nytt forsterkeri vurderes...HEART!

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Hei,vurderer heart beat,med 300b effekt monotrinn,med passende preamp.Skal drive rf-82 med kilder fra VPI og Vincent (cd-6)...

Effekten er jeg ikke bekymret for,men hvordan er kvaliteten på Heart?

Snakk om å kjøpe dette nytt.

Hva som matcher av pre,er av interesse..

Har noen erfaringer med heart beat(ev DB) så hører jeg gjerne på synsinger..

Ellers har jeg vært inne på disse og..

Heart rythm (billigere) fortsatt 300b

cary sli 80 integrert amp.

Har copland med el 34 rør i dag,cta 402...for så vidt fornøyd med den,men det frister med noe enda bedre...er heart veien å gå??

Mvh Espen Saatvedt.
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.129
Antall liker
10.592
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Hei, ingen svar på denne ser jeg.
Har lyttet til Heart monoblokker SET 300b i ca 30 minutt eller noe slikt. Likte det jeg hørte den korte tiden. Kan anbefales.
 

jorngr

Fersking
Ble medlem
22.08.2007
Innlegg
1
Antall liker
0
Hallo!
Selv har jeg både Beat gjennom ca 3 år (nå på vent til anlegg nr 2), og siste 2 år Double Beat. Beat har jo begrensede ressurser sammenliknet m storebror, selvfølgelig. Double Beat er en helt annen verden (også størrelsesmessig!). Selv har jeg konfig. denne med 300 B i parallell - ikke PP - og den leverer meget sterke 18W som driver Proac D 38 helt greit i 50kvm stue. Mesh plate 300B ble levert tilpasset fra Heart når jeg bestilte. Alt kom på europall med nøyaktig merking av rør og hvilke sokler disse skulle ned i. Ittno tull!Lydsignaturen i mitt oppsett: åpenhet, masse luft rundt utøvere, presis holografi, uanstrengthet, rask, med pondus godt nedover i registeret. Jeg har jo "hjelp" av subx2 så jeg får også ristet bilringene, men med rimelig lettdrevne ht skulle du være sikret frydefulle opplevelser. Byggekvaliteten: Som en tanks. Rørsokler av porselen, tighte og fine, point to point lodding med sølv, ingenting som bærer preg av "mikk".

Mvh,
Jørn
 

JanR

Rubinmedlem
Ble medlem
26.01.2006
Innlegg
32.190
Antall liker
1.529
Sted
Sarpsborg
Hva med en Copland 405 ?
Spiller utrolig bra på Klipsch og har ett jæ**** bra riia trinn.

/jan
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Copland 405 har vært på besøk her hos meg i 2 uker...sykt trykk,men har en liten stue i blokk,så får ikke brukt noe av effekten sånn ca ;) ;)Spiller nå med forrige gen...som heter 402...ikke det basstrykket,men en penere(langt) mellomtone etter min smak,litt mer snert om det går an å si det slik...jo riiaen i coplanden er meget bra,riia i min og...hørte ikke forskjell på disse,i min 402 kontra Fryd`s 405 demoamp.

Etter denne konklusjonen,har jeg lyst til se nærmere på enten 300b blokker/sterotrinn,ev pre til dette...eller kanskje en MAE-SET 6,5w............ :)

Får mulighet til å prøve mae-set hjemme om kort tid,det skal bli gøy ;D

Tror uansett ikke jeg behøver mer enn 10w som bor i beat,mulig db er bedre,men og langt dyrere....vært inne på pare disse blokkene med pre fra AN...med riia derfra(mm)+ stepup fra Steen TorHauge i Danmark(mc forsterker)....Nå får vi se,hørt AN p4 blokker ,og det var helt sykt bra.!

