Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Parelius
  Guest

  Mer om loudness war

  Fant ikke de gamle trådene. Intet nytt egentlig, men litt lese uansett:

  http://spectrum.ieee.org/aug07/5429

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,433
  Tagget i
  1 Innlegg

  Mer om loudness war

  Bare nevner Amy Winehouse.
  Første albumet er komprimert men ikke mer enn det man forventer fra populærmusikk i disse dager.
  Det siste albumet, produsert av produsenten fra helvete, Mark Ronson, har så jævlig lyd at tankene leder hen til RHCP Californication. Det er kanskje t.o.m verre! Det er utrolig irriterende siden plata i seg selv er bra!

  Mark Ronson's "egen" plate (Ala Santana Supernatural) inneholder det verste mølet av kompresjon noensinne tror jeg.

 3. #3
  Hifi Freak hifiguru's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2002
  Sted
  Porsgrunn
  Innlegg
  5,713
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Mer om loudness war

  Litt OT her, enig med deg! FRANK-skiva til Amy holder sånn akkurat lydmessig men musikalsk er det en stjerne! Utrolig fra en den gang 20-åring!

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  6,977
  Tagget i
  0 Innlegg

  Mer om loudness war

  Det skal bli spennende å se hvordan ting utvikler seg fra hvor det er nå, siden ingenting står stille og er uforanderlig. Når lydnivået allerede er oppunder takplata, hva blir det neste?

  Relatert til siste avsnitt i den glimrende artikkelen angående at eneste vei ut av uføret er at folk begynner å etterspørre noe annet: hvordan kan det musikkjøpende publikum som er mellom 16 og 30 etterspørre noe annet når de ikke har et snev av anelse om hva som foregår? De kan kanskje ubevisst merke at dem noen ganger blir slitne og irritable etter ei tids lytting til musikk, men vil dem reflektere over mulige årsaker til dette, forårsaket av ting som er dem totalt ukjent, som høy og forvrengt lyd?
  Players win, players loose, players prepare, players practise, players get hurt but players always get up. No matter what the outcome is, players play!

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,428
  Tagget i
  4 Innlegg

  Mer om loudness war

  Sitat Sitat fra Parelius
  Fant ikke de gamle trådene. Intet nytt egentlig, men litt lese uansett:

  http://spectrum.ieee.org/aug07/5429
  Av en eller annen grunn så skjer det ofte at de få vinylutgivelsene av ny musikk som forekommer, ikke er maltraktert på samme måte som CD utgivelsen av den samme musikken.

  Det er kanskje på tide noen av musikk og/eller HiFi tidsskriftene oppretter offentlige svartelister over søppel-utgivelser. For CD-plater er det forholdsvis enkelt å analysere innholdet mht. bl.a. «crest» faktor (forholdet mellom RMS og maks nivå) og digital klipping (dvs. påfølgende samples med maksimal utsving med lik polaritet). Dersom vi forbruker så i neste omgang kunne finne på å styre forbruket iht. slike svartelister så burde det kanskje sige inn hos plateprodusentene og selskapene? Uten klare og tydelige meldinger om at dette vil «vi» ikke ha, så skjer det ihvert fall ingen ting.

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

 6. #6
  Hifi Freak JK's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  2,431
  Tagget i
  0 Innlegg

  Mer om loudness war

  Svært bra og forklarende artikkel! Og den gjævla blårussen og dei ryggradløse lydfolka har problemer med å forstå hvorfor salget av CD`er stuper?
  Når jeg ser på mine egne innkjøp så er det kun "gamle" produksjoner og spesielt anbefalte titler som blir handlet inn. Nyere artister gidder jeg ikke engang vurdere!
  Men selv da er det faen ikke lett å komme over virkelig gode produksjoner. Er det virkelig ikke en eneste faen i noen av plateselskapene som har vettet i behold?

  Når en leser slikt som dette så kan det virke som det eneste saligjørende er å krype til korset å gå for vinyl igjen.Det er vel 20år siden vinylavspilleren ble parkert sist!

  Men så er problemet. Hvordan er utvalget i nyere produksjoner innen genrene pop/rock/blues som er mastret på vettugt vis, og ikke direkte fra CD-masteren?
  ARC REF-CD8 /ARC REF10 /ARC REF210/Meadowlark Blue Heron II/Renaissance Blue Master Signalkabler +Renaissance Blue Master høyttalerkabler/Transparent Audio nettkabler/PS Audio P5+DIY Nettfilter

  I Was Born With Nothing, I Still Have Most of It Left - Calvin Russell

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed