Egde G CD spiller - "state of the art" ?

Brum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.11.2006
Innlegg
316
Antall liker
16
Hei,
noen som har hørt denne CD spilleren fra Edge?
Kanskje noen som var i Horten?

Har ikke funnet tester på nettet... Eneste forhandler, meg bekjent, er Audiofreaks, men det nytter jo ikke ringe dit for å høre hva Peter mener.... bukken og havresekken.

Kjenner kun til 1 stk referanseperson fra det "særs tunge hifi-miljøet" i Oslo og der i gården er det panegyrisk lovprising av de miraklene denne spilleren presterer.... Rart jeg er nysgjerrig??? ;D

Hadde bare vært så fint med en "second opinion" fra noen andre.......

- Brum
 
J

Janpe

Gjest
Jeg har levd svært godt med denne spilleren i 2 år og kan ikke annet enn å si meg enig med blant andre HP i TAS, den er svært god. Jeg har mailet og diskutert denne spilleren med HP selv og han har, som i bladet, sagt at dette muligens er den beste "Red Book " spilleren på markedet. Ihvertfall innenfor de det er naturlig å sammenligne med.

Nå har jeg brukt spilleren sammen med annen Edge elektronikk også og det kan selvsagt alltid sies (eller innvendes for de som skal diskutere "alt") at synergien mellom G CD og annet Edge utstyr naturlig nok vil være bra. Noe den i høyeste grad også er.

Det er viktig å legge merke til at jeg hadde den første versjonen av spilleren og den fungerte utmerket, også sammen med de meget avslørende Avalon høyttalerne du hørte i Horten ( de er mine). Den nye versjonen av G CD (som ble brukt i Horten) skal etter sigende (fra flere hold) være enda bedre enn den versjonen jeg hadde.

Hvis dette høres ut som en anbefaling så er det nettopp det, G CD er absolutt noe av det beste man kan kjøpe. Uansett prisklasse er min påstand.

Mvh
JP
 

Brum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.11.2006
Innlegg
316
Antall liker
16
JP, takk for tilbakemelding..... ser ut som du er like fornøyd some "referanse-personen" min... hehe.

I mellomtiden har jeg fått uttaleser fra en bransjemann i OHC (og konkurrent av Audiofreaks) om at Edgde G CD ikke spiller "musikalsk", dvs at "alt er der", men likevel så "svinger" det ikke, MEN at bruk av rør-forsterker kanskje er en god partner til G CD-spilleren ettersom det ofte er dette som brukes til demo'er. Tja... og tilsv tilbakemelding for Edge forsterkere... også "umusikalske".

Kan aldri tenke meg at OHC sier dette for å selge egne produkter...neida... hehe ... "Som man roper i skogen får man svar" ...spesielt i hifi-jungelen. ::)

Andre mer Edge G CD-spiller erfaring?

- Brum
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!
Var ikke denne testet i Fidelity av Vidar Mørch...?

Mvh
OMF
 

TomTom

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.08.2003
Innlegg
215
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
Uten å ha testet Edge spilleren det er snakk om gjelder det vel som alltid. Prøv hjemme eller hør på det i sammenligbare omgivelser slik at du vet om du liker komponenten. Til slutt handler det mest om matching og ens egne preferanser mener jeg, da det finnes mange 'state of the art' produkter der ute.

Om Edge er det riktige for deg? Det er du den eneste som kan finne ut av. Den er helt sikkert bra!
 

tommasi

Medlem
Ble medlem
21.08.2002
Innlegg
20
Antall liker
13
Hei.
Jeg fikk denne spilleren i hus i går.
Byggekvaliteten ser formidabel ut.Ikke noe skrammlete chassis her.
Jeg spiller kun 2 kanals cd og det er jo det den er laget for.Hører at det er en spiller som gir deg en kjapp og stram
bass med ett stort og reint lydbilde.Stort rom i mellom utøverene med en helt svart bakgrunn.
Absolutt en måte å spille på som gjør at en bare vil spille mere.
Eneste aberet jeg kan si med en gang er at det er vanskelig å se hva som står i displayet i dags lys for folk med dårlig lesesyn.Det går det jo ann og leve med.
Til denne prisen så får en nok en kjempespiller.Kan vel nesten benytte meg av den berømte klisjeen "Løp og Kjøp"
med en gang.
Jeg vil komme tilbake med flere erfaringer etterhvert som innspillings tiden går.

Hilsen Anders

Hilsen Anders
 

Brum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.11.2006
Innlegg
316
Antall liker
16
Anders,
gratulerer så mye med ny CD-spiller....!

Etter det jeg har hørt, krever spilleren lang innspillingstid.... + 1 måned ... så du bør nok vente i stund med kritisk lytting... og den "endelige" dommen. Lykke til ! Jeg ser frem til at du skriver noen ord om dine erfaringer med spilleren, og er sikker på at det er mange andre også som er nysgjerrige på denne Edge spilleren.

