Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  20,487
  Tagget i
  26 Innlegg

  Fase problemer med sub

  Er det noen som kan si om det er enklere å få stillt en sub i riktig fase med fremover retta element , enn en sub hvor elementet spiller nedover ?

  Har en REL sub som jeg ikke helt får til. På denne er det to muligheter, 0 og 180 grader. På den ene innstillgen får jeg plenty av bass , men ikke musikk. På den andre er det mindre bass og det henger mer sammen, men fortsatt synes jeg at det er noe med fasen i den kontra frontene mine. Noen som kan noe om dette ?
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 2. #2
  Overivrig entusiast Dr.No's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  884
  Tagget i
  0 Innlegg

  Fase problemer med sub

  Det er flere reguleringsalternativer du må benytte i et slikt tilfelle: Dvs forandre på plassering, delefrekvens, nivå, you name it. Du er sef oppmerksom på dette, men jeg nevner det likevel. No

  PS
  Ikke nøl med å prøve helt drastiske plasseringer.

  Det med faseforskjeller når enheten vender ned kontra frem er forresten for ingenting å regne. Personlig liker jeg ikke at den peker ned, men det er muligens irrasjonelt og irrelevant. Eller kanskje er det fordi jeg har tregulv, og føler at dette lettere settes i bevegelse når den vender ned. Det er bare å snu på den, forøvrig. Det er nok ingen kjølevæske som renner ut eller noe. Det individuelle rommet avgjør, og produsenten kan ikke lage en modell som passer til alt. Det er liksom B&W som leverer en skumgummipropp til bassrefleksrøret. Noen ganger må man bruke den, andre ganger ikke. På samme måte kan det hende du må snu subben eller henge den i et tau 1 meter over gulvet. (selv om det naturlige er å flytte rundt på den, i første omgang).

  Vel verdt å betenke at ideelt skal subben plasseres nærmere lytteplassen enn sidehøyttalerne. Et par-tre meter nærmere kan ofte være OK (kaffebordsub). Konvensjonelle delefiltre (både aktive og passive) forsinker lavpass basssignalet pga fasedreiingen i filteret. Du kan f.eks se det på nesten alle (flerveis) høyttaler-målingene i Stereophile, på impulstesten. Bare sjelden og unntaksvis kommer lyden "samlet" ut, som en impuls som ligner på inn-signalet, og da er nødvendigvis enhetene montert på trappetrinnsvis a la Vandersteen eller noe i den dur. Pga av de svære lyd-bølgelengdene i bassområdet på flerfoldige meter, må "trappetrinnets" horisontale del gjøres betydelig større.
  (Ikke at dette med impulsgjengivelse betyr noe særlig i forhold til det få et jevnt og bra nivå på bassen).

 3. #3
  Bransjeaktør Flageborg's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  2,856
  Tagget i
  6 Innlegg

  Fase problemer med sub

  En sub bør ha variabel fasejustering.

  En "down-firing" sub er enklere å integrere.
  http://www.kringlyd.no - Hosted by ProIsp

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed