Info om Acoustic Research AR7

bjornem

Medlem
Ble medlem
12.01.2006
Innlegg
5
Antall liker
0
Har fått tilbud om å kjøpe disse brukt av en kollega (ca. 4000 kr.). Han har selv kjøpt dem brukt, ingen av oss har derfor noe skikkelig info om høyttalerne, eller om produsent. Har noen info/egne erfaringer/vurderinger el.l. som kan si noe om kvaliteten/seriøsiteten, så er jeg takknemlig for svar!
???
 

Lakka

Hi-Fi interessert
Ble medlem
21.12.2004
Innlegg
59
Antall liker
21
hei.

Har hatt disse selv og jeg synes de var veldig bra til den prisen.
Kostet 15000 ny. Hvor og fra hvem, det vet jeg ikke.
Ellers er lyden veldig god dersom du kjører en skikkelig forsterker på de.
solgte mine for 6,5k forresten.
Amerikansk produsent. Har også mange aktive modeller, men denne er altså passiv. Sidestilt bass, dobbel mellomtone.
De jeg hadde var fra 00.
mvh lars
 

bjornem

Medlem
Ble medlem
12.01.2006
Innlegg
5
Antall liker
0
Takker så mye for fint svar!

Kjører dem med ADCOM 200 Watts effekt-trinn + ADCOM forforsterker, den med phonotrinn og tre utganger, en helt clean, en der du kan koble inn eq-kretsløpet, og en med eq kretsløpet i signalvegen hele tida (begge til ca. 10 000,- pr. stk. nye sånn ca. 1990, husker desverre ikke modellnavnene). ADCOMene skal i allefall ikke være årsaken til at det blir lyst og "hardt"

Synes AR-ene er litt "flate" og påtrengende i øvre mellomtone/diskant. Det kan selvsagt ha med at jeg også bruker en ny og dermed lydmessig ukjent DVD-spiller (Pioneer) som signalkilde. Skal derfor sette opp den gamle 1 bits Proton spilleren min i kveld for å teste ut om det er spilleren "det er noe galt med".
 

Lakka

Hi-Fi interessert
Ble medlem
21.12.2004
Innlegg
59
Antall liker
21
hei igjen.
Krefter ser du ut til å ha ja:)
Problemet du beskriver kjenner ikke jeg til, men jeg kjørte de med en fullbalansert nle11/12. Ble godlyd i massevis. Kabler kan jo spille inn litt og, men tviler på det er for avgjørende. Prøv med skikkelig signalkilde først ja. Ellers kjenner jeg ikke til lydkarakteren i forsterkeroppsettet ditt, så kan ikke uttale meg om det...
mvh lars
 

kimber

Medlem
Ble medlem
23.02.2005
Innlegg
32
Antall liker
0
Torget vurderinger
2
HEi

Har selv hatt Acoustic Research høytalere for noen år siden (AR312HO).

Forslår å bruke Monster Høytalerkabler av litt bedre kvalitet. Helst M 1.2, hvis du har råd. De tar bort litt av den spisse toppen som ofte er i eldre amerikanske høytalere samtidig som de gir varmere lyd i form av litt mer trykk i bassen.

Lykke til
 

bjornem

Medlem
Ble medlem
12.01.2006
Innlegg
5
Antall liker
0
Takker så mye for kommentarer!

Koblet opp min gamle 1-bits CD-spiller og A-B testet mot DVD-spilleren (riktignok uten identiske kabler mellom spillerne og forforsterkeren) i går. Fant da raskt ut at av den litt stressende/påtrengende lyden mer skyldes DVD-spilleren enn høyttalerne. Med den gamle Proton spilleren var det som å henge et ullteppe foran høytalerne... Så her ser det ut til at løsningen er å "temme" høyttalerne med en god CD-spiller og "riktig" kabling. Skal teste ut vinyl som signalkilde over helga!

mvh
bjørn
 
Topp Bunn