Forslag til balansert rør pre..

KHH

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2005
Innlegg
2.805
Antall liker
18
Jeg vurderer å oppgradere anlegget mitt etter å ha nedgradert det i flere år på grunn av små barn (de små må jo prioriteres)..

Funderer på en løsning ala Triangle Celius ES høyttalere og et eldre DP trinn ala 6.4 eller lignende som ikke koster skjorta..
Triangle og DP kan bli litt hissig sammen etter min smak, så jeg har vurdert rør pre sammen med dette for å få mer liv å varmere klang i musikken..

Rør pre bør helst ha remote med kanalvelger og volum justering (lenge leve latskapen), balansert og helst ikke koste alt for mye..
Håper å kunne holde meg under 5.000,- men det er ingen must..
Sjefen (KF) i huset ser helst at den er sort så det står i stil til resten som vi har nå..
Blir det DP så får heller KF finne frem pensel og maling :(

Anlegget pr i dag består av Arcam CD-73 CD spiller som jeg er meget fornøyd med, den spiller musikk på en måte som jeg liker meget godt, så den skal få lov til å følge med en stund til å heller få en oppgradering på NAT hvis det skulle bli nødvendig..

Signalkabler er Goertz Triode Quartz (sølvkabler) og Transparent MusicLink Super..

Høyttaler kabler fra Tara Labs som jeg ikke husker navnet på, de er kun merket med "Rectangular Solid Core" og er skikkelig stive, det ser ut som en flat kobberkabel er tvunnet rundt en hard hvit kjerne, mener de kostet ca 10 lapper i 1997 og er gode nok en stund til..
Hvis noen vet hva slags kabler dette kan være, så syng ut :)
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.682
Antall liker
7.922
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Balanserte rørforforsterkarar er som regel på eit anna prisnivå. Men Vincent har nokre transistorbaserte modellar som er "relativt rimelege", om enn utanfor ditt budsjett som nye. Du må altså tråle bruktmarknaden.
Er ikkje Electrocompaniet EC 4.5 balansert, svart og med fjernkontroll? Den skulle kunne skaffast brukt under denne prisen. Eg veit om ein sånn ein stad...(ikkje akkurat det eg likar sjølv, men..)
 

KHH

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2005
Innlegg
2.805
Antall liker
18
Rør pre ligger som regel i en høyere prisklasse, men det kunne jo hende at noen der ute visste noe jeg ikke hadde fått med meg ;)

EC blir det nok ikke igjen.. Da må det hvertfall bli fra 4.7 og oppover, men det er ikke rør og spiller ikke som rør :(

Som en midlertidig løsning til jeg finner en pre med rør og fjernkontroll til en grei pris, så har jeg kjøpt meg en brukt Thule..

Jeg kan evt bruke en rør pre som ikke er balansert, bare få kjøpt en signal kabel med RCA i ene enden og balansert i den andre..
Det funker vel nesten like godt som balansert i begge ender.?
 

desibel32

Hi-Fi interessert
Ble medlem
13.10.2004
Innlegg
81
Antall liker
4
Torget vurderinger
4
Du mister jo poenget med balansert drift ved å ha RCA i en ende og XLR i den andre, men jeg tror ikke du vil merke forskjell allikevel. Det er hovedsaklig ved lengre kabelstrekk det vil være noe særlig å hente.
 
Topp Bunn