har jeg Denon 2000AE, og i motsetning til de som påstår at dette blir plagsomt i toppen, konstaterer jeg at det er bare tøv. Det fungerer aldeles utmerket.
En ren balansert lyd, med en flott silkemyk diskant, takket være bånddiskanten, typisk for Ikon.
Denon har rikelig med krefter, og svinger som bare det.
 

kns

Hi-Fi interessert
Ble medlem
08.10.2007
Innlegg
68
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
hei Lando, har selv vincent SV-226mk(til salgs).Har brukt Vincent på forskjellige høyttalerpar sammen med 2 Marantz spillere (cd 5400og cd 7300). Høyttalerne som er i mitt private eie, er blandt annet audiovektor Mi1,klipsh,kef,og diverse xavian par.
Vincent har en litt varm og fyldig lydsignatur, med kraftig og litt fyldig bass.
Min erfaring er at forsterkeren kler godt litt lystklingende høytalere, den demper nivået i diskanten en smule (runder toppen litt av).

Så ut i fra dine beskrevne ønsker om varm og fyldig lyd, vil jeg nok tro at både Xindak 6950 og vincent sv-226/236 vil passe godt til dine Dali Ikon 6.

Mange forhandlere praktiserer jo hjemlån mot sikkerhet.

Lykke til i jakten. mvh: Kurt
 

Dr.No

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.07.2006
Innlegg
884
Antall liker
3
Torget vurderinger
15
Lando skrev:
.....
Disse klasse a forsterkerene skal jo også så vidt jeg forstår helst stå å varme seg en stund før de er optimale. Jeg er ikke noe stor tilhenger av å ha elektronisk utstyr stående på til enhver tid. Ikke alltid jeg får sjansen til å planlegge lytting heller (mao varme opp forsterker).
....

Tvert imot. Det er klasse B som er noen somlekopper. Klasse A forsterkerne drar mye strøm og blir fortere varme. Etter kort tid har kjøleribbene opptatt maksimalt med varme, begynner å avgi den til luften, og alt er i balanse. Det er helt elementært dr.Watson. Bortsett fra at alle gode forsterkere lyder helt brukbart fra man slår dem på. (KANSKJE en tann bedre etter noen minutter, hvem vet, det er uansett lite i forhold til varierende platekvalitet osv). Det der med å varme opp i timesvis er en typisk myte som oppstår i audiokretser. (det tuller på seg med myter, og til slutt blir det så forbannet komplisert å få spilt av en stakkars plate, at man må kjøpe seg et anlegg nr to "som det ikke er så farlig med" , og som man kan bruke til almindelig musikknytelse istedet).
I ditt tilfelle gjør det vel heller ikke så mye om forsterkeren blir noe varm, siden du har for vane å slå den av etter bruk? Kort sagt tror jeg ikke akkurat dine invendiger mot Xindaken helt holder. Om det lydmessige skal jeg ikke ha sagt noe, i denne sammenhengen. No
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Må si jeg melder meg på hylekoret her! Xindak 6950 er helt fantastisk god til prisen (det ser jeg jo du alllerede har fått med deg..) og mitt definitive råd er å låne med deg en hjem, sjekke ut om innvendingene dine holder mht varme, plassering osv...og ta det derfra. Lykke til!
 

Lando

Medlem
Ble medlem
08.10.2007
Innlegg
6
Antall liker
0
Da er det klart at det Xindak 6950 som seiler opp som den heteste ;) kandidaten. Mine innvendinger mot den har vel mest med sunn fornuft å gjøre, og sannsynligvis ikke noe å bry seg om dersom den sannsynligvis danker ut alle i min prisklasse. Det er jo lyden som er det vesentlige her. Av det som er nevnt i postene over så kan jeg ta en liten gjennomgang:

Denon forsterkeren er alt for dyr.
Thule kunne nok funket, men hifiklubben i stavanger har ikke dette merket i butikk.
Av Rotel har jeg hørt 2 forsterkere (Rotel RA-06 og Rotel RA-1062) likte dem ikke i det heletatt.
Primare I21 er jeg oppmerksom på, men er også i dyreste laget.
Marantz 7001 hadde jo fin pris da. Men kjenner jeg meg selv rett, så blir det nok ny cdspiller etter at ny forsterker er på plass. Så kjøpe forsterker som skal passe cdspilleren er ikke så viktig. Den holder vel neppe stand mot Xindak 6950 heller vil jeg tro. (men denne er notert).

Ang Doxa, så søkte jeg litt på nettet i går kveld. Men jeg ble ikke klokere enn at jeg havnet på hordalandhifi der det så ut som om de kun drev med oppgradering av gammelt doxa-utstyr...? Produseres det enda?

Vurderte også i et lyst øyeblikk at jeg også kunne kjøpt Xindak A06 til bruk for alt annet enn musikk. Litt stress og bytte HT-kabler frem og tilbake da, men synes ikke det var helt på trynet likevell ;D

Håpet på at noen hadde noe erfaring med denne xtz class aII luringen med alle inngangene og mulighetene, men finner generelt lite om denne. Så den er nok kanskje ikke det helt store foruten spesifikasjonene.


Men det bikker seriøst mot bestilling av Xindak 6950 til uka nå kjenner jeg. Er så langt bare den jeg vet at jeg ikke kan bli skuffet av. Så får se om det blir mer liv i denne tråden en dag og 2 til.


Takk for hjelpen så langt.
 

atonal

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.09.2006
Innlegg
3.256
Antall liker
424
Sted
Friedrichstadt
Med Thule synes jeg det låt for skarpt til Ikon 6. Tror de bånddiskantene trenger litt omhu i matchingen. Den Xindak`en ville jeg ha gitt et forsøk, ja.
 

HoJ

En glad amatør.
Ble medlem
11.11.2006
Innlegg
19.167
Antall liker
34.550
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
2
En ting er sikkert Xindak gir deg utrolig kraft - og enorm lyd for pengene.. Du kommer ikke til å bli skuffet!
 
O

omholt

Gjest
Marantz ville jeg ikke ha valgt hvis du hører mest på rock. Marantz passer best til rolig musikk og forsterkerne sliter ofte med kontroll på bassen.
Thule har jeg også prøvd til Ikon 7 og det fungerte i hvert fall mye bedre enn Denon.
At disse høyttalerne er noe lystklingene er det ingen tvil om. Det hørte jeg også to av selgerne på HFK si. Men det gjaldt altså Ikon 7. Fungerte dårlig til pop som ofte heller mot det lyse.
Kjenner ikke til Xindak, men det beste er jo alltid å teste seg selv før et kjøp.
 

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
9.630
Antall liker
5.276
Sted
Holmestrand
Lando skrev:
..
2. Xtz Class A II (klasse A og mange muligheter. Må si jeg er på nippet til å bestille denne ut i fra spesifikasjonene, men er redd den kan skuffe da jeg har lest denne også er en del skarp i toppen. Ikke mulighet til å få hørt den, dermed risikabelt)
..
Jeg har XTZ Class A (ikke II).
Holder til i Holestrand, og du må gjerne komme og høre på den om det passer.
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.691
Antall liker
37.921
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
29
Selger mitt DOXA sett pga. overgang til integrert forsterker.
Settet består av:
DOXA 07 Special edition preamp.
DOXA 70B power amp.

dette ligger på finn.no nå for ca 6000.
kanskje noe å tenke på??

mvh
 

Lando

Medlem
Ble medlem
08.10.2007
Innlegg
6
Antall liker
0
xerxes: Hadde jeg hatt muligheten hadde jeg kommet innom for en liten demo, men det lar seg nok ikke gjøre. Takk for invitasjonen uansett ;)

motoren: Har tittet på doxa settet ditt. Det spiller sikkert vel og bra det, men det tar seg nok ikke så bra ut i stua så må melde pass der.


Uansett så har jeg nok bestemt meg for å kontakte audiofoni på mandag og be dem sende meg en Xindak 6950 dersom ikke noen ekstraordinære tips skulle dukke opp her.
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.691
Antall liker
37.921
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
29
godt du har bestemt deg lando,tror du treffer med xindaken.
lykke til og gi oss en tilbakemelding etter hvert :)

mvh
 

gpjonas

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.12.2006
Innlegg
188
Antall liker
1
Hei og velkommen til sentralen.

Bare et lite tips sånn på siden.
Byttet akkurat ut thule mot adwance acoustic og da ble det liv i sakene. kjøpte en demo forsterker av typen map 407 til 8990. Ser at du vil ha stereo oppsett isteden for surround. hva med både og... Denne forsterkeren brukes som en stereoforsterker til musikk og når du skal se film så blir den en effektforsterker med ett tastetrykk og blir styrt av surround forsterkeren. Og med sine 2 ganger 200w i 8 ohm (65w kl a) blir det utrolig bra i min stue. Er kjempefornøyd, har ikke hørt så mange av de andre som ble nevnt. Dette er iallefall et alternativ for de som vil se en film i ny og ne også. ;D Men må advare! Denne er stor i fysisk størrelse!!! :eek:
 

Lando

Medlem
Ble medlem
08.10.2007
Innlegg
6
Antall liker
0
gpjonas skrev:
Hei og velkommen til sentralen.

Bare et lite tips sånn på siden.
Byttet akkurat ut thule mot adwance acoustic og da ble det liv i sakene. kjøpte en demo forsterker av typen map 407 til 8990. Ser at du vil ha stereo oppsett isteden for surround. hva med både og... Denne forsterkeren brukes som en stereoforsterker til musikk og når du skal se film så blir den en effektforsterker med ett tastetrykk og blir styrt av surround forsterkeren. Og med sine 2 ganger 200w i 8 ohm (65w kl a) blir det utrolig bra i min stue. Er kjempefornøyd, har ikke hørt så mange av de andre som ble nevnt. Dette er iallefall et alternativ for de som vil se en film i ny og ne også. ;D Men må advare! Denne er stor i fysisk størrelse!!! :eek:
Takker for tipset, men jeg skal bare ha 2 høyttalere i stuen. Resten av surround oppsettet skal bort så jeg har ikke behov for surroundmuligheter.
 

Lando

Medlem
Ble medlem
08.10.2007
Innlegg
6
Antall liker
0
Da må jeg få takke for alle som tok seg tid til å svare meg i denne tråden. Da spesielt takk til en av brukerne her som tok kontakt via PM og overtalte meg til å gå å høre på primare. Primare likte jeg så godt at jeg nå har gått til innkjøp av forsterkeren Primare A30.1 og cd-spilleren Primare D20 (begge brukt). Diskant-temaet er ikke lenger et tema. Bare go´lyd i stua nå :D


Så nå vil tiden vise om jeg kommer med et nytt rop om hjelp dersom oppgraderings-syken skulle komme å ta meg ;)

Takk skal dere ha.
 
Topp Bunn