Nybegynner trenger hjelp...

Pipe

Medlem
Ble medlem
03.10.2007
Innlegg
8
Antall liker
0
Hei audiofrelste!


Jeg er på utkikk etter stativhøytalere og tilhørende elektronikk.. Jeg har kikket litt rundt på bruktbørsen og ser at det ligger en del ute. Jeg har festet blikket på både focal 1007 Be og Dynaudio Contour 1.4, men er åpen for forslag og tips. Jeg har ingen erfaring med de så grunnen er ganske enkelt at det jeg har lest og hørt om høytalerne er bra... Utseende er heller ikke feil..

Spørsmålet er ganske enkelt: Hva må jeg ha for å drive feks høytalere i den kategorien og hva må jeg betale for det?
???Hva burde jeg prioritere? Er cd-spiller viktig?
Musikkesmaken min er veldig allsidig og et anlegg som takler det meste er det jeg er ute etter. Rommet er ca 25m3 tipper jeg.

Budsjett for høytalere, forsterker og spiller blir +- 25000...

Håper på noen forløselige svar :)
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Hei, og velkommen hit!

Det er mye veldig godt utstyr å få tak i , og nå er det jo høysesong for oppgraderinger, så det er utrolig mange gode kjøp å gjøre i disse dager. En liten runde på bruktbørsen gjorde at jeg kom over tre produkter som er ganske eksepsjonelle på hver sin måte, og som jeg vet av erfaring passer godt sammen. Du kommer sansynligvis til å få et hav av forslag,og godt er det, så har du litt å velge mellom. Du spør om CD-spiller er viktig. Om CD er primærkilden din, bør du legge endel midler her. Det kilden din ikke greier å fravriste platen, kommer du aldri til å kunne nyte, rett og slett.

Med "kilde først"- tankegangen i bakhodet, blir mitt forslag følgende;

Forsterker: Xindak 6950, en nesten ufattelig god forsterker som akkurat nå er å finne brukt på børsen til en skremmende god pris.

CD-spiller: Rega Saturn. Gigantkiller fra Rega som får panegyrisk omtale over alt, og sies å flytte grensene for ytelse i prisklassen. Enda bedre blir det når den er tilgjengelig brukt.

Høyttalere:Revel Performa M20. (med stativer) Legendarisk monitor med helt utrolig ytelse. Uvanlig på våre breddegrader, men elsket i De Forenklede Stater. Nok en gigantkiller som jeg personlig ville innhandlet om jeg var i markedet for mindre høyttalere.

Problemet med å handle brukt fra flere kilder er jo selvfølgelig at det ikke er så lett å få hørt komponentene sammen, men noe må du greie deg uten når du får mye for pengene....

Lykke til!
 

ØivindS

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.10.2005
Innlegg
448
Antall liker
1
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Du er ikke alene. Sjekk tråden http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,15311.0.html
Ellers er begge høyttalerne du nevner meget gode. Det sies at Dynaudio høres ut som Dynaudio, - også min erfaring, men det er ikke noe negativt i det annet enn at de har en karakteristisk (og tiltalende) signatur. Men det vil man kunne hevde om alle høyttalere. 1007 BE er en nyere høyttaler som har blitt meget godt mottatt. Sikker på at vil bli fornøyd med begge, men bor du sånn til at du kan høre dem i butikk så kan du jo sjekke ut om du synes de passer til din smak. Selvsagt vil det du mater høyttalerne med ha betydning, men høyttalerens signaturen vil du kunne høre uansett.

mvh

PS. Sett av noen kroner til kabel også.
 

Holmium

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
3.444
Antall liker
784
Torget vurderinger
5
Bruktørsen er fine ting det, har gjort en del handler der selv.

Kommer nok diverse svar om hva som bør prioriteres, men jeg skal uansett formidle min mening.
For å gjenta meg selv nok en gang: "God elektronikk på middels høyttalere spiller bedre enn middels elektronikk på gode høyttalere".

Med det mener jeg at det ofte er mer å hente i en høyttaler enn man kanskje tror potensialet er. Men dette krever god elektronikk. Både cd-spiller og forsterker.
Det å ha meget gode høyttalere uten elektronikk til å få ut potensialet er i mine øyne bortkastet. Untaket kan være hvis man virkelig kommer over drømmehøyttaleren til en god pris og sparer til passende elektronikk. Men det høres ikke ut som dette i ditt tilfelle så jeg ville lagt pengene i elektronikken.

Det som derimot kan være lurt er å finne en høyttaler med den lydsignaturen du er ute etter og deretter velge elektronikk som matcher.

CD-spiller/ kilde er meget viktig, men i den helt nedre klassen er det ikke (etter min erfaring) all verdens forskjell på en spiller til 2000 kontra en til 5000 kr. Men finner du en god spiller på bruktbørsen så bruk gjerne litt penger på den.

En god forsterker er heller ikke å forakte. Så må du finne ut om du ønsker transistor eller rør. Er dette inngangsanlegget ditt vil nok jeg anbefale transistor i første omgang.

Mitt forslag fordelingsmessig er nok omtrent slik:
kilde: 30%
forsterker: 35%
Høyttalere: 25%
kabler: 10 %
Dette oppsettet fordrer at man faktisk får tak i en god kilde, ellers ville jeg lagt pengene i forsterker, kjøpt billig spiller og spart til en god spiller på sikt.


Personlig har jeg (regnet i nypris) elektronikk (cd + forsterker) som koster 7 ganger så mye som høyttalerne mine.

Har du mulighet til å lytte før kjøp er det naturligvis å anbefale.
Jeg har ikke sjekket bruktbørsen og har ingen konkrete anbefalinger å komme med. Stativhøyttalere har jeg dessverre liten kjennskap til.

Hva slags lyd liker du og hva slags musikk hører du på?
 
O

OldBoy

Gjest
25k og superlyd høres ut som bruktbørsen for meg.

ca. 8k på høyttalere, 8k på CD-spiller+DAC, ca. 8k på forsterker og resten til kabler. Alternativt til CD-spiller+DAC går det i et anlegg i din prisklasse greit med en DVD-spiller+DAC også, hvis du er av dem som skal se en og annen film innimellom musikken.

Både Dynaudio og Focal er utmerkede høyttalere. En brukt ECI-4 blir kanskje litt i overkant i forhold til budsjettet ditt, men burde ha en klang midt i blinken til begge høyttalermerkene. Blant brukte DAC'er finnes det mange bra i en overkommelig prisklasse. Hvis du leter litt her på HFS, finner du sikkert gode råd så det holder. Jeg bidrar med å anbefale en brukt RME, så får du råd til en allright CD/DVD-spiller innenfor budsjettrammen din.

Så spørs det til slutt hva du ser fremover. Med musikk- og hi-fi-interesse på opptur, kan det hende at det fæle oppgraderingsviruset har deg i kikkerten, og da kan det være riktig å satse litt ekstra på bra elektronikk, inntil du får råd og/eller plass til større og mer velspillende høyttalere. Selv om du kjøper brukt i utgangspunktet, ligger det alltid en kostnad og lurer hver gang du bytter utstyr. Men for all del: i byttingen ligger jo også mye av moroa!

Lykke til! Og ikke glem prøvelytting! Mye viktigere enn å lese spesifikasjoner over Watt og desibel.
 

Pipe

Medlem
Ble medlem
03.10.2007
Innlegg
8
Antall liker
0
Takk for fine svar!

Jeg må nok ta noen runder i butikker for å få litt erfaring, virkelig bruke litt tid på å lytte. Jeg bor i Stavanger og skal bruke helga godt..

Musikksmaken min er variert men som referanse vil jeg si Pink Floyd hvis det kan hjelpe?

Jeg kan forstå at komponenter skal passe sammen, men blir det "feil" å feks kjøpe et komponent som skiller seg ut effektmessig. Jeg tenker på å ha feks høytalere som grunnlag og heller oppgradere cd-spiller og forsterker med tiden?

Xindak forsterkeren har jeg hørt mye om og jeg må si meg enig i at prisen er skremmende hvis allt det jeg har lest og hørt stemmer...

Hva trenger jeg for å drive feks Dynaudio og Focal? Det er vel ikke bare pris som bestemmer at jeg må ha en kostbar forsterker. Material og finish har vel også noe å si på høytalerens pris?
 
L

Ludo

Gjest
Xindak-forsterkeren er slettes ingen dum plass å starte. Samtidig så tror jeg du vil få mye glede av etpar Dynaudio Focus 140.
De er ganske lette å like, spiller overraskende stort og er intet annet enn et kupp til prisen! Contour 1.4S krever mye mer av elektronikken
for at den skal få utnyttet sitt fulle potensiale og da blir det fort kostbart...

Uansett, husk at du bør prøve ting hjemme i egen stue før du handler. Og ingen andre skal fortelle deg hva som er god eller dårlig lyd;
det kan dine egne ører avgjøre helt på egenhånd :)

Sett av litt til kabler også, husk at her er delte meninger om dette temaet så bruk øra og kjøp det du selv liker!

Lykke til!
 

hifiguru

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.07.2002
Innlegg
5.715
Antall liker
1.259
Sted
Porsgrunn
Torget vurderinger
1
Xindak 6950 skal ikke ha problemer med å drive verken Dynaudio eller JMLab, men Contour 1,4 r en virkelig feinschmecker som omtrent ber om nærmere high-end elektronikk, ellers kan den bli litt kjedelig og blodfattig. Sjekk ut Focus 140 fra samme fabrikk, DET ER SAKER DET! ikke sant ludo?


Edit, snakk om to sjeler en tanke......