Mvh
- Brum
 

Brum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.11.2006
Innlegg
316
Antall liker
16
Hei,
tar et bevisst "løft" av denne tråden igjen.... håper med andre ord at det er noen flere som har erfaringer med denne spilleren....dessverre meget få tilbakemeldinger.....

- "Anybody out there"?

Gla' for alle kommentarer og svar på denne ..... også tips om andre CD spillere som erfaringsmessig passer til DP C1b og A1b forsterkersett kombinert med elektrostater.... ;)

Takk & hilsen
- Brum
 

Powerpoint

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.04.2003
Innlegg
7.408
Antall liker
12.896
Janpe skrev:
Det var Edge G 8 effekttrinn som ble testet av Vidar M. i Fidelity. En test som etter min mening ikke fortale noen ting, bortsett fra at den lyder "for riktig" eller noe sånt. Vel, vel... Er man ute etter farget og forvrengt lyd er ikke Edge det man skal satse på.
Det var interessant.
Det høres for meg ut som Edge låter rent i klasse med DP A1s og flere andre merker.
Det skal jeg sjekke ut ved første anledning.
 

HC

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2002
Innlegg
4.110
Antall liker
2.594
Torget vurderinger
16
Janpe skrev:
Dessverre for mange lydinteresserte, musikkelskere i Norge handles det langt flere EC, Classè, Hegel, Audia, Lector etc i Norge enn Edge. Dette gjelder både CD-spillere og forsterkere. Hvorfor? Pressen her til lands og den generelle opinion i Norge som dessverre ikke vet bedre. Well, it`s their loss. Uten dermed å si at Edge er den rette løsningen for alle!

Så, enten stoler du på hva vi brukere som tross alt har brukt spilleren i egne (meget gode)systemer mener eller så lar du det være og kjøper noe annet. At HP i TAS mener hva han gjør om spilleren sier meg følgende: Den er sikkert "bra nok" for deg også.
Det sier seg selv at Edge spilleren gruser produkter fra EC, Classè, Hegel, Audia og Lector. Når kong Harry P sier at den er best ja da er det bare å holde kjeft for han vet best. Han sa jo også at ASL Hurricane blokkene var verdens beste men før jeg rakk å komme meg til butikken var det visst ASR ampen fra Tyskland som var verdens beste. Jammen godt at Harry var så rask til å kåre en ny verdens beste at jeg ikke rakk å kjøpe den forrige, tenk hvilken drittforsterker jeg da hadde sittet med. Hail to the king.
 

Brum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.11.2006
Innlegg
316
Antall liker
16
En må vel nesten forvente at et produkt som en en dag er "best i verden" kan "forvises" til 2. plass, men produktet i seg selv blir jo ikke dårligere av det!!

Det er dog ikke troverdig dersom det er trekkfullt på listetoppen - spesielt dersom det er en fast person som har "lisens" til å utnevne stadig nye verdensmestere ;D MEN, jeg har ikke fått med meg at HP har slike tendenser....

Okke som, de 3 viktigste tingene man skal tenke på er matching, matching og matching - så om en produktanbefaling er gitt av en "person med autoritet og integritet i miljøet", et hifi-magasin, en hifi-pusher eller en kompis som feks "kjenner en som har peiling" etc, så MÅ man prøve i eget oppsett. MEN det er jo ikke akkurat like enkelt i praksis for oss "bønder" utenfor Oslo, Bergen, Stavanger og evt andre "storbyer". :p

En føler seg som regel (ihvertfall jeg) nesten forpliktet til å kjøpe et produkt dersom man først har fått det sendt i posten for utprøving.... og der skal Audiofreaks ha honnør!!! Peter har flere ganger tilbudt seg å sende utstyr for testing ... og det selv til meg som har Dynamic Precision forsterkere !!!! ;D

Peter hater nok posisjonen DP har fått i hifi-norge - og det "skinner jammen godt igjennom" når man snakker med ham.... .. engasjementet ligger nok godt over "landsgjennomsnittet" og dette leder til det jeg tolker som "frustrerte uttalelser" om konkurrerende produkter. ::) Et stoort hifi-hjerte som banker hardt ..... det har han ihvertfall. Engasjement i seg selv er dog dessverre ikke nok til å diskvalifisere andre.... og uansett gjelder det å få "riktig" matching først!
8)

- Brum
 
T

tjn

Gjest
Edge er ett av de produktene jeg meget gjerne kunne tenkt meg og prøve hjemme ja.
Forhandleren som noen er inne på er så smått engasjert og det er alltid bra for en liten bransje som hifi, men jeg må innrømme at jeg er veldig lei dette "verdens beste" greiene som alltid kommer derfra, av og til så lurer jeg på om det er ett mesterskap dette her. Men bra produkter? Yes!
 
Topp Bunn