Lyngdorf / TACT

Stereobloiden

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.01.2006
Innlegg
186
Antall liker
1
Torget vurderinger
0
Er vi mange nok med Lyngdorf til å ha en tråd?

Selv sitter jeg på en TDA2200 integrert forsterker. Den er nettopp kommet i hus, og spiller mot Sonus Faber Concerto Grand Piano (de originale, fra way back). Ikke en kombinasjon for de basshungrige ;)

Erfaringer? Synspunkter? Linker til omtaler etc?
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Hei!
Jeg har også en TDA2200- den ultimate boksen for oss litt klåfingrede?
Et vanskelig rom var hovedgrunnen til kjøpet. Dette problemet har i stor grad løst seg med TDA. Som ren integrert 200W forsterker med dac synes jeg den spiller rent, åpent men har alikevel varme. En minimal syntetisk "følelse" i toppen ga seg etter en stund. Det virker som alt (farlig å si, la os heller si det meste) slippes igjennom- ikke noe "tåke" og ønsker man feks litt mer vekt i mellombassen og/eller dypbassen + kanskje temme en litt ivrig topp-så kan man det med TDA2200 uten at lyden forringes sånn som vanlige analoge eq gjør!Så bare det meste slippes igjennom så kan klangen stilles etter ønske med TDA.
Har ATB pc målesystemet fra Kirchner. ca 1,5k hos klubben. Et must visst man skal vite hva man holder på med visst man korrigerer ht/rom eller konstruerer ht. Er veldig imponert over xo/eq mulighetene og hvor mye bedre lyden blir ( hos meg ) med å bruke disse mulighetene i TDA. Men det tar endel tid å lære seg å gjøre riktig eq manuelt. Og hvilken klang liker man? 0,5 db endring over et stort frekvensområde høres godt! Det er forslag til target kurver inne på Yahoo Lyngdorf og Tact forumene. Det er et must å følge med på disse. Men litt heving fra ca 100-150Hz og ned og litt senking fra ca 2-4 kHz og oppover er Lyngdorf selv sitt target. Venter spent på auto romkorreksjons modulen som kommer til TDA. Roomperfect. Se beskrivelse på nye sidene til Lyngdorf. Jeg har en tidlig utgave av Tact TDA2200 så jeg må sende inn hele boksen og bytte hovedkortet. De Lyngdorf TDA2200 som blir solgt nå er klare for den nye Roomperfect modulen. Vet ikke om de vil annbefale kundene å sette modulen inn selv eller man må til Klubben.( Tact er skilt i Tact og Lyndorf nå. Tact er i Statene og Peter Lyngdorf er i Danmark. TDA2200 utvilkes i Danmark og bla den nye CD1)http://www.lyngdorf.com/ContentId/367/Default.aspx

Særlig det å få ryddet opp i bass og mellomtone er knall. Mye bedre definisjon og herlig å slippe resonanser som overskygger og grøter til. + jo likere man gidder å sitte og eq høyre og venstre ht, jo bedre blir definisjonen i hele lydbildet. Les på Tact sidene om hvordan de setter sammen et sat/sub system med hjelp av ATB/TDA. http://www.tactaudio.dk/docs/room_eq_with_tda2200.pdf
Jeg leker for tiden med en billig TB 3" som spiller fra 500 Hz/48db og helt opp på open baffel + 10" basser i 100L reflex. Rør effekt til toppen og TDA effekt til bassen. ( for tiden er mine +20k to veis satt bort!) Det spiller knall bra. Prøver nå å rygge bassene helt inn i hjørnene bak toppene. Dette er oppskrift fra Lyngdorf. Bassene skal dra nytte av mer rom forstekning og dermed jobbe lettere + en bedre intergrering med rommet. Vel, vi får se. Tiden/fase stilles ved at toppene forsinkes i TDA ca tilsvarende avstanden mellom bass og topp. Endel måling/eq må til + stativ og større baffel til toppene da delfrekvensen bør ned mot 300Hz. Er ikke i mål med dette enda.
I DSP programmet ser du at main out er alltid via effekt delen i TDA. Line out er via DA conv. og ut. Her kan du altså bruke ditt favoritt effekttrinn visst du ønsker. Visst du bruker xo i TDA kan du sette hvem av main/line som skal være lp/hp. Hos meg passer det best med 40W rør til hp/line out til toppene og TDA 200W til lp/main bass.
Har du fått opp Lyngdorf DSP på pcèn? På http://www.tactaudio.dk/ finnes site versjon av dette : "PC Pack (release 1.4 - 9 October, 2005)" under downloads for TDA2200. -Alle kan laste ned dette og leke med xo/eq mulighetene på pc selv om man ikke har TDA! Her vil du se mulighetene for xo/eq++. Det vil være enkelt å øke litt i bassen visst du ønsker. Ta små step. Feks. legg på 0,5 db fra 130Hz og ned med low shelf eq. Voicing eq kan også brukes til å tilte klangen.
Det ble mye.
Men det er mye å si om Tact/Lyngdorf TDA2200. Som en ren integrert 200W med dac til ca 23K, mener jeg den er god. Selv dac +pre er værdt dette og du kan bruke din drømme DP A1 eller 300b eller CJ....visst du må. ( men det finnes en versjon uten effektdelen også)
Jeg mener at for å dra nytte av TDA`s muligheter uten den automatiske roomperfect modulen, så må man være litt pc kyndig og ha lyst/tid evner til å sette seg inn i dette. Forståelsen for hele høyttaler "greia" øker betraktelig etterhvert. Det er ikke avskrekkende da brukergrensesnittet er bra og fungerer bra. TDA er en skikkelig gottepose for oss som liker sånt.

