Audio Note Oto SE på lån

Arne_Marco

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.03.2002
Innlegg
238
Antall liker
1
Denne helgen fikk jeg låne an AN Oto SE integrert med Riaatrinn av Fryd Hifi. Det ble en lydfest. Det er vel første gang jeg synes å ha opplevd hakeslepp. Lyden var bare så utrolig bra enn det jeg har hørt før hjemme. Med sine små 2 x 10 watt i klasse A passer den utmerket til mine Klipsch RF-3 MkII med 98 dB/W sensibilitet.

CD-gjengivelsen ble riktig til musikk, den tok et langt skritt i retning av vinyl. Det var bare helt forbløffende at slikt er mulig. Den ene låten etter den andre av de jeg pleier å bruke til testing måtte inn og presenterte en gjengivelse jeg ikke trodde var mulig fra den relativt beskjedne spilleren jeg har. Skal man snakke om oppgradering da må det bli Audio Note ... intet jeg har gjort har betydd en så radikal forbedring i musikkopplevelsen som denne relativt rimelige forsterkeren.

For å oppsummere vil jeg prøve å gjengi det slik: et langt mer åpent lydbilde med større bredde. Lyden bare vider seg ut i rommet. En detaljering som er forbløffende. De enkelte instrumenter kommer frem på en meget mer tydelig måte. Det er en langt bedre kontroll i bassen og det er meget lettere å høre forskjellene på tonene i bassområdet. Stemmer gjengis meget mer levende og er adskillige nærmere vinyllyden enn jeg hadde forventet. CDene ble rett og slett meget mer behagelig å lytte til.

Løftet var kanskje ikke så tydelig på vinyl. Men likevel hører jeg helt klart de samme tendenser i musikken som jeg hørte med CDer. Lydgjengivelsen er bare ganske enkelt mer fantastisk enn før.

Forsterkeren er uten tvil et funn og er svært musikalsk. Det er en nytelse å høre musikk på den. Men det vil selvfølgelig være viktig å ha svært så sensitive høyttalere som f.eks. Klipsch eller Audio Note.

Det var tungt og leit å koble den fra anlegget og pakke den ned i esken igjen. Men nå er forsterkeren bestilt, så nå har jeg virkelig noe å se frem til ...
 

Arne_Marco

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.03.2002
Innlegg
238
Antall liker
1
Tusen takk ... men bare til orientering: jeg har hatt en AN zero tuner i et par år ... ;)
 
Topp Bunn