405 med kt88 spiller veldig bra den,men det mangler noe i mellomtonen syntes jeg,,,den jeg har er meget bra der...men mangler noe i bassen ???...så var det å prøve å finne den gyldne middelvei da?

cary 80 sli med 6550 har jeg og vært inne på,desverre uten riia,det er jo bra på copland/an at det er med riia innebygget,sånn sett er det et gunstig kjøp.405 er nok bedre i sin helhet enn min 402...mer trøkk og alt det der...men jeg vil helst ikke slippe taket på den flotte mellomtonen,,,,jeg lugnar ned,,ikke noe stress,svir jeg av nesten 50k på forsterkeri skal det både testes hjemme før kjøp,og være en solid oppgradering lydmessig fra 402 en....som jeg ikke vet rikig om jeg vil selge,selv om jeg jøper nytt...det standpungtet vil jeg ta dersom det bli en stor forbedring muliggens....takker for innspill..Doublebeat blir for dyrt uansett....men hva med den billigere rythm....sterotrinn....kanskje like greit å gå for legendariske beat eller..?

Mae-set inn til test trolig....så får vi evaluere...skulle gå greit effektmessig med 98db klipsch rf-82 ikkesant? ;)
 

TAF

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.06.2006
Innlegg
1.334
Antall liker
375
Torget vurderinger
14
Hei ixos_76

Har sjølv SLI80 og den anbefaler eg at du prøver. Har brukt den på både B&W 803s og nå på Triangle Antal Esw med godt hell. Kunne vore litt mer punch i bassen men det er til å leve med.

Har prøvd den nokre timar på eit par Klipsch RF 62 som eg lånte av ein kompis og det funka veldig bra,spesielt bra basstrykk fekk eg der i forhold til B&W og Triangle,men den RF62,en var ikkje innspilt da så eg trur nok da kan bli enda betre.
Den har ein flott åpen og varm mellomtone og spellar veldig musikalsk,og i tillegg ein formidabel byggekvalitet.

Lyric har opphørssalg no,så det vankar kansje nokre gode tilbud der. Eg veit den blei seldt for 26k i vår. (veil 31k)
Det fins også ein SLI80 F1 utgave som skal vera noke betre da spesielt i bassområdet. (veil 36k)

Har tenk å oppgradere min egen til F1 no til høsten. Eg bruker foresten KT88 rør.(Svetlana)

Kun nokre tips/synsingar detta. ;) Lykke til med din søken. :)

Mvh
T A F
 

JanR

Rubinmedlem
Ble medlem
26.01.2006
Innlegg
32.190
Antall liker
1.529
Sted
Sarpsborg
T

tst

Gjest
Audioaktøren har ett sett Heart monoblokker som jeg synes låter meget bra. Jeg tror de skal ha 12000 for settet.
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
hmm skal ringe dit....takk for tipset.
 
D

Dilla

Gjest
Har hatt både beat og double beat. Begge forsterkerne er knallgode! Anbefales på det varmeste. Likte selv Beat best, opplevde den som mer homogen og oppløst enn double beat, og anbefaler deg den om du greier deg med dens utgangsffekt. Merk: Double Beat hadde en veiledende pris på 35k for få år tilbake som over natten gjorde et sprang opp til ca det dobbelte.

mvh TK
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Jeg kan rett og slett si at jeg kjenner meg veldig godt igjen i beskrivelsene av Heart her, både lydmessig og byggkvalitetsmessig. Jeg har eid både Beat og Double Beat, og begge er høyt oppe på listen over komponenter jeg savner. Fantastisk gode forsterkere, rett og slett. Ellers må jeg jo si til deg som jeg har nevnt for Rotekroken endel ganger; Det er ingenting som låter som Single ended 300B. Får du et sett Heart til en anstendig pris,få det i hus og kos deg! Det skulle forundre meg stort om du ikke blir merket for livet, for å si det sånn... :D Det er ikke det at push-pull ikke har sine fordeler, men greier du deg med ikke altfor mye effekt, får du en magi, en mellomtone, en følelse av tilstedeværelse og en holografi som PP-konstruksjoner ikke matcher i det hele tatt, IMHO. Og jeg har i all beskjedenhet hørt en mengde av dem..

Når det gjelder forforsterkere finnes det en som er en utrolig god match til Heart, som også er bygget som en tanks og som kan fåes for en anstendig pris brukt, nemlig conrad-johnson PV 10. En bedre match har jeg knapt nok vært borti!

Vær oppmerksom på at Hearts monoblokker profiterer STORT på bedre nettkabler. I sin tid brukte jeg Transparent, og det var en åpenbaring...

Lykke til i jakten!
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Litt OT her, har spurt om dette før men har ikke fått noe godt svar. Hva er det som gjør et forsterkersett til "forsterkeri" ?
Blir det forsterkeri når komponentene har rør, når produktene når en bestemt prisklasse eller hva?

Såvidt jeg vet er ikke forsterkeri et norsk ord.
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
"Forsterkeri" er en språkfundamentalistisk sett litt upresis betegnelse på netopp forsterker. Som i spørsmålet "Og hvilket forsterkeri bruker du til de høyttalerne.....?"

Ikke et norsk ord? Vel, språket er under stadig utvikling, heldigvis. Eller mener du at det rett og slett ikke er et ord?
Skulle vi begrense oss til ord som dypest sett er norske, ble det fort ordknapt rundtomkring. Vi måtte for eksempel finne et nytt ord for "ferie". Det er nemlig italiensk. Trodde ikke du var språkfundamentalist? I alle fall ikke med det nicket! ;D
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
impulse skrev:
Trodde ikke du var språkfundamentalist? I alle fall ikke med det nicket! ;D
Er ikke språkfundamentalist heller, men av og til synes noen ord så overflødig.
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.428
Antall liker
25.882
Torget vurderinger
24
Forsterkeri må da være en aldeles fortreffelig formulering. Forsterker brukes om én, forsterkere om to eller flere, forsterkeri blir vel en samlebetegnelse uten å si noe antall og konstellasjon. Blir off-topic dette her, men skal man begynne å bry seg om språk og formuleringer finnes det langt viktigere temaer enn dette å ta opp, stavefeil og orddeling?
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.954
Antall liker
13.281
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
de som måtte ha spesiell interresse for rett-skriving, bør vel styre LAAAANGT unna disse sidene ??? makan til konsentrasjon av dårlig språk og feilstaving,skal man vel lete lenge etter?
IMO
Mvh
 
P

Parelius

Gjest
Vaskeri, tulleri, bakeri, meieri, forsterkeri ....

-eri' n3 (fra lty -erie, av en sammensmelting av gr, lat. -ia og lat. -arius) suff brukt til å lage subst
1 av verb, i ord som fiskeri, frieri
2 av verb og subst i ord med neds bet.: artisteri, pedanteri, slaveri, sløseri
3 av verb og subst for å angi stedet for en virksomhet, i ord som bakeri, garveri, høvleri, meieri

Bokmålsordboka


Det går så fint så.
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.954
Antall liker
13.281
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
Tilbake til trådtema:
Jeg har selv hatt og bygget om både Heart Beat og Double Beat pga støyproblemer relatert til dårlig layout og jordings-problematikk.
Forutsatt at disse problemene er løst,syntes jeg de begge var glimrende musikkformidlere i kategorien for "pupper og lår" ;D fremfor finesse :p.
IMO
Mvh
Leif
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Parelius skrev:
Vaskeri, tulleri, bakeri, meieri, forsterkeri ....

-eri' n3 (fra lty -erie, av en sammensmelting av gr, lat. -ia og lat. -arius) suff brukt til å lage subst
1 av verb, i ord som fiskeri, frieri
2 av verb og subst i ord med neds bet.: artisteri, pedanteri, slaveri, sløseri
3 av verb og subst for å angi stedet for en virksomhet, i ord som bakeri, garveri, høvleri, meieri

Bokmålsordboka


Det går så fint så.
Huff, jeg gruer meg.

Like rund hjørnet er vel cdspilleri, transporteri, daceri, rackeri og høyttaleri for ikke å snakke om kableri og cdplateri.
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.954
Antall liker
13.281
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
bare det leder til bedre "lytteri" driter jeg i det 8)
Mvh
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Tst skrev:
Audioaktøren har ett sett Heart monoblokker som jeg synes låter meget bra. Jeg tror de skal ha 12000 for settet.
det er ikke heart men byggesett versjon,ikke hardwired....iflg terje ikke i nærheten kvalitetsmessig....fikk jeg greie på etter en tlf samtale i dag. ::)
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
LMC skrev:
Tilbake til trådtema:
Jeg har selv hatt og bygget om både Heart Beat og Double Beat pga støyproblemer relatert til dårlig layout og jordings-problematikk.
Forutsatt at disse problemene er løst,syntes jeg de begge var glimrende musikkformidlere i kategorien for "pupper og lår" ;D fremfor finesse :p.
IMO
Mvh
Leif
Hei LMC kan du utdype dette litt,hva var problemet,hva snakker vi om av modding her..