Edit2: Sjekk ut duet.no Jungson DA 200 et eller annet er visst på tilbud om dagen, her er muligheten tilstede for et røver kjøp på en integrert 200watter til godt under 10.000,- som spiller rumpa av Xindak, I know, har hatt begge.....
 
C

Cyber

Gjest
Har selv hatt 1007, og de krever sitt fra elektronikken. Jeg merket enda STOR forskjell da jeg gikk fra Atoll (10K) til Bryston (30+K) og først da begynte de for alvor å synge. Hvis 25 lapper er budsjettet ville jeg heller lagt meg på et nivå der jeg hadde budsjett til å få høyttalere - forterker og kilde skikkelig på plass - ellers vil det fort bli halvt.
 
L

Ludo

Gjest
Hehe, jo det er vel sånn at man får sammenfallende erfaringer ja :)
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Holmium skrev:
Mitt forslag fordelingsmessig er nok omtrent slik:
kilde: 30%
forsterker: 34%
Høyttalere: 35%
kabler: 1 %
Der, nå ble det bra.
Leg litt kabler sjøl, og oppgrader når du føler du må svi av penger. 2500 på kabler er galskap i et anlegg tel 25000.

Høytalerkabler lager du sjøl av strømkabel pr 2,5mm2 solidcore.
signal: Eltek har noen bra skjermede tel 100 lappen.
Strømkabler har vel de fleste liggende, ellers følger det som regel med.
Kjøp noen bananplugger på biltema for enkelhetskyld, og du havner på 300, litt over budsjett på 250 ;)

Pk
 

Pipe

Medlem
Ble medlem
03.10.2007
Innlegg
8
Antall liker
0
Takk igjen! Her var det mye å fordøye :) Må bruke litt tid for å gjøre meg kjent med saker og ting..

Kan forstå at 1007 og Countour ligger litt høyere enn jeg burde lagt meg...men siden ECI-4 ble nevnt.....ville den passet til Countour 1.4? Sikkert noe man burde høre før man kan svare, men hva sier (erfaringen) magefølelsen deres?

Ludo: Jeg skal passe på å kjøpe skikkelige kabler, men de er ikke i mitt 25k budsjett :)
 

BangBang

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2005
Innlegg
7.301
Antall liker
4.908
Sted
Okka by
Torget vurderinger
7

Pipe

Medlem
Ble medlem
03.10.2007
Innlegg
8
Antall liker
0
Det hadde hvertfall dominert i stua. Sikkert bra saker..
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Audiolab spiller forøvrig utrolig bra sammen med endel Dynaudiomodeller.....
 
O

OldBoy

Gjest
Pipe skrev:
.....

Jeg kan forstå at komponenter skal passe sammen, men blir det "feil" å feks kjøpe et komponent som skiller seg ut effektmessig. Jeg tenker på å ha feks høytalere som grunnlag og heller oppgradere cd-spiller og forsterker med tiden?

.....

Hva trenger jeg for å drive feks Dynaudio og Focal? Det er vel ikke bare pris som bestemmer at jeg må ha en kostbar forsterker. Material og finish har vel også noe å si på høytalerens pris?
Det er som Holmium har sagt det: Bedre med (litt for) god elektronikk på et par ikke altfor gode høyttalere enn omvendt. En mulighet er å starte med små OG gode høyttalere, og jobbe deg oppover. Enten direkte til noe større og bedre, eller de samme små og gode pluss en sub. Selv om det sistnevnte ikke er helt stuerent hos alle, jfr. de mange trådene om dette her på HFS, senest i en toppaktuell tråd som går parallelt med denne akkurat nå.

Prisen på høyttalerne dine er ikke avgjørende for hva slags forsterkere de trenger. Det finnes mange lavprishøyttalere som ikke spiller bra før de får elektronikk som, isolert sett, er godt i overkant prismessig når man sammenligner det med høyttalere.

Men én pekepinn er at høyttalere med store basselementer eller som går spesielt dypt i bassen, krever mer enn små stativhøyttalere. Selv om det finnes unntak. Så er det noe med høyttalernes karakteristikk. Det finnes kjappe, dynamiske høyttalere, og det finnes de som spiller litt mykere og buldrete. De sistnevnte krever gjerne kraftigere forsterkere enn sine kjappere kolleger. Men det skal klaffe i mellomtone og diskant også. Vanskelig dette, men det kan bli for tamt eller for skrikende. Så har du dette med høyttalernes impedanskurver. Selv om gjennomsnittsimpedansen kan se bra ut, kan enkelte høyttalere ha svært lave impedanser i deler av frekvensområdet. Denslags kan kreve ganske mye av forsterkeren. Materialer og finish har ikke så mye å si for prisen som man kanskje skulle tro. Derimot finnes det en del "statusmerker", som av enkelte kan oppleves som i overkant dyre.

Til slutt: les det som Hifisentralens mange eksperter har skrevet. Vennetråder kan være spesielt interessante hvis du har spesielle merker i kikkerten. Tekniske tråder kan være nyttige hvis du vil lære litt om elektronikk og andre tekniske forutsetninger for god lyd. Tråder under akustikk kan gi innsikt i hvordan du kan få det beste ut av ditt lytterom. Jeg har selv lest og lært utrolig mye her på HFS. Ingen grunn til å finne opp kruttet på nytt helt på egenhånd. Her finnes det i hvert fall utrolig mange som har utrolig god peiling.

PS.

Jeg har i en del år hjulpet voksne barn pluss diverse nevøer og nieser i forbindelse med deres hi-fi-investeringer. Det nyttigste vi gjorde var å ta med utvalgte favorittplater og få dem spilt på forskjellige anlegg rundt omkring. I løpet av en måneds tid eller to, får man på den måten en utrolig god indre referanse for hva som er godt og hva som er dårlig. En referanse som er gull verdt når man skal ut og kjøpe brukt eller sammenligne forskjellige anlegg man hører til forskjellige tider.
 

Elektron

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.07.2007
Innlegg
1.886
Antall liker
120
Sted
Bergen
Enig med Oldboy. I likhet med deg har jeg hjulpet flere med å sette sammen anlegg i budsjettettklassen Tar alltid med egen musikk. Synes vel gjennomgående at selgerne blir litt flakkende i blikket når jeg stiller med en bunke med post-it lapper på. Vanligvis kommer selger dragende med Yello eller Kari Bremnes som alle vet er unike innspillinger. Hver gang jeg er usikker på en lydprofil i mitt eget anlegg er det bare å sette på Yello The eye albummet og alt er glemt. Lykke til til nybegynner. du har en lang og spennende reise foran deg.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.238
Antall liker
2.372
Torget vurderinger
13
Enig med de fleste her at dynaudio kan være ett godt valg.

Hadde selv etpar Dynaudio 1,3se contour med target stativer som jeg solgte for 9k
for noen år siden.Fantastiske HT som spilte med stort og fint rom samt bredt og fint lydbilde.Spranget som jeg gjorde opp til Virgo III var på ingen måte så stort som prisforskjellen skulle tilsi,men er man entusiast så må en ofte betale for det. ;D
Vær bare klar over at ihverfall 1,3se krever litt strømsterke forsterkere for å komme ordentlig igang..... :D
Men på den annen side så gjør vel de fleste HT det.
Lykke Til
MVH Johnny
 

Destiny

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2007
Innlegg
2.272
Antall liker
226
Torget vurderinger
1
Jeg har hatt Dynaudio s 1.4 og har nå Dynaudio Focus140..

Jeg vil si at s1.4 er litt mer på den nøytrale siden, mens 140 er litt mer farget i positiv betydning, den legger til en aning mer varme og er sneppet mer slepphent, og det gjør at jeg føler den svinger litt mer.

Felles for alle Dynaudio høyttalerne jeg har hørt er at de maler opp et stort og holografisk lydbilde med god innsikt og klar fokus, det gjør at Pink Floyd blir veldig morro å lytte til.

Har hørt masse J.M. LAB også, men ikke så mye på den siste BE versjonene, men vil vel generelt si at J.M. LAB har en lysere og tynnere lydgjengivelse, kan bli litt anstrengte, de er nok vanskligere å få til å spille.

Du må kjøpe høyttalere som passer til rommet, også en forsterker som passer til høyttalern, så tilpasser du lyden med signal kilde og kabler...

Destiny.. :)
 

limvingen

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.07.2006
Innlegg
831
Antall liker
20
Torget vurderinger
3
Pipe skrev:
Budsjett for høytalere, forsterker og spiller blir +- 25000...
Er budsjettet ditt 25000kr er det bare å glemme Focal 1007. Denne ligger vel på brukt børsen for rundt 16000kr inkl stativer. Og 10000kr for forsterker og cd-spiller til denne høyttaleren kommer bare til å bli tull og vil sannsynligvis ikke til å låte noe bra.

Har et kjempe forslag til andre stativ høyttalere er : Vianna Acoustics Haydn Grand

http://www.stereofil.no/produkter/hoyttalere/vienna_haydn.html

Ser denne av og til på brukt markedet til rundt 6000kr. Da vil den andre elektronikken være mere i stil til høyttalerne!

 

Destiny

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2007
Innlegg
2.272
Antall liker
226
Torget vurderinger
1


Disse er rålekre, og fått masse skryt... et godt forslag ;)

Destiny.. :)
 
C

Cyber

Gjest
Bare så ikke jeg misforstås - 1007 er en fantastisk høyttaler og verd pengene og vel så det, men du må som andre og sier ha budsjett til å ha skikkelig elektronikk på dem for de avslører nådeløst hva som er foran i kjeden.

VA er nok et bra tips.
 