Når TDA kommer med roomperfect så vil den nok være mer "for alle" mot et tillegg i prisen foreløbig stipulert til ca 8k. Ref Lyngdorf: Den skal da kunne gjøre mer korrigering en man får til manuelt pr. i dag.

Mvh BA
 

Silversurfer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.03.2004
Innlegg
413
Antall liker
7
Torget vurderinger
1
Har en TDA2200 serienr 0231 som brukes på
Audiovektor. ;D

Utrolig forsterker uten noen form for digital hardhet!


Kommer nok til å sette inn Roomperfect  når den kommer.
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Hei
Har noen av dere andre TDA eiere merket noe "å trekke" for i toppen på TDA2200?
Bruker dere DSP eq ?
Bruker noen av dere ATB måling?

Mvh BA
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Hei igjen.
Her litt inntrykk fra Siegfried Linkwitz da han var i Lyngdorf rommet på CES2006
http://www.linkwitzlab.com/design_of_loudspeakers.htm#CES 2006

My skepticism about the subjective effectiveness of different room correction methods was greatly reduced after hearing the Lyngdorf Audio (formerly TACT) TDA 2200 Digital Amplifier with its room correction module driving a pair of MH-1 Mk II speakers and two W210 Corner Woofers in a small hotel room. The correction algorithm uses the information from several sound field sample points at random locations in the room and from a sample at the listening position, rather than taking samples only near the listening position or measuring only the acoustic load impedance that the room presents to the woofer cone. Small room acoustics are a multi-dimensional problem (time, frequency, space, psycho-acoustics) where both global and local characteristics affect the perceived sound. I was very impressed by the articulation that the correction produced in the bass region completely removing the boominess that was there otherwise and without artificial spatial effects. Peter Lyngdorf expressed to me his opinion that accurate bass reproduction requires either dipoles or conventional woofers with room correction.

Mvh BA
 

Lateralus

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.11.2002
Innlegg
423
Antall liker
31
Torget vurderinger
0
Heisan,

artig å høre at det er andre som synes Lyngdorf(/TacT) sine produkter er spennende. Selv har jeg RCS2.2X romkorreksjons-
enheten, og må si meg veldig fornøyd med denne. Men jeg gleder meg veldig til den nye Roomperfect modulen komer til TDA2200. Har ikke TDA2200 selv ennå, men er vel ca 99,99% sikker på at jeg blir eier av en slik til sommeren senest.

