Nytt rør i Xindak muse Deluxe 1.0

novgarod

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.09.2006
Innlegg
957
Antall liker
59
satte i går inn nytt rør i spillern: Amprex ecc88 GAE/42L3 (H/P)
Den har nå stått og spillt kontinuerlig siden i går uten at jeg har hatt den koblet til forserkeren. så det var ikke helt uten forventninger jeg koblet den til og la Mark Knopflers HDCD Shangri-la i skuffen og trykkte på play.

men intet i verden kunne forberedt meg på det sjokket jeg skulle få!
Det var som om jeg med ett satt i et annet rom, dvs. det føltes på et vis som om rommet ikke lenger var der. veggene forsvant og musikken kom i mot meg fra et dypt stort beksvart intet. alle instrumenter var så presist plassert og hadder rom til å klinge ut uten at noe forstyrret eller dempet. bassen satt som et skudd i brystkassa og den tendens til overdreven varme som spilleren hadde var borte som dugg for solen. Diskant og overtoner glitret så oppløst at jeg rent fikk tårer i øya. lette visp på cymbaler fikk en naturtro følelse uten snev av sibillanter (noe jeg til tider har vert litt plaget med, men tillagt høyttalerne: ProAc Response 2.5).

Men her kommer så det mest fantasiske: Mellomtonen, den har nå ett slik nervær og en slik realisme att det til tider går kallt nedover ryggen på meg! stemmene gjengis så realistisk at jeg nesten ikke greier å snu ryggen til lyden. I skrivende stund har jeg faktisk Diana Krall lett henslengt foran meg i min egen stue! Fryd og glede!

må vel også nevne at jeg monterte ett par Duende Criatura demperinger når lokket var av spilleren. ser ikke bort i fra at det også kunne ha sin virkning, men ringene alene har nok ikke slik makt at de flytter vegger.

nå har jeg detsverre ikke tid til å skrive mer... må gå og åpne "døra", Katie Melua kommer på besøk... ;)
 

lakki_luke

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
1.071
Antall liker
536
Sted
Jæren
Det høres flott ut,jeg skal notere meg det røret.Kan jeg spør om prisen?
Jeg kjøpte nettopp til 750kr + moms pr stk!
Jeg bruker et Phillips jan med meget godt resultat.
 

novgarod

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.09.2006
Innlegg
957
Antall liker
59
betalte $119,- for det fra tubedepot.com kjøpte også et tesla rør som jeg ikke har prøvd enda.
fikk rørene levert i en av deres Tubecube´s og den kan bare anbefales (ser ut som den kunne tålt ei landmine). 6 dager fra jeg bestillte til pakken var på døra. super service spør du meg.
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Høres bra ut,selv spiller jeg med vincent cd-6 med siemens rør,,,,og spillern er laaaangt bedre enn med phillips originalrøret,mye mer detaljer og luft nå...

;)
 

novgarod

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.09.2006
Innlegg
957
Antall liker
59
hadde ikke drømt om at et rør kunne bety så mye, så jeg føler på ett vis at det for meg må være mitt beste hifi-kjøp noen sinne med tanke på pris/ytelse.

ble faktisk enda mere tennt på tanken om å prøve rørforsterker som et alternativ til XA6950´n...
ser jo ut som det er en del som forer ProAc med rør..
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Hvordan følsomhet har du på dine ht da?=

Prøver du en god røramp mot zindaxen,kan jeg nesten garantere deg at du sender kinesern på første flyet hjem igjen ;Dtil transistorland......................

Sakl du ha krefer,test en copland cta 405 hvis du vil ha integrert,koster 28k...og det er billig kontra yten...prøv du....men du bør ha råd til en,hvis ikke blir ettertiden en nedtur av dimenisjoner....prøv rør!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;DJeg skal aldri ha noe annet mer...aldri,når det er slutt på å få tak i rør,får ejg heller hive all musikken faenivold...transistor kommer ikke inn her no mer...sånn ere bare ;)
 

novgarod

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.09.2006
Innlegg
957
Antall liker
59
tror de har en følsomhet på ca. 86-88db
28.000,- er nok litt i meste laget for en student, men ser for meg noe rundt 8-10.000,- brukt...
planen var å kjøpe vinylspiller og riia, men siden jeg ikke har en eneste LP så bestemte jeg meg for å utsette det ett par år og heller glede meg over noen nye CDer nå og da... og da ble det til at jeg heller satset på å forbedre CD-spilleren med nytt rør og noen bedre kondiser...
 
Topp Bunn