Pipe

Medlem
Ble medlem
03.10.2007
Innlegg
8
Antall liker
0
Vianna Acoustics Haydn Grand har et utseende som jeg virkelig liker. Jeg har fått mange gode svar og masse tips til komponenter. Jeg begynner å bli overbevist om at jeg kanskje siktet litt høyt når det gjelder høytalere, selv om jeg ikke liker det ;)

Da er det vel bare å leite seg frem til elektronikk som som kan håndtere mindre høytalere..
 
J

Jurassic

Gjest
Er ikke helt enig med dere som fraråder trådstarter Contour 1.4 eller Focal 1007 BE.
Selv om han ikke vil få utnyttet potensialet som ligger i høyttalerene har han jo ypperlige høyttalere som han kan beholde gjennnom flere elektronikkoppgraderinger.
Synes ideen om å bygge opp anlegg rundt et par gode høyttalere høres bra ut.
Som regel taper en noe ved hvert bytte så dessto færre bytter dessto bedre lyd for pengene.
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Et par høyttalere som det ikke er så lett å vokse fra er et utrolig godt sted å starte, og det er netopp derfor jeg nevnte Revels fantastiske monitor. Slett ikke like omtalt og kjent her som Dynaudio eller Vienna, men nore av det mest overbevisende jeg har hørt i klassen rundt 25.000, og slett ikke så vanskelig å "få til" heller. Dessuten har den en evne til å spille både stort og uforskammet dynamisk,medrivende og musikalsk.. Når det for en gangs skyld dukker et par opp brukt, ville jeg definitivt ha sjekket dem ut....men det er meg.
 

Pipe

Medlem
Ble medlem
03.10.2007
Innlegg
8
Antall liker
0
DynaudioSensitivity 2.83V\1m 85dB
Long Term Power Handling 170 w
Impedance(nominal) 4ohm

Revel M22Sensitivity 85dB SPL, with 2.83V rms @ 1m
(4 pi anechoic)

Impedance 6.4 Ohms (nominal), 4.8 Ohms (minimum @160Hz)

Filters (crossover) 2-way, high-order, @2.2kHz

In-room Frequency Response ±1.0dB from 46Hz to 16kHz

In-room Response Relative to Target Response ±0.75dB from 46Hz to 20kHz

First-reflections Response ±1.5dB from 45Hz to 15kHz

Listening Window Response ±1.5dB from 45Hz to 16kHz

Low Frequency Extension -10dB @ 36Hz
-6dB @ 41Hz
-3dB @ 48Hz




Dette er alle tall fra Dynaudio Countour s 1.4 og Revel M22

Dette er bare et eksempel, men hva informasjon gir egentig disse tallene meg?

Takker for bra respons!
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Pipe skrev:
Vianna Acoustics Haydn Grand har et utseende som jeg virkelig liker. Jeg har fått mange gode svar og masse tips til komponenter. Jeg begynner å bli overbevist om at jeg kanskje siktet litt høyt når det gjelder høytalere, selv om jeg ikke liker det ;)

Da er det vel bare å leite seg frem til elektronikk som som kan håndtere mindre høytalere..
Hei E. (Pipe) og takk for hyggelig telefonsamtale for et par-tre dager siden. Jeg er glad du fulgte tipset mitt om å søke hjelp og få flere erfarne musikkelskeres råd på HifiSentralen i denne sammenheng; her har du jo fått en mengde gode tips. Med mine Focal Electra 1007 Be ville du ha lagt mye økonomisk vekt på høyttalersiden i forhold til ditt budsjett og jeg er enig med folks meninger om at mange rimelige høyttalere vokser med oppgaven når de blir parret med god elektronikk og at dette kan være en god vei å gå. Men som det også blir nevnt, dyrere høyttalere vil antagelig respondere positivt i større grad hvis/når du senere oppgraderer elektronikken. Valget er opp til deg, dine ører og din lommebok.

Nå er det jo faktisk mitt Audiolab-sett det tipses om litt lenger opp i tråden her, så kanskje du ender opp med mine forsterkere og ikke mine høyttalere :) Hehe... Uansett er det en svært god regel å lytte til hifi-produkter før man kjøper dem, og siden du bor i Stavanger og er hjemom på østlandet innimellom så burde det være en grei sak å få til. Som jeg sa til deg vil jeg nødig selge deg noe du ikke har hørt, spesielt siden du ikke er så bevandret innen hifi. Man vil jo gjerne at kjøper skal bli fornøyd.

Og husk at det er lov å prøvelytte uten å føle seg presset til å kjøpe; man skal jo kunne drive litt research.
Lykke til med jakten!

Mvh KapteinUfattelig

Ad notam: Det skal her legges til at 1007 Be ikke på noen måte låter tynt eller spisst hos meg!
 
O

OldBoy

Gjest
Pipe skrev:
DynaudioSensitivity 2.83V\1m 85dB
Long Term Power Handling 170 w
Impedance(nominal) 4ohm

Revel M22Sensitivity 85dB SPL, with 2.83V rms @ 1m
(4 pi anechoic)

Impedance 6.4 Ohms (nominal), 4.8 Ohms (minimum @160Hz)

Filters (crossover) 2-way, high-order, @2.2kHz

In-room Frequency Response ±1.0dB from 46Hz to 16kHz

In-room Response Relative to Target Response ±0.75dB from 46Hz to 20kHz

First-reflections Response ±1.5dB from 45Hz to 15kHz

Listening Window Response ±1.5dB from 45Hz to 16kHz

Low Frequency Extension -10dB @ 36Hz
-6dB @ 41Hz
-3dB @ 48Hz




Dette er alle tall fra Dynaudio Countour s 1.4 og Revel M22

Dette er bare et eksempel, men hva informasjon gir egentig disse tallene meg?

Takker for bra respons!
Tallene sier ikke så veldig mye. Nesten ingenting, for å holde meg litt nærmere sannheten.

Den normale måten å angi følsomheten på er å angi hvor høyt, målt i dB på 1m avstand, høyttaleren spiller når den mates med 1W kontinuerlig effekt. 85dB antyder at ingen av høyttalerne er spesielt lettdrevne, da bør tallet ligge mer rundt 90dB eller noe høyere. 85dB kan antyde et behov for en litt kraftig forsterker, men ikke nødvendigvis. Hvis impedansen ikke dupper for lavt ned noen steder, og høyttalerne heller ikke går altfor dypt ned i bassen, hjelper det mye.

Men for dem som kan sine formler, stusser jeg på Dynaudios tall, for 2,83V er den ut-spenningen fra forsterkeren som gir 1W ved 8 ohm. Siden Dynaudio oppgir impedansen til 4 ohm, burde vel spenningen fra forsterkeren ved 1W være 2V. Men, men, det kan gå litt fort i svingene selv for de beste.

Ellers tyder Revels frekvenstall på en veldig jevn eller flat frekvensrespons, med noe bass, kanskje mer enn vanlig for litt mindre høyttalere, men ingen partybass.

Tallene sier ingenting om lyd, klang, dynamikk, naturtrohet, evne til å levere et stereoperspektiv, om høyttalerne vil passe til resten av anlegget ditt, om du vil plages av en spiss diskant, eller hvordan de vil spille hjemme hos deg og andre slike VIKTIGE ting. Det er derfor lytting og matching i praksis, ikke bare gjennom å lese og leke med tall, er så viktig.
 

Pipe

Medlem
Ble medlem
03.10.2007
Innlegg
8
Antall liker
0
Har ikke glemt høytalerene dine KapteinUfattelig men redd jeg evt måtte ha oppjustert budsjettet litt.. La merke til forsterkersettet du skulle selge også, kjente igjen noen høytelere på bildet :) Kanskje en prøvelytting hadde fått pengene til å sitte litt løsere..

Som OldBoy skriver så burde jeg vel ta noen lytterunder og få trent ørene litt, men samtidig så kommer jeg til å kjøpe det meste brukt og da får jeg ikke testet alle komponentene sammen...
Dette er mitt første "ordentlige" stereoanlegg og jeg blir antakeligvis ikke vannskelig å tilfreddstille i begynnelsen. Ender nok med at jeg blir bitt av basillen på min vei til drømmeanlegget...
 

ELEL6200

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.08.2004
Innlegg
1.434
Antall liker
117
Som vanlig enig med Impulse :)
Vil du ha en billigere høyttaler som har mange av de samme egenskapene til Revel, så har du Amphion argon2. Bruker denne som "mellomhøyttaler" med en billig Rotelforsterker, en gammel Denon DCD 1290 og Target stativer. Dette spiller overaskende bra, til en latterlig pris.

Skal kanskje selge Argon2 når Avantgarde blir en realitet. Men det er etterhvert mange som er interesserte, så du ville evt stått langt bak i køen :D
Lf




impulse skrev:
Et par høyttalere som det ikke er så lett å vokse fra er et utrolig godt sted å starte, og det er netopp derfor jeg nevnte Revels fantastiske monitor. Slett ikke like omtalt og kjent her som Dynaudio eller Vienna, men nore av det mest overbevisende jeg har hørt i klassen rundt 25.000, og slett ikke så vanskelig å "få til" heller. Dessuten har den en evne til å spille både stort og uforskammet dynamisk,medrivende og musikalsk.. Når det for en gangs skyld dukker et par opp brukt, ville jeg definitivt ha sjekket dem ut....men det er meg.
 
J

Jurassic

Gjest
Pipe skrev:
Har ikke glemt høytalerene dine KapteinUfattelig men redd jeg evt måtte ha oppjustert budsjettet litt.. La merke til forsterkersettet du skulle selge også, kjente igjen noen høytelere på bildet :) Kanskje en prøvelytting hadde fått pengene til å sitte litt løsere..

Som OldBoy skriver så burde jeg vel ta noen lytterunder og få trent ørene litt, men samtidig så kommer jeg til å kjøpe det meste brukt og da får jeg ikke testet alle komponentene sammen...
Dette er mitt første "ordentlige" stereoanlegg og jeg blir antakeligvis ikke vannskelig å tilfreddstille i begynnelsen. Ender nok med at jeg blir bitt av basillen på min vei til drømmeanlegget...
Kjøper du Responsene til kapteinufattelig istedenfor kommer du nok aldri til å se etter høyttalere igjen ;)
 
O

OldBoy

Gjest
Pipe skrev:
Har ikke glemt høytalerene dine KapteinUfattelig men redd jeg evt måtte ha oppjustert budsjettet litt.. La merke til forsterkersettet du skulle selge også, kjente igjen noen høytelere på bildet :) Kanskje en prøvelytting hadde fått pengene til å sitte litt løsere..

Som OldBoy skriver så burde jeg vel ta noen lytterunder og få trent ørene litt, men samtidig så kommer jeg til å kjøpe det meste brukt og da får jeg ikke testet alle komponentene sammen...
Dette er mitt første "ordentlige" stereoanlegg og jeg blir antakeligvis ikke vannskelig å tilfreddstille i begynnelsen. Ender nok med at jeg blir bitt av basillen på min vei til drømmeanlegget...
Ja, ta med deg musikken din og lytt til den på så mange anlegg som mulig før du begynner å tenke på å kjøpe noe som helst.

At du ikke får testet alle komponentene sammen når du kjøper brukt, er ikke SÅ farlig. Har du lyttet litt på forhånd, vet du litt mer om hva som passer sammen og hva som ikke gjør det, i forhold til dine preferanser, enn om du bare durer avgårde og kjøper.

Kjøper du brukt, har du tross alt fordelen av at du ikke går på noe STORE økonomiske smeller grunnet feilkjøp. Kjøper du kurant utstyr, er det også kurant å selge igjen, uten de store tapene. En og annen gang kan du faktisk oppleve å tjene litt på en handel, men ikke regn med det.

Og så synes jeg du skal skrelle av all overdreven respekt for oss som har vært med en stund. I den prisklassen du opererer i, finnes det veldig mye bra, og det er nesten umulig å trå veldig feil. Når det kanskje kan oppleves som at vi her på HFS har veldig sterke meninger om hvordan én dippedutt er i forhold til en annen dippedutt, skal du huske på at vi hele tiden snakker om NYANSER. Noen ganger veldig små nyanser. Nyanser som riktignok kan være viktige nok for enkelte, eller for deg, men det er fortsatt NYANSER.

Lykke til!
 

KapteinUfattelig

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
501
Antall liker
146
Torget vurderinger
4
Jurassic skrev:
Kjøper du Responsene til kapteinufattelig istedenfor kommer du nok aldri til å se etter høyttalere igjen ;)
Det kan du dessverre bare glemme i denne omgang, Pipe ;)

Men dersom du ønsker å komme innom for en prøvelytting på mine Respons Grand, Carlsson OA52.3 og kanskje også 1007 Be (hvis de fortsatt står her) en gang du er på østlandet/Oslo, så er du hjertelig velkommen til å oppleve tre VIDT FORSKJELLIGE høyttalerpar som hver har sine styrker og svakheter, men som jeg elsker å spille musikk på. Det vil kanskje gi deg en pekepinn på hvilken leir du hører hjemme i, sånn klangmessig sett ihvertfall. Og det gjelder uansett om du allerede har kjøpt noe eller ikke.

Jo flere ulike anlegg man hører, jo bredere horisont får man. Og da vet man kanskje hvor man selv står til slutt.

Mvh KapteinUfattelig
 

Pipe

Medlem
Ble medlem
03.10.2007
Innlegg
8
Antall liker
0
Takk for tipset mariachi! Skal sjekke det ut.

Drar østover titt og ofte og tar gjerne en tur for å lytte. Skal nok la de mye omtalte Responsene være i fred.. :), er mer interessert i 1007 hvis de forsatt er der...
 

JonnYb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.02.2005
Innlegg
311
Antall liker
0
Uansett hvor mye du bruker på hvert komponent, så må du nok kokkelere litt med oppsettet for optimalt resultat. Plassering, demping, rom og akustikk osv..

Det er vel det som er hobbyen eller galskapen med det hele ;) Og resulterer vel forsåvidt med at ingen oppsett låter likt.


Og DIY må til skal det låte virkelig bra. Selvfølgelig en helt rotløs påstand
 
J

jb_rasmussen

Gjest
Pipe skrev:
Hei audiofrelste!