Jeg vurderer å kjøre høyttalerne mine, Dynabel Euforia, aktivt, kun med Lyngdorf romkoreksjon/filter, dvs. ta ut de passive filtrene. Og i tillegg bruke 2 hjørnesubber med 2x 10"  hver. Er det noen andre som gjør dette, evt, har tenkt å gjøre det samme eller har erfaring med dette, altså digital aktiv deling? Er veldig spent på hvordan dette vil fungere. Jeg vet at både TDA2200 og TacT S/M2150 åpner for denne muligheten. Med disse kan man dele hvor man måtte ønske det. Jeg har lest om andre som har gjort det på Tact-forumet, men ikke med høyttalere som jeg kjenner personlig. Deres erfaringer er veldig positive, de fleste sier at de aldri kommer til å gå tilbake til vanlig passiv deling.


Vennlig hilsen, Blekansikt
 

Stereobloiden

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.01.2006
Innlegg
186
Antall liker
1
Torget vurderinger
0
Det som er corny og temmelig rart er at Klubben ikke har satt opp romkorreksjon for demo ("min" butikk er i Grensen, og der er det iallefall ikke mulig å få det demonstrert).
 

vosten

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.07.2003
Innlegg
280
Antall liker
40
Det er nok fordi TDA2200 ikke er tilgjengelig enda med romkorreksjon og Tact RCS2.2X er utgått/utgående og skal erstattes av en ny RCS2+2 fra Lyngdorf.
 

John_Harald

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.08.2002
Innlegg
4.040
Antall liker
1.834
Sted
Sørumsand
Torget vurderinger
5
Det er nok fordi TDA2200 ikke er tilgjengelig enda med romkorreksjon og Tact RCS2.2X er utgått/utgående og skal erstattes av en ny RCS2+2 fra Lyngdorf.
Hva er forskjellen mellom RCS2.2X og RCS2+2?
 

Jens

Overivrig entusiast
Ble medlem
14.06.2003
Innlegg
1.033
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
I en annen tråd har jeg spurt etter hjelp for å fjerne en romresonans og har forsåvidt fått svar på det, men jeg er heller ikke helt fremmed for å ta skrittet fullt ut å koble meg utenom hele de innebygdeforsterkerne i subbene mine og drive de direkte med en høykvalitets forsterker med innebygget romkorreksjon.
Har ikke satt meg inn i alle mulige Tact forsterkere, men finnes det en slik som kan brukes sammen med analoge lydkilder (spiller stort sett kun vinyl) og som da både har kraftig innebygget forsterker, romkorreksjon og AD konverter av høy kvalitet?
Etter som en slik "dings" IKKE skal brukes til å drive mellomtone og diskant (foretrekker rør til dette) er jeg ikke villig til å bruke ubegrenset med penger på en slik ren bassforsterker, men opp til 10-25.000,- vil jeg nok være villig til å vurdere.
Finnes et slikt produkt?
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Hei!
Det er jo TDA2200 det. Med det innebygde xo kan du bruke effektdelen i TDA til å drive bassene og rør effekten din i toppen. Sånn som jeg forklarte i tråden tidligere. Dette er sånn jeg kjører. Med ekstra AD inn  tror jeg 25k holder. Med den kommende Roomperfekt i tillegg vil nok prisen bli noe høyere. Eller visst du har effektforsterkere i subbene dine kan se på den Lyngdorf versjonen uten effekttrinn som kommer og vil hete RCS2+2 og vil være billigere enn TDA. Men du får til ganke mye med TDA uten Roomperfekt også visst du er litt klåfingret.

Mvh BA
 

vosten

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.07.2003
Innlegg
280
Antall liker
40
Her er en rapport fra CES om Lyngdorf skrevet av den amerikanske Lyngdorf importøren.

" All,
>
> The recent Consumer Electronics Show in Las Vegas was a very
> big production for Lyngdorf Audio, especially since so many of the
> products had either their worldwide premiere, or were being shown
in
> the United States for the first time. The new Lyngdorf products
were
> the RoomPerfect system, the new CD-1 player/transport, the
Millennium
> Mk. IV amplifier, the prototype analog-to-digital converter for the
> Mk. IV (fitted with phono stage), a prototype CD-Pre, the crossover
> version MH-1 (beautifully finished in piano gloss black), and the
> piano gloss black W210 woofers. Of course, the TDA2200, SDA2175,
and
> SDAi2175 amplifiers were all there, as well. Even as long as this
> post is, there were so many new things that a full description
would
> take several "white papers". However, just as an overview...
>
> The RoomPerfect system must be considered a substantial
> improvement on the room correction systems previously available.
With
> better knowledge of the inherent room characteristics (not just
what
> the speaker is doing in the room), overcorrections and false
> corrections based on room reflection differences are basically
> eliminated. First, a measurement is taken at the listening
> position. Then, measurement is made at a minimum of three
randomly
> chosen locations in the listening room to determine what the room
> itself has contributed to the sound. I asked Jan Pedersen, the
> developer of RoomPerfect, about the optimum number of
measurements.
> His PowerPoint presentation already had the graphs loaded! Three
> was indeed the minimum to achieve a reasonable power response
picture
> of the room, then the accuracy gradually improved to nine
> measurements, at which point there was very little to be gained in
> further measurements. With the relatively short calculation times
> needed for each measurement (under two minutes each) I suspect all
> users will run the nine measurements. Once the room information
is
> obtained, you can load and save different listening positions or
even
> different speaker positions (!) since the room information
is "global"
> and the single measurement for a new listening or speaker position
is
> "particular". By the way, you can start using RoomPerfect with
> just three room measurements to get your new toy working, then
later
> add extra measurements to get higher accuracy, without having to do
> everything over. The crossover frequency between MH1s and W210s
at
> CES was 400hz, so the previous 325hz limit before large errors
> occurred is now gone.
>
> One important point not previously mentioned: you do not
> use an outboard computer with RoomPerfect. There may be an
computer
> output added so that inquiring minds can see what has been
measured,
> but the normal operation will be with a microphone plugged into the
> TDA2200, and all information directly taken from the TDA2200
display.
>
>
> The 20 band parametric equalization and
the "tilt"equalization
> (called the "voicing" equalization in the TDA2200 software manual),
> currently provided with the TDA2200, provide ample user correction
for
> the differing source quality-- but, since those are accessed
using an
> outboard computer, I am hoping that there will be changes to the
> TDA2200 to allow equalizer use without the external computer. I
> didn't think to ask at CES, but once the Lyngdorf team is back in
> Denmark and gotten some rest, I suspect we can get an answer about
> this.
>
> As Don mentioned in his earlier report, the "global"
> measurement correction (the room measurements away from the
listening
> position) can be selected, if the user wants general improvement
> throughout the listening room. The "focused" correction
maximizes
> the improvement at the listening position, and will be the usual
> correction chosen. Also, for those who sit in different
positions in
> the listening room, for whatever reason, you can now additionally
> store different "focused" listening positions, to use when you are
not
> in the primary listening spot.
>
> All in all, while the RoomPerfect package is not completely
> finished (as Jan put it, the hardware is there, but the software
needs
> to be completed), already one can see that problems previously
seen in
> room correction are gone, and the convenience of setup greatly
> improved. One can get the sonic result obtained at CES simply by
> pushing buttons on the front of the TDA2200, and moving a
microphone
> around the room.
>
> The CD-1 was not the big news at CES, of course, but it was
> shown for the first time in the United States. Since the sound of
> the system as a whole was so good, there is no doubt that the CD-1
was
> working well. I really can't say any more about it until I have
used
> one in my own system, since there was no special attention drawn to
> the CD-1 in Las Vegas. Fortunately, there were CD-1s in Austin
when
> I returned from Las Vegas, so I will be listening to one tomorrow.
>
> Likewise, the CD-Pre wasn't discussed much. The fact that
it
> was shown at CES indicates that it is still planned, but no time
frame
> or price was mentioned. For those not wanting to change
> amplifiers, the CD-Pre is still an interesting option.
>
> The Millennium Mk.IV, playing LP records through the
prototype
> ADC and phono stage, sounded just great. The speakers were MH1s
> without W210 woofers in a small room. Once again, the
demonstration
> showed that the best LP through the best LP player is still better
> overall than the best CD through the best CD player. The turntable
> was a Clearaudio, I think, with an Ortofon cartridge. I didn't
pay
> much attention to the actual models of the phono front end, as you
can
> tell, but the turntable, arm, and cartridge all
looked "appropriate"
> and definitely sounded like a good match with the Millennium
components.
>
> Congratulations to the Lyngdorf Audio team for the sound and
> general presentation at CES last week. I have no doubt 2006
will be
> a very good year.
>
>
> Mark Lyon, Audio Systems
> www.usrcs.com Lyngdorf Audio in the US"
 

Stereobloiden

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.01.2006
Innlegg
186
Antall liker
1
Torget vurderinger
0
Det er nok fordi TDA2200 ikke er tilgjengelig enda med romkorreksjon og Tact RCS2.2X er utgått/utgående og skal erstattes av en ny RCS2+2 fra Lyngdorf.
Vel, TDA2200 har mulighet for korreksjon, via manuell ratting på pc - og det burde vel Klubben tatt seg bryet med å gjøre.
 

Jens

Overivrig entusiast
Ble medlem
14.06.2003
Innlegg
1.033
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Hei!
Det er jo TDA2200 det. Med det innebygde xo kan du bruke effektdelen i TDA til å drive bassene og rør effekten din i toppen. Sånn som jeg forklarte i tråden tidligere. Dette er sånn jeg kjører. Med ekstra AD inn  tror jeg 25k holder. Med den kommende Roomperfekt i tillegg vil nok prisen bli noe høyere. Eller visst du har effektforsterkere i subbene dine kan se på den Lyngdorf versjonen uten effekttrinn som kommer og vil hete RCS2+2 og vil være billigere enn TDA. Men du får til ganke mye med TDA uten Roomperfekt også visst du er litt klåfingret.

Mvh BA
Mange takk!
Da er det vel bare å smøre seg med litt tålmodighet da ;D
 

Stereobloiden

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.01.2006
Innlegg
186
Antall liker
1
Torget vurderinger
0
Vi snakker om romkorreksjon, men vil dette i realiteten være like mye høyttalerkorreksjon?

Om RoomPerfect måler med en høyttaler som har en bestemt karakter, f eks en Sonus Faber, og så skiftes høyttaleren ut med en annen type, f eks med tørr "engelsk" lyd og måler på nytt: Vil vi i prinsippet replikere lydbildet fra oppsett nr 1 - - - ...er vi med romkorreksjon på vei mot et uniformert lydsamfunn, der alt til slutt låter likt?

Det kan være greit det, om lyd er en absolutt sannhet....

Ble kanskje litt uklart dette, det jeg lurer på er om det kun er "feil" i rommet som blir korrigert, eller om gutta fra Lyngdorf vil at all lyd skal høres ut som verdens beste Dali.

Skjønte noen dette? Ikke helt sikker på om jeg er helt på høyde med min egen logikk her :)
 

Stereobloiden

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.01.2006
Innlegg
186
Antall liker
1
Torget vurderinger
0
rødmer - det burde jeg vel ha skjønt...

Noen som har hørt? Finnes de i Norge? Pris?
 

-HP-

Overivrig entusiast
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
512
Antall liker
128
Er vi mange nok med Lyngdorf til å ha en tråd?

Selv sitter jeg på en TDA2200 integrert forsterker. Den er nettopp kommet i hus, og spiller mot Sonus Faber Concerto Grand Piano (de originale, fra way back). Ikke en kombinasjon for de basshungrige ;)

Erfaringer? Synspunkter? Linker til omtaler etc?
Har prøvd TDA 2200 selv, riktignok på Hifi-klubben. men jeg satt og lytta i endel timer på musikk jeg kjenner godt.

Jeg sammenlignet den med Denon PMA 2000 AE, og brukte B&W N805 og N804 som høyttalere. Musikken jeg brukte var Samla Mammas Manna, Phil Miller, Bubblemath og Eva Cassidy.

Som du skriver, så er TDA 2200 ingen bassbombe. Derfor synes jeg heller ikke den låt spesielt kult sammen N805, til tross for at diskanten ble sinnsykt detaljert og gjennomsiktig. Totalt sett fungerte Denon-forsterkeren bedre med disse høyttalerne, ettersom den låter mye varmere. Men da mistet man til gjengjeld noe av detaljeringa.

På N804, derimot, var Tacten i sitt ess. Denne høyttaleren spiller relativt mye bass, og jeg synes Denon-forsterkeren gav helt feil klangbalanse her. Det låt bare "boomy" og slitsomt. Da jeg byttet til TDA 2200 falt alle frekvenser på plass, og ingenting låt "feil". Jeg ble sittende og nyte denne kombinasjonen i et par timer ;D

Nå prøvde jeg ingen romkorreksjonsenhet, ettersom dette ikke var tilgjengelig på daværende tidspunkt. Men omtalen jeg har hørt virker særdeles lovende - bl.a. a den korrigerer på 14000 ulike punkter i frekvensbåndet.

Ser ikke bort fra at jeg en dag besitter en Lyngdorf-forsterker selv. Har man vanskelige akustikkforhold i heimen er ikke 28.000,- for en forsterker med romkorreksjon rare greiene i forhold til å bygge om kåken:)

Lyngdorf er spennende!
 

Stereobloiden

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.01.2006
Innlegg
186
Antall liker
1
Torget vurderinger
0
For hva det er verdt; brukererfaring fra forum på Tact UK:

http://www.tactaudio.co.uk/INFO/REVIEWS/LYNGDORF/TDA/customers.html

Alan Mosley, Recording Engineer, Sep 2005

The TDA2200 may be a digital amplifier, but it doesn't sound particularly 'digital' - nor does it sound 'analogue' for that matter. It simply sounds like whatever is driving it. Not so much 'a window on the performance', more like someone has taken a sledgehammer and removed the window and it's supporting wall entirely. Once you get used to the fact that there is no obvious 'sound', the thing that insinuates itself into your conciousness over and over is the sheer purity of the sound - not a clinical, soulless purity, but a simple presentation of the original performance (recording permitting) with nothing getting in the way.

I put on my favourite recording and sat entranced - what had always sounded like a 'fruity' clarinet solo was suddenly revealed as two clarinets playing in unison, what had sounded like possibly passing traffic became unmistakeably a soft tam-tam stroke. The singer's (Dame Janet Baker) performance, which had always sounded wonderful, suddenly became astonishing in it's level of vocal control and intensity. And the good news is that this breathtaking detail comes without any hint of hype (the tonal balance is utterly neutral) or 'taking the recording apart'. To my surprise, it is also just as apparent on CD's sourced from analogue masters as on completely digital productions. I even sat listening to some of my own recordings, hearing things I never knew were there (and I can assure you, the level of concentration and analytical listening on recording sessions can be unbelievably intense). Any downsides? Well, the unvarnished truth does mean that some previously admired recordings sound less wonderful once you can 'hear all the joins', but it doesn't seem to matter so much as you can now hear further into the performance. And in any case, even when not listening in 'recording engineer' mode, I would rather hear precisely what my colleagues put on their master tapes than what some amplifier designer thinks I should hear.

On a practical level, the TDA2200 has radically simplified my home system - two-box preamp, DAC, and bulky power amp all replaced by one reasonably slim box. I can imagine that many hi-fi companies and reviewers will hate it - all the various elements within DACs and amps which they tweak to achieve their chosen 'sound' (or chosen 'compromise', to be more precise) suddenly rendered irrelevant. This may be the last amp upgrade I ever need to make.
 

Stereobloiden

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.01.2006
Innlegg
186
Antall liker
1
Torget vurderinger
0
BTW så ligger NOK-prisen på TDA2200 ca 5000 under pris i USA og England, hyggelig - - -
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Vi snakker om romkorreksjon, men vil dette i realiteten være like mye høyttalerkorreksjon?

Om RoomPerfect måler med en høyttaler som har en bestemt karakter, f eks en Sonus Faber, og så skiftes høyttaleren ut med en annen type, f eks med tørr "engelsk" lyd og måler på nytt: Vil vi i prinsippet replikere lydbildet fra oppsett nr 1 - - - ...er vi med romkorreksjon på vei mot et uniformert lydsamfunn, der alt til slutt låter likt?

Det kan være greit det, om lyd er en absolutt sannhet....

Ble kanskje litt uklart dette, det jeg lurer på er om det kun er "feil" i rommet som blir korrigert, eller om gutta fra Lyngdorf vil at all lyd skal høres ut som verdens beste Dali.

Skjønte noen dette? Ikke helt sikker på om jeg er helt på høyde med min egen logikk her :)
Hei.
Man korrigerer selvfølgelig høyttaleren, slik at resultatet av ht+rom blir bra i lytteposisjonen.
Har erfart at selv om høyttaler A og B ble forsøkt manuelt eq flatt så låt de ikke likt for det. Dette var ht som gikk fra 300Hz og opp og den ene er et singel element og den andre en to veis. Bla tror jeg forskjellig spredning med dertil veggrefleksjoner vil påvirke det subjektive inntrykket endel. + elementenes egenlyd. Men jeg tror at de store klanglige forskjellene vil bli visket ut med et slikt korreksjonssystem. Men så kan du jo ettepå legge på litt i bunn eller litt ekstra fot rundt 100Hz osv. Så alle trenger ikke bli sittende med samme lyden. - Men kanskje avvikene fra et bra ideal vil være færre rundt hos folk. Ærlig talt, jeg har hørt annlegg hos fornøyde folk hvor bassresonansene har truet med å ødelegge tromhinnene mine og andre annlegg har vært så tynne i klangen at bassisten like godt kunne ha gått hjem!
Men jeg er spent på hva Roomperfekt gjør i et annlegg som fra før av låter veldig bra.

Mvh BA
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Noen som vet prisantydning på RCS2+2 og når den kommer?
Hei.
Mener den var i 13k området. Men nå er det lite info om denne. Det lå tidligere på Tactaudio.dk men ser ut til at denne siden er nede. Muligens pga nye Lyngdorf siden.

Mvh BA
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
RCS 2.0s (2 kanaler) og RCS 2.2x (4 kanaler) har vært her en stund de, bare at den generellt må bestilles. Kontakt Tact på deres hjemmeside http://www.tactaudio.com/, eller de kan bestilles hos Hifi klubben.
http://www.hifiklubben.com/iz.asp?id=1|p|16|16|3728|pdetail

God fornøyelse! Har selv en RCS 2.0s på vei i posten.
Hei.
Ser ut til at Am Tact har kommet med nye preamper med romkorr 2.0 ( 2 kanal )og 2.2x ( 4 kanal ) som ser ut som TDA2200. Ser ut til at Tact og Lyngdorf kommer til å krige litt. Det ser ut til at de ikke bruker samme romkorr.
Er det lov å spørre hva prisen på den nye 2.0 blir?
Og 2.2X?

Mvh BA
 

Stian_G

Medlem
Ble medlem
14.02.2002
Innlegg
25
Antall liker
0
Det er nok fordi TDA2200 ikke er tilgjengelig enda med romkorreksjon og Tact RCS2.2X er utgått/utgående og skal erstattes av en ny RCS2+2 fra Lyngdorf.
Dette er feil. TDA2200 HAR romkorreksjon. Men RCS-modulen som gir mer avansert funksjonalitet kommer ikke før tidligst mai 2006, nei.

Jeg har TDA2200AD selv og er storfornøyd. Løste mitt store problem med en 10dB peak ved 40 Hz totalt.
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Har prøvd TDA 2200 selv, riktignok på Hifi-klubben. men jeg satt og lytta i endel timer på musikk jeg kjenner godt.

Jeg sammenlignet den med Denon PMA 2000 AE, og brukte B&W N805 og N804 som høyttalere. Musikken jeg brukte var Samla Mammas Manna, Phil Miller, Bubblemath og Eva Cassidy.

Som du skriver, så er TDA 2200 ingen bassbombe. Derfor synes jeg heller ikke den låt spesielt kult sammen N805, til tross for at diskanten ble sinnsykt detaljert og gjennomsiktig. Totalt sett fungerte Denon-forsterkeren bedre med disse høyttalerne, ettersom den låter mye varmere. Men da mistet man til gjengjeld noe av detaljeringa.

På N804, derimot, var Tacten i sitt ess. Denne høyttaleren spiller relativt mye bass, og jeg synes Denon-forsterkeren gav helt feil klangbalanse her. Det låt bare "boomy" og slitsomt. Da jeg byttet til TDA 2200 falt alle frekvenser på plass, og ingenting låt "feil". Jeg ble sittende og nyte denne kombinasjonen i et par timer ;D

Nå prøvde jeg ingen romkorreksjonsenhet, ettersom dette ikke var tilgjengelig på daværende tidspunkt. Men omtalen jeg har hørt virker særdeles lovende - bl.a. a den korrigerer på 14000 ulike punkter i frekvensbåndet.

Ser ikke bort fra at jeg en dag besitter en Lyngdorf-forsterker selv. Har man vanskelige akustikkforhold i heimen er ikke 28.000,- for en forsterker med romkorreksjon rare greiene i forhold til å bygge om kåken:)

Lyngdorf er spennende!
Hei.
Ikke glem at du enkelt kunne ha manuelt lagt på litt i bassen med TDA sammen med N805. Hadde trengt kun en pc med Lyngdorf DSP sw på. Helt håpløst at ikke noen i Klubben har satt deg inn i dette og kunne demonstrert det. Det er jo som å ha salt og pepper tilgjengelig på bordet!

Mvh BA.
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Dette er feil. TDA2200 HAR romkorreksjon. Men RCS-modulen som gir mer avansert funksjonalitet kommer ikke før tidligst mai 2006, nei.

Jeg har TDA2200AD selv og er storfornøyd. Løste mitt store problem med en 10dB peak ved 40 Hz totalt.
Jepp. Har du merket noen unoter i toppen på din TDA? Da den var fersk?

Mvh BA
 

vosten

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.07.2003
Innlegg
280
Antall liker
40
Dette er feil. TDA2200 HAR romkorreksjon. Men RCS-modulen som gir mer avansert funksjonalitet kommer ikke før tidligst mai 2006, nei.

Jeg har TDA2200AD selv og er storfornøyd. Løste mitt store problem med en 10dB peak ved 40 Hz totalt.

Å si den har romkorreksjon er å dra det litt langt, men at den har en svært avansert EQ stemmer. Den kan også til en viss grad tidskorrigere, men ikke fasekorrigere, som tross alt er en viktig del av et RCS system.
 

an-ro

Fersking
Ble medlem
05.01.2004
Innlegg
2
Antall liker
0
Fant pris på MH-1 her http://www.tactaudio.co.uk/index.html

£4000 pr par - gir en ca pris på 50k i norge.
MH1 har ligget på 38kkr her i norge til nå, men det har vært i trefinisher (lik de på Dali Euphonia). Nå ser det ut til at de kun kommer i pianolakk og så har de kommet med mulighet for både passiv og aktiv deling, så da går vel kanskje prisen litt opp??
 

stigen

Medlem
Ble medlem
18.06.2003
Innlegg
5
Antall liker
0
Er det noen av dere med Tact/Lyngdorf AD inngang som har hatt problemer med Analoginngang ?

har Millenum Mk II i mange år. Skaffet RCS 2.0 (har hatt problem med analoginngang) Og kjøpte for bel 1.mnd siden TDA2200+ (den kutter etter en tid ved analoginngang) nytter analogdel til film i 2 kanaler.

Skal biampe, nytte Millenum til bass og 2200 til topp.
Har noen tips hvordan sette opp master/slave ?

Millenumen er ømfintlig for resonans / nettstøy
Jeg nytter coldray + PS Audio P600 med meget godt resultat ? Noen erfaringer ?
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Hei.
Har ikke AD in.
Slave/Master velger du under settings i DSP på pc for TDA. Mener det er ganske likt for Mill. Feks TDA til master og Mill til slave. For at dette skal være noen vits må du koble dig ut på TDA og dig in på Mill-mener det er en telefonplugg inn lik den på com kabel fra pc.
Eller du kobler anl ut på TDA til anl in på Mill men det blir vel tungvindt og for mye converteringer.
Det står i min DSP sw manual for TDA at addr til com pc er normalt addr 1 for master og 2 for slave.
Dette bli litt av et kraftfult oppsett. Lykke til.

Mvh BA.
 

Stereobloiden

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.01.2006
Innlegg
186
Antall liker
1
Torget vurderinger
0
Absolute Sound skriver om TACT og romkorreksjon i utgaven for Januar, som nå er i Narvesen. Har ikke fått finlest; men tror de er litt imponert...
 

BA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
120
Antall liker
10
Hei.
Men den toppen jeg gnåler om på ferske TDAèr........
Ingen som har merket noe? ::)

Mvh BA
 

Silversurfer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.03.2004
Innlegg
413
Antall liker
7
Torget vurderinger
1
Min TDA 2200 ble "rundere" og mer oppløst etter ca 2-300 timer.

Jeg har lagt merke til at mange etterlyser mer bass .... på mine M3S er det nok fiiiin bass i massevis ;D
 
Topp Bunn