Blokkene skal trolig kjøpes nye,ved sånn problematikk,skulle det vel bli en garantisak..selv om det er kjedelig med sånt.

har fått tilbud om å låne en cayin 300b integrert en stund,vil dette gi meg svar på om ev heart blokkene vil være veien å gå,selv om forskjellen er integrert,mot monotrinn
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Ellers opplyses det at jeg har en MAE-SET på lån fra audiomix nå...låter flott...to volumknotter er ikke noe serlig da...men lydmessig er det flott,grisehøyt får en ikke spillt med denne,men høyt nok til at naboen blir lei etter en tid ;)

Finishen på kasseremediet er vel så som så,men det er jaggu prisen og,i forhold til den formidable lyden :D gleder meg til helga med MAE i racket...takk audiomix...overrekkelsen fikk fint i dag,var i mjøndalen å henta der. ;D
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Et forsterkeri....alle forsterkera.på godt østlandsk :eek:

Si ngle ended låter fantastisk,men ingen overilte kjøp dene gangen gitt,copland duger kjempebra enn så lenge.....

Noen som kjenner til pris på den CJ preen som er nevnt i innlegget over her, mht pris,ny,brukt :)
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.505
Antall liker
2.944
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
ixos_76 skrev:
Noen som kjenner til pris på den CJ preen som er nevnt i innlegget over her, mht pris,ny,brukt :)
Ser at CJ PV10 går for ca kr4500-5500
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.954
Antall liker
13.281
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
til ixos 76:
blokkene duret værre enn vøringfossen:
de målre 9mv ac på utgangen og det er MYE
etter ombygging målte de under 0,5 mvac!
feilen var hovedsaklig dårlig layout i chassiet med en jordskinne der alle minus ledningene ble samlet i kortest mulig avstand til jord.
min løsning var kun å flytte minusterminalene til et sentralt jordpunkt på nett-trafoen i stjerneformat....vips null støy!
fikk mail fra sjefsdesigner leon spanjersberg i NL som lurte på hvordan jeg hadde blitt kvitt problemet!?!seriøst dårlig basiskunnskap! spør du meg,men de tok lærdom av det hele og endret designen og da var det jo tross alt verd det!
sakura har skrevet mye om dette på nettet og infoen var fullt tilgjengelig for alle!
all kunnskap jeg trengte for å bygge mine egne forsterkere tilegnet jeg meg fra nettet i løpet av et par år. no big deal.....og jeg jobber i bank!
wake up... dette er ikke astrofysikk! men basic knowledge.mine amper har 0mvac på utgangen og riaa´n er dødstyst med 70db gain!
mvh
Leif
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
hvor ser du det hen,ang. preen fra cj....har denne remote?

Hvem forhandler cj nytt? denne er kanskje gått ut eller?
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Dette er en klassiker som har gått ut, ja. Den har ikke remote. Samtidig låter den så fantastisk fint sammen med Heart Beat eller Double Beat at du definitivt bør sjekke det ut. Prisen som nevnes er det de går for når de en skjelden gang er å finne brukt. Skal du ha fjernkontroll, begynner prisene på ca. 13-14.000,- brukt. (Premier14) Da får du en klassiker av et mye høyere karat.. cj forhandles av Audiofreaks i Bergen.
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
fant en pv 10 BL hos hifistasjonen demobrukt til 7900,- uten riia,men da sikkert uten remote...da vil jeg ikke ha den..må være fjernstyrt lyd,helst med mute,da jeg spiller mye vinyl,og tlf kimer i ett sett,blir mye flying da..,

hvordan er den ming-da preen som er så kritikerrost opp i skyene,noen som har testa...den er styggbillig ny,så kanskje ikke noe å satse på,det at den har rca kontaktene på siden,trekker ned for min del.....

audionote m2 pre er i vurderingen,...

får det ikke an å bygge på remote for volumstyring på en cj pre tro?

kjører med single ended MAE her nå, fin lyd..men kommer nok til å lete videre tror jeg,,syntes det skorter litt på dynamikken,og drivet....vokaler og mellomtone er magisk..

dette er jo en billig forsterker,men helt klart verd pengene sine.....

Espen ;D
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.129
Antall liker
10.592
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Spiller på MingDaen "as we speak". Råbra pre. Har koblet sammen med et par trollgamle QuadII monoblokker og det rokker så inni h...
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Har egentlig vurdert denne ming-da preen til heart blokkene for å komme igang til en fornuftig penge,for så ev oppgradere på pre siden senere,syntes det er noe dritt med rca pluggene på siden,men bedre det enn en uten remote...kjører den problemfritt eller?

7.500 ny er jo ikke all hverden,Gunnar Brekke har lovpriset denne...er det 300b rør i den?

trodde 300b var utgangsrør..

Jeg må til med ny riia og,da den jeg har er integrert,så dette blir en kostbar affere..kunne vært artig å prøvd den preen der..så spørs det på matching da,men uansett er det sikkert råd å få solgt denne mkII versjonen senere dersom en skulle få lyst på en annen pre...den skal visst være et funn til prisen i flg Gunnar Brekke i Fidelity.Er rca pluggene som skal gi signalet til effekt trinnene også siden,eller er det bare de til kildene som sitter der....

en mulighet er å sette preen med siden ut,men da spørs det vel hvordan det går med signalet fra remoten..

synd de ikke har satt disse pluggene bak på denne.....er det noen logisk forklaring på hvorfor??

Kanskje vurdere en mkII ming da ;)
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.129
Antall liker
10.592
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Svar på spørsmål.
Det er ikke 300B rør i den. Det er 2 stk 12au7 og 1 stk 12ax7.
En stk 5z3 likeretter rør (det er dette som ligner på 300B)

Rca på siden er kun inngangene. 2 sett med rcaer bak som skal gå til effekttrinn.
Ikke noe problem med den som jeg har ihvertfall.
Merk det er rimelig høyt gain på den, noe som kan skape problem dersom eventuelle effekttrinn også har høyt gain.
Er uansett en utmerket match til Quad II samt et par Audio Note Conquest monoblokker som jeg har.
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.129
Antall liker
10.592
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Hvor bor du foresten? Jeg bor på Vormedal utenfor Haugesund. Ikke så langt i fra Audiofoni. Du kunne sikkert lånt den dersom du var i nærheten evt. lyttet til den.
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
bor ved oslo,så det blir vrient...fått tilbud om audionote,se bilde også...dette er et stereotrinn...kanskje et alt. til heart blokkene,eller hva sier dere til det...

pre i forslaget er an m2 med riia,denne er vel rimelig kjent....
 

Vedlegg

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.129
Antall liker
10.592
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Akkurat den Conqueroren kjenner jeg ikke til så mye, men det er jo Audio Note, og det er bra saker i mine ører. Så det var et AN sett tilsalgs i Danmark. Kanskje det er det du sikter til?
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Nei,dette er nytt...44k for m2 pre/og denne på blide..nok spør du meg,men sikkert bra!!

Spørs åssen ming preen blir til heart blokkene,kanskje jeg får kjøpe blokker først,å låne noen forskjellig preer..

sikkert noen som har en ming her nede også.......

må ha riia og,her ryker det 7k på en asr mini,alternativt torhauge mm riia,til bruk sammen med mc forsterkern fra før....

må inn i tenkeboksen her... ;D
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
Ja det er denne,men kjøpes nytt....av en eller annen grunn frister det mer med monotrinn,liksom tgangert på toppen her i gården,det finnes og et stereotrinn fra heart,som heter rythm...dette koster bare... 15k veil,nå vet ikke jeg noe vice versa om disse 2 da..

vet du hava din an monoblokker koster??

så vil sikkert noen si at ming preen er alt for billig til effekttrinnene,men det er noe som gjør meg nysgjerrig når det gjelder denne..

at jeg må ha ny riia er jo en ting,kanskje like greit å kjøpe en løs med det samme,da slipper man å tenke på innebyggede riiaer noe mer...asr mini er sett ut,eller torhauge mm riia,har mc forstrkern fra før,disse vil sikkert gå hånd i hanske...

kommer til å bli noe jævlig kabling her i allefall ;D

ming pre til 7,500 er jo grisebillig,om den funker bra...har du testet mot andre preer
 
Topp Bunn