Jeg er på utkikk etter stativhøytalere og tilhørende elektronikk.. Jeg har kikket litt rundt på bruktbørsen og ser at det ligger en del ute. Jeg har festet blikket på både focal 1007 Be og Dynaudio Contour 1.4, men er åpen for forslag og tips. Jeg har ingen erfaring med de så grunnen er ganske enkelt at det jeg har lest og hørt om høytalerne er bra... Utseende er heller ikke feil..

Spørsmålet er ganske enkelt: Hva må jeg ha for å drive feks høytalere i den kategorien og hva må jeg betale for det?
???Hva burde jeg prioritere? Er cd-spiller viktig?
Musikkesmaken min er veldig allsidig og et anlegg som takler det meste er det jeg er ute etter. Rommet er ca 25m3 tipper jeg.

Budsjett for høytalere, forsterker og spiller blir +- 25000...

Håper på noen forløselige svar :)
Find et par brugte B&W 805s, sæt det sammen med holfi( er et brukt sæt på dette forum) ell AVI 175 watt integreret (Er en brukt i hifi4all.dk til 8000-)
Skal du have noget der kan spille bedre en det ,skal du ganske langt op i pris.

PS: B&W laver 3 gode højtalere: 805S, 803, 801.

Mvh . Johnny
 
O

OldBoy

Gjest
jb_rasmussen skrev:
Find et par brugte B&W 805s, sæt det sammen med holfi( er et brukt sæt på dette forum) ell AVI 175 watt integreret (Er en brukt i hifi4all.dk til 8000-)
Skal du have noget der kan spille bedre en det ,skal du ganske langt op i pris.

PS: B&W laver 3 gode højtalere: 805S, 803, 801.

Mvh . Johnny
Onde tunger vil ha det til at B&W ikke lager NOEN gode høyttalere.

Akkurat den påstanden vil ikke jeg gå god for, men jeg har vært borti B&W såpass mye at jeg i hvert fall kan gå god for at dersom man velger B&W, må man velge sin elektronikk med omhu. B&W hører til de høyttalerne som i mine øyne bare er tilsynelatende lettdrevne, men som ikke er det. Til en 805S, for eksempel, må man opp i en forsterker som koster omtrent det samme, om ikke mer, og med en CD-spiller på et matchende nivå, ryker nok vår venn Pipes budsjettforutsetninger med glans.

Men mulighetene for å få god lyd ut av et oppsett basert på 805S, er gode, ingen tvil om det. Men det er ikke spesielt billig.
 

JR_AUDIO

Bransjeaktør
Ble medlem
07.04.2007
Innlegg
106
Antall liker
0
OldBoy skrev:
jb_rasmussen skrev:
Find et par brugte B&W 805s, sæt det sammen med holfi( er et brukt sæt på dette forum) ell AVI 175 watt integreret (Er en brukt i hifi4all.dk til 8000-)
Skal du have noget der kan spille bedre en det ,skal du ganske langt op i pris.

PS: B&W laver 3 gode højtalere: 805S, 803, 801.

Mvh . Johnny
Onde tunger vil ha det til at B&W ikke lager NOEN gode høyttalere.

Akkurat den påstanden vil ikke jeg gå god for, men jeg har vært borti B&W såpass mye at jeg i hvert fall kan gå god for at dersom man velger B&W, må man velge sin elektronikk med omhu. B&W hører til de høyttalerne som i mine øyne bare er tilsynelatende lettdrevne, men som ikke er det. Til en 805S, for eksempel, må man opp i en forsterker som koster omtrent det samme, om ikke mer, og med en CD-spiller på et matchende nivå, ryker nok vår venn Pipes budsjettforutsetninger med glans.

Men mulighetene for å få god lyd ut av et oppsett basert på 805S, er gode, ingen tvil om det. Men det er ikke spesielt billig.
Nej B&W har ikke været heldige m alle sine så kalde opgraderinger( ind imellem vil jeg kalde det ned graderinger, men 805s er efter min smag og vurdering en utrolig bra højtaler til prisen og vis han kan finde en Holfi intergra 88se + Holfi CD spiller på brugt marked skal jeg garentere dig for et det varer længe inden vi ser ham på markedet efter andre og bedre produkter. Denne kombinationer en killer, og lader sig ikke umiddelbar vippe a pinden. Dali grand coupe og diva går også vældig bra m holfi.

Jeg kan ikke se umiddelbar se at det skal være umulig at finde nævnte kombinationer indenfor pris rammen 25-30.000- på brugt markedet. og så får han super lyd , som han kommer til at lede meget længe efter før han finder noget bedre, og det blir ihver tilfælde meget dyrere. Chansen for at ende op m en dårligere resutat lydmæssig er nok større end chansen for at finde noget der tangere ell over går den nævnte combination.

PS: vis han skulle vælge dali højtalerne vi jeg anbefale at holfi forstærkeren bliver sat sammen med en Sony CD afspiller fra ES serien

Mvh: johnny.
 
Topp